Skip to main content

Rügen

- På opdagelse på Tysklands største ø


Smuk natur, fine sandstrande, gamle eksklusive badebyer og fiskerlandsbyer med stråtækte huse kendetegner denne charmerende ø. Rügen er Tysklands største ø - 52 km lang og 41 km bred. Landets største kombinerede høj- og lavbro fører over til øen Rügen, som var en del af DDR.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Danmark - Rügen
  Med passende pauser undervejs passerer vi Lübeck og Stralsund, inden bussen sidst på eftermiddagen når frem til vort hotel i Sassnitz.

  UDFLUGTER & OPLEVELSER

  Sassnitz og Vitt
  Efter morgenmaden er der byrundtur, hvor vi bl.a. skal se den gamle bydel. Vi spadserer ad strandpromenaden til havnen og derefter den nye gågade. Over middag går turen gennem nationalparken Jasmund til den lille maleriske fiskerby Vitt. Vi forlader bussen ved p-pladsen og går 200 meter til den bilfri by. Hjemturen byder på en lille sejltur over til den vestlige del af øen og herfra tilbage til Sassnitz via Bergen auf Rügen.

  Det sydlige Rügen
  Vi kører sydpå til Putbus – også kaldet ”Den hvide By”. Vi går en lille tur i den smukke slotspark med store, gamle træer og tager derefter med damplokomotivet ”Rasender Roland” ad den smalsporede jernbane til den mondæne badeby Binz, som er Rügens største. Her bliver der tid til på egen hånd at udforske byen og måske lade sig friste af de mange butikker. Om eftermiddagen sejler vi fra Binz op langs kysten til Sassnitz. På sejlturen passerer vi Prora, hvor nazistyret lod opføre et af verdens største feriehoteller. Det er næsten 5 kilometer langt med plads til 20.000 gæster, men blev aldrig bygget færdigt.

  Stralsund
  Vi kører over til fastlandet til den gamle hansestad
  tralsund, hvis arkitektur vidner om Hanseforbundets storhedstid. Efter Tysklands genforening har man restaureret store dele af den gamle bydel, der nu er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi tager på en lille byrundtur til fods og ser bl.a. det gamle torv
  med smukke gavlhuse, rådhuset og St. Nicolaskirken fra 1200-tallet samt byens ældste gade, Fährstraße. Der bliver tid på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen kører tilbage til Rügen.

  5. dag - Rügen - Danmark
  Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Danmark med et lille stop ved grænsen, inden vi fortsætter mod vore hjembyer.

Kort

Hotel

Hotel Rügen

Hotel Rügen

Hotellet ligger midt i byen tæt på havnen og gågaden. Alle værelser er udstyret med bad og toilet, tv, internet og minibar. Elevator Bar Sauna Mindre badeland...

Rejsekalender

17/8Gråsten Slotshave, kirke og køkkenhaveFra 585,-
17/8Rhinen Rüdesheim VinfestFra 5.850,-
18/8LæsøFra 825,-
21/8BornholmFra 6.195,-
21/8Øland - GotlandFra 6.950,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo