Skip to main content

Harzen

Harzen  5 dage

Nordtysklands højeste bjerge

Harzen er et naturligt afgrænset område med bjerge, skov og søer kun få timers kørsel fra Danmark. Vi bor i et klimatisk kurområde i den lille by Braunlage med godt 6.000 indbyggere midt i Harzen. Fra  byen kan man tage på en 15 minutters tur med svævebanen til toppen af bjerget Wurmber, Harzens næsthøjeste 971 meter over havet. Braunlage er ægte Harzenidyl med originale gamle træhuse, mange med bindingsværk, og floden Warme Bode, som løber igennem byen.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag – Danmark – Walsrode - Braunlage
  Vi kører sydpå med pauser undervejs, passerer Hamborg og fortsætter til Walsrode med Europas største fuglepark med 4.000 fugle fordelt på 650 arter. Her kan vi se både verdens mindste og verdens største fugl. I parken kan man også glæde sig over et væld af blomster og træer, bl. a. 70 forskellige rosen- og 120 rhododendron-arter. Vi fortsætter til vort hotel i Braunlage, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

  UDFLUGTER & OPLEVELSER

  Damptur, Rüberland og Heksedansepladsen Vi kører til Wernigerode, hvor vi tager på tur med det gamle damptog mod Bloksbjerg. Vi står af i Drei Annen Hohne, hvorfra bussen kører videre til Rübeland til Tysklands højeste dæmning (106 m.o.h) ved Rappbode Stausee. Søen udgør Harzens største vandreservoir. Vi kører videre til Thale og den sagnomspundne Hexentanzplatz. Efter sigende fester heksene med djævelen her Valborgaften og natten til 1. maj, før de flyver til Bloksbjerg. Plateauet ligger i 450 meters højde med en fantastisk udsigt ud over Bodedalen.

  Goslar og Sankt. Andreasberg
  Kejserbyen Goslar, Unesco Verdensarv siden 1992, er Harzens hovedstad med ca. 60.000 indbyggere. Dens minehistorie går 1.000 år tilbage. Meget af den gamle by er bevaret, bl.a. dele af bymuren, og bindingsværkshusene med skifertag er ofte i to etager. Et længere ophold i byen giver os mulighed for at se klokkespillet og spise frokost. Turen fortsætter forbi universitetsbyen Clausthal- Zellerfeld til St. Andreasberg, som hævdes at have Europas stejleste gade med en stigningsprocent på 22. Vi gør et lille ophold i byen, inden vi vender tilbage til Braunlage.

  Quedlinburg
  Vi besøger Quedlingburg, Tysklands bedst bevarede middelalderby med ca. 1.300 renoverede bindingsværkshuse, bygget i skiftende stilarter gennem 500-600 år. Det ældste er fra 1346. Quedlingburgs centrum blev Unesco Verdensarv i 1994. Vi tager på byrundtur gennem brostensbelagte gader og små torve med udeservering - til fods eller med det lille turisttog (egen betaling). Der bliver frokostpause i byen, inden vi vender hjem til Braunlage.

  5. dag – Braunlage – Danmark
  Efter morgenmaden tager vi afsked med Harzen og kører nordpå mod Danmark. Hjemkomst først på aftenen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2021

16/85HarzenHotel Achtermann43.975,-BestilMere information

Hotel

Hotel Achtermann

Hotel Achtermann

Hyggelig familie ejet hotel, beliggende i centrum af Braunlage. Alle værelser har bad og toilet samt tv. Venlig betjening og god service. Hotellet har i øvrigt følgende faciliteter: Elevator Gratis wi...

Rejsekalender

7/8RosenfestivalFra 585,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo