Skip to main content

Historien

Firmaets historie tager sin begyndelse den 19. april 1969, da Søren Hansen anskaffede sig sin første bus. Firmaet blev etableret med adresse på Brogade 52 i Kjellerup by. Søren begyndte buskarriereren med at køre rutebil først ved en vognmand i Ans og senere fra 1959 ved Simonsens Buslinjer i Skive. I 1962 kom han til at køre ved Hærvejens Buslinjer i Viborg på ruten Viborg-Dollerup-Kjellerup. I marts 1969 besluttede kommunen at nedlægge ruten til stor fortrydelse for beboerne langs ruten, som pludselig stod uden offentlige transportmuligheder. En gruppe borgere henvendte sig derfor til Søren og spurgte, om han ikke kunne køre ruten videre. Der var ikke langt fra henvendelse og tanke til handling. Søren søgte om og fik koncession til ruten, købte Volvo’en til den for tiden store sum af 68.000,- kr., og så var firmaet i gang under navnet Sørens Turistfart. Søren og Grethe havde bosat sig i Kjellerup, og familien blev fra 1964 til 1972 udvidet med fire sønner, Jens, Niels, Lars og Ole. Grethe tog i 1970 erhvervskørekort til bus, og hun kom ret hurtigt hjem for at arbejde i firmaet, da der blev købt endnu en mindre bus, så Grethe kunne køre ruten, mens Søren tog sig af kørslen med turister. Flere ruter kom til og i midten af 1970’erne havde firmaet tre busser, en minibus og en taxa. Busserne var parkeret i haven på privatadressen, hvor der udover beboelse til familien også var kontor i kælderen.

 

Helt fra starten kørte Søren udover rutekørslen også ”ture ud i det blå”. Når han var færdig med kørslen på ruten sidst på eftermiddagen, så blev bussen gjort klar til en mindre turisttur. Turene startede typisk kl. 18.30 og kostede dengang 30,- kr. inkl. en kop kaffe. Turene var for det meste udflugter til f.eks. Langesø, Frijsenborg-skovene eller andre steder i nærområdet. Turistkørslen blev dog også løbende udvidet til at omfatte bl.a. weekendture og miniferier til bl.a. de danske øer såsom Fur, Samsø, Læsø, Fanø og Ærø. I 1972 kørte Søren sin første tur til Bornholm, hvor sønnen Lars som femårig var med. Senere kom der også udlands ture til bl.a. Sverige og Tyskland. På et tidspunkt blev der kørt op til 100 endagsture om året. I en årrække blev der også kørt rigtig mange ture med gæster til færgerne over Flensborg Fjord og Otto Duborg for grænsehandel. Turistkørslen blev stille og roligt gennem årene udvidet med nye rejsemål og spændende steder, og firmaet opbyggede en solid, stabil og trofast kundekreds.

 

Pladsen blev efterhånden for trang og forholdene uholdbare og utidssvarende med placeringen midt i et villakvarter i byen. Firmaet byggede derfor i 1974/1975 nyt domicil på Parallelvej nr. 7 i Kjellerup. Anlægget, som er blevet udvidet og moderniseret over flere gange gennem årene, rummer i dag administration med salgskontor, velfærdsfaciliteter samt garage til alle busser og værksted til mindre opgaver, vaskehal mm.

 

I dag er det anden generation, som har overtaget ledelsen af firmaet. Sønnen Lars har hele sit liv haft interesse for busser, så det var helt naturligt for ham at gå ind i firmaet. Lars, der er uddannet som busmekaniker på DAB i Silkeborg, begyndte allerede som 21-årig i 1988 i familiefirmaet. I de første år kørte han som chauffør samtidig med, at han vedligeholdt busserne. Sørens Rejser sætter stadig en stor ære i at give gode og spændende rejseoplevelser til alle og ser frem til de næste mange år med rejseglade mennesker. Firmaet kunne i 2019 fejre 50-års jubilæum. Firmaet har 25 ansatte heraf er de 20 chauffører og rejseledere, mens de fem øvrige er ansat på salgskontoret. Firmaet og de ansatte ser lyst på fremtiden med masser af nye oplevelser i horisonten. Sørens Rejser er utrolig gæstfrit at besøge, og den besøgende føler sig straks godt tilpas i omgivelserne, som emmer af arbejdsglæde i et godt og rart arbejdsmiljø. Meget er sket på over 50 år. Busserne er blevet større og meget mere komfortable, men de værdier som Søren grundlagde forretningen på, efterlever vi stadig i 2020. Folk skal hygge sig, de skal spise godt, bo godt og have smil på læberne i vores selskab. Turene kan stadig være ”ud i det blå”, og mange af de danske øer er også en stor del af vores faste endagsture.

 

Søg rejse

Rejsekalender

16/4Fødselsdagstur - Sørens Rejser 55 årFra 445,-
17/4SprogøFra 895,-
17/4Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
19/4Porto Santo - Rejsen for krop & sjælFra 7.795,-
23/4REGAN VestFra 795,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo