Vinfest ved Mosel | Sørens Rejser.dk
Vinfest ved Mosel

Vinfest ved Mosel

- Med farvestrålende fyrværkeri

Mosel er det romantiske Tyskland med slotte, borge, vinmarker og små, maleriske landsbyer. Slotte og borgruiner på hver bjergtinde fortæller om fortidens dramatiske begivenheder. Vinbønder tilbyder smagsprøver, og små gastronomiske steder lokker med god mad og masser af hygge. I bløde sløjfer, flyder Moselfloden, og på de solfyldte skråninger mellem de romantiske vinbyer er der frit udsyn til vinmarkerne. Over en strækning på ca. 120 km skærer Mosel-floden sig ned i landskabet, og skaber nogle af de smukkeste og mest stejle vinbjerge i Europa. Landskabet omkring Cochem er simpelthen enestående og skal bare opleves.

1. dag - Danmark – Alsfeld
Vi kører til grænsen, hvor der holdes en lille pause. Derefter fortsættes med passende pauser til vores overnatningshotel i den historiske middelalderby Alsfeld, hvor vi også spiser aftensmad.

2. dag - Videre til vinfest ved Mosel
Fra Alsfeld fortsættes til Cochem, hvor vi indkvarteres på vores hotel. Derefter skal vi opleve den lokale vinfest. Her er underholdning, musik og dans, god stemning og boder på torvet. Det gode humør er i højsædet, og den typiske tyske hornmusik spiller lystigt, imens vi smager på den lokale vin. Dagen afsluttes med et kæmpe festfyrværkeri – som bedst opleves fra hotellets terrasse.

UDFLUGTER OG OPLEVELSER

Sejltur & Beilstein
Vi sejler fra Cochem til Beilstein gennem det smukke landskaber. På turen passeres en af de mange sluser på Mosel. Der bliver tid i den smukke by Beilstein, som bliver kaldet ”Mosels sovende skønhed”. Vi spadserer en tur i byen og har tid til frokost, før bussen bringer os tilbage til Cochem. Som afslutning på vinfesten er der om aftenen musikalsk underholdning i byen.

Trier
I byen Trier findes omfattende levn fra romertiden, bl.a. vartegnet Porta Nigra og Amfiteatret. Byen blev grundlagt af Kejser Augustus i år 16 f. Kr. Trier er dermed Tysklands ældste by med over 100.000 indbyggere, og var tidligere den anden hovedstad i det romer ske rige. Byen er i dag centrum for en betydelig tobaks-, sko- og dækindustri, for ikke at tale om vindyrkning og landbrug. Der bliver god tid i den spændende by med de mange ansigter, før vi midt på eftermiddagen igen kører til Cochem.

Bernkastel Kues
Vi tager på en dejlig tur langs Mosel, hvor vi oplever det smukke landskab med frodige vinmarker, idylliske vinbyer og gamle borge. Vi holder pause i den charmerende by Bernkastel Kues, med mulighed for besøg på en af de mange hyggelige vinstuer.

Besøg i vinmarkerne
Vi skal med traktor op i vinmarkerne. Her vil vi få en interessant gennemgang af hele processen med vinproduktionen. Det er et meget stort og kompliceret arbejde at lave en god vin – fra den daglige pasning og plantning af vinstokkene, høstning af druerne, den efterfølgende sammensætningen af de forskellige sorter til den endelige tapning af vinen på flasker. Efter rundvisningen er der vinsmagning med mulighed for at købe et par gode flasker med hjem.

6. dag: Hjemrejse
Først på dagen afgang fra hotellet. Hjemturen går forbi Köln, Hannover og Hamburg med passende pauser undervejs. Hjemkost midt på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
25/08 - 30/08 2018 6 dage Forespørgsel
 
Pris for 6 dage: kr.  5.195,-
Tillæg for enketvær.: kr.  675,-

I prisen er inkluderet:
5 x Hotelovernatninger
5 x Morgenmad
5 x Aftensmad
Sejltur på Mosel
Vinsmagning
Traktortur i vinmarkerne
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg Shell, Søtorvet 06.20
Randers P-pladsen ved Randershallen 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads ved Torv/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC Torvet 07.20
Kolding Langtidsparkering V/ Scandic 07.40
Rødekro Frakørsel 70 V/ Shell 08.20
Padborg Lejrvejen V/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)