Skip to main content

Rügen

- På opdagelse på Tysklands største ø

Smuk natur, fine sandstrande, gamle eksklusive badebyer og fiskerlandsbyer med stråtækte huse kendetegner denne charmerende ø. Rügen er Tysklands største ø – 52 km lang og 41 km bred. Øen, der var en del af DDR, forbindes med det tyske fastland via en 4 km lang kombineret høj- og lavbro.

1. dag - Danmark - Rügen
Efter opsamling går turen over Fyn med kaffe/rundstykke pause ved bussen undervejs. Vi sejler fra Spodsbjerg til Tårs, kører over Lolland til Falster, hvor vi finder et godt sted til at nyder vore frokostpakker. Vi sejler nu fra Gedser til Rostock, hvorfra vi fortsætter mod Rügen og vil være fremme ved vort hotel sidst på eftermiddagen.

Sassnitz og Vitt
Efter morgenmaden kører vi med bussen til Sassnitz, hvor der bliver lejlighed til en lille spadseretur på strandpromenaden og i den gamle bydel. Turen fortsætter gennem Jasmund Nationalpark til Puttgarten, hvorfra traktortoget bringer os ud til Kap Arkona, “Tysklands Nordkap”, som er et 45 meter højt forbjerg. Herfra er der en skøn udsigt over Østersøen. Næste punkt på programmet er den lille, idylliske fiskerlandsby Vitt, hvor fiskeriet for år tilbage var det vigtigste erhverv på Rügen. Hjemturen byder på en lille sejltur over til den vestlige del af øen og herfra tilbage til hotellet.

Det sydlige Rügen
Dagens udflugt bringer os sydpå til Putbus – også kaldet ”Den hvide By”. Vi går en lille tur i den smukke slotspark med store, gamle træer og tager derefter toget med damplokomotivet ”Rasender Roland” ad den smalsporede jernbane til den
mondæne badeby Binz, som er Rügens største af slagsen. Her bliver der tid til på egen hånd at udforske byen og måske lade sig friste af de mange butikker. Vi skal forbi ”Koloss von Prora”, som Hitler lod opføre. Den består af otte 6-etagers hotelbygninger med plads til 20.000 feriegæster. Det blev dog aldrig færdigt pga. krigens udbrud og kom aldrig i brug. Turen går videre til Rügen Naturcenter med et 40 meter højt udsigtstårn, også kendt som Ørnereden. Det er nemlig udformet som en kæmpemæssig ørnerede bygget op af trælameller. Ved god sigtbarhed kan man endda se toppen af kirketårnene i Stralsund og pylonerne på broen til Rügen.

Selin - Stralsund
I dag skal vi besøge Rügen-Markt, et marked hvor omkring 100 små producenter og håndværkere fra Vestpommern-Rügenregionen præsenterer et stort udvalg af unikke håndlavede produkter og regionale specialiteter. Turen fortsætter til Selin, en af øens mondæne badebyer med den berømte næsten 400 meter lange badebro. Herfra kører vi til hansestaden Stralsund, hvis arkitektur er præget af Hanseforbundets storhedstid. På en lille byrundtur til fods ser vi bl.a. det gamle torv med smukke gavlhuse, rådhuset, St. Nicolas kirke fra 1200-tallet samt byens ældste gade, Fährstraße. Der bliver tid på egen hånd.

5. dag - Rügen - Danmark
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Danmark med et lille stop ved grænsen, inden vi fortsætter mod vore hjembyer.

 

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2023

10/7 - se afgangstider5RügenHotel Rügen Park44.550,-BestilMere information

Hotel

Hotel Rügen Park

Hotel Rügen Park

Det 3-stjernede hotel ligger i rolige omgivelser på den vestlige side af øen i den lille by Gingst. Det er familiedrevet, nu af tredje generation, med gæstffrihed og hygge i højsædet. I restauranten H...
  • Rejsekatalog logo