Skip to main content

Mosel

Skønne vinmarker og maleriske landsbyer
Floden Mosels vej gennem landskabet er indbegrebet af det romantiske Tyskland med slotte, borge, vinmarker og små, maleriske landsbyer. Slotte og borgruiner på hver bjergtinde fortæller om fortidens dramatiske begivenheder. Vinbønder tilbyder smagsprøver, og små gastronomiske steder lokker med god mad og masser af hygge. Mosel flyder i bløde sløjfer med udsyn til solfyldte skråninger med vinmarker og idylliske vinbyer. Over en strækning på ca. 120 km skærer Mosel sig ned i landskabet og skaber nogle af de smukkeste og mest stejle vinbjerge i Europa. Landskabet omkring Mosel er simpelthen enestående og skal bare opleves. I 2023 skal vi bo på det hyggelige familiehotel Traube ”Druen” i vinbyen Löf.

1. dag: Danmark – Mosel
Vi kører med passende pauser undervejs mod Mosel, hvortil vi ankommer til indkvartering og aftensmad.

Oplevelser og udflugter: 

Cochem - sejltur til Beilstein
Om formiddagen kører vi den korte vej til Cochem. I den driftige gamle bydel kan man beundre de nænsomt restaurerede og velholdte bindingsværkshuse, barok-rådhuset og Martins-brønden på markedspladsen. På Hochwasser”-markeringer kan vi se, hvor højt vandet har stået ved oversvømmelser. Cochem er en hyggelig turist- og vinby med borgen Reichburg tronende højt over byens tage. Mange smukke bygninger, smalle, brostensbelagte stræder, caféer og butikker kendetegner byen. Over middag sejler vi på Mosel fra Cochem til Beilstein og nyder den smukke natur, de små vinbyer og de enorme vinmarker. På sejladsen passerer vi en af de mange sluser. Der bliver tid til at kigge på Beilstein, som også kaldes ”Mosels sovende skønhed”. Byen er fredet og har dannet kulisse for flere tyske filmoptagelser. På en lille gåtur rundt i byen ser vi også byens historiske markedsplads. Bussen bringer os tilbage til Löf.

Langs Mosel til Trier 
Dejlig tur langs Mosel, hvor vi oplever det smukke landskab med frodige vinmarker, charmerende vinbyer og gamle borge. Vi skal besøge Tysklands nok mest interessante by Trier. Her findes omfattende levn fra romertiden: bl.a. Porta Nigra, Amfiteatret og byens vartegn, Simonsstift, der er blandt de 4 største domkirker i verden. Trier er Tysklands ældste by, anlagt af romerne et par hundrede år før vor tidstegning og tidligere den anden hovedstad i det romerske rige. Endnu i dag vidner romernes storslåede bygningsværker om denne epokes livsstil. Der bliver god tid i den spændende by.

Munkekloster - Deutsches Eck 
Første punkt på dagens program er munkeklosteret Maria Laach ved Laachersøen. Her arbejder munkene på klosterværkstederne med keramik, kunst og skulpturer. De driver også hotel, planteskole og frugtplantage, så det er et spændende sted at besøge. Vi fortsætter til Koblenz, der med sine 2.000 år er en af Tysklands ældste og smukkeste byer, omgivet af vinskråninger og skove. Vi kører til Deutsches Eck, stedet hvor Mosel støder til Rhinen. Man kan – mod egen betaling – tage svævebanen tur-retur til Deutsches Eck, hvor delstatsflaget– og nationalflaget omkranser en 37 meter høj rytterstatue af Kejser Wilhelm I.

Besøg hos vinbonden
Vi kører til Alken for at besøge en lokal vinbonde. Her vil vi få en interessant gennemgang af hele processen med vinproduktionen. Det er et meget stort og kompliceret arbejde at lave en god vin – fra plantning af vinstokkene, den daglige pasning, høst af druerne og til den efterfølgende sammenstikning af forskellige sorter, inden vinen tappes på flasker. Bagefter er der vinsmagning med mulighed for at købe et par gode flasker med hjem.

6. dag: Hjemrejse
Først på dagen er der afgang fra hotellet. Hjemturen går forbi Köln, Hannover og Hamburg med pauser undervejs. Hjemkomst midt på aftenen.

 

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

September 2024

23/9 - se afgangstider6MoselHotel TraubeMere end 85.650,-BestilMere information

Hotel

Hotel Traube

Hotel Traube

Hotellet er beliggende lige ud til Moselfloden og har været familieejet i over 160 år. Det drives nu af femte generation. Siden 1852 har familien drevet huset gennem den begivenhedsrige tyske historie...

Rejsekalender

13/7Cirkusrevyen 2 dageFra 2.499,-
13/7Østrig - FeldkirchFra 8.199,-
14/7Flodkrydstogt på Rhinen & Mosel Fra 13.495,-
15/7Bornholm - 5 dageFra 5.695,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo