Skip to main content

Sauerland

Sauerland 5 dage

- Nordvesttysklands svar på Harzen

Sauerland er et naturskønt landskab med bjerge i moderat højde, grønne skove, klare søer, historiske seværdigheder og mange muligheder for aktiv ferie. Det ligger mellem Düsseldorf og Kassel – kun en bekvem dagsrejse fra den dansk-tyske grænse. Her finder vi kurområdet Willingen ca. 500 m over havet med ren, frisk luft og et dejligt mildt klima.

Vort hotel, som også er kurhotel, har alle former for moderne komfort og er et perfekt udgangspunkt for en stribe dejlige oplevelser. Selve byen ligger ved foden af det 838 meter høje Ettelsberg. Tæt på hotellet går der svævebane til toppen, hvor der er et tårn med en udsigtsplatform yderligere 44 meter oppe og dermed er det højeste udsigtspunkt i det nordvestlige Tyskland.  Platformen kan nås med elevator eller til fods. Der er 241 trin.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Udrejse
  Efter endt opsamling kører vi med indlagte pauser sydpå. Vi passerer Hamborg og Hannover, før vi sidst på eftermiddagen ankommer til Willingen, hvor der er indkvartering på Hotel Sauerland Stern. Vi mødes senere til aftensmad på hotellet.

  UDFLUGTER & OPLEVELSER

  2. dag - Berleburg - Prinsessens Slot
  En vidunderlig køretur ad små veje gennem det smukke Sauerland fører os denne dag til Bad Berleburg for at besøge det flotte renæssanceslot, hvor prinsesse Benedikte bor. Her venter en rundvisning i dele af slottet, hvor vi bl.a. kan se våben, møbler og porcelæn. Der er frokostpause i byen, og hjemturen går over et af Sauerlands højeste punkter, Kahler Asten, 842 meter over havet. Vi når tilbage tidsnok til, at sidste del af eftermiddagen kan nydes på hotellet eller i byen, som med hvidkalkede huse og sorte skifertage er karakteristisk for egnen. Man kan evt. besøge byens historiske Bryghus og/eller kirken, som er lavet om til en hyggelig cafe.

  3. dag - Bad Aroldsen og Eder Stausee
  Vi holder formiddagspause i slotsbyen Bad Aroldsen, hvor vi tager på en lille byvandring i den gamle bydel med smukke bindingsværkshuse. Byen rummer verdens største arkiv over ofre fra Nazitiden. Det er Unesco Verdensarv. Herfra fortsætter vi til Edertal, hvor floden Eder blev opdæmmet til Tysklands 3. største opdæmmede sø med en lagrindsvolumen på 200 millioner m³. Den 400 m lange og 48 meter høje Eder-dæmning stod færdig i 1914. I dag sikrer dæmningen skibsfart i sommermånederne. Vi tager en spadseretur på den enorme dæmning.

  4. dag - Brilon og Erzbergwerk-Ramsbeck
  Efter morgenmaden går turen til Brilon, der blev Hansestad i 1300-tallet og stadig er aktiv indenfor Hanseforbundet. Vi ser os om i den gamle bydel med de smukt restaurerede huse fra det 13. århundrede samt rådhuset, som er et af Tysklands ældste. Efter frokost fortsætter vi til Ramsbeck for at besøge en af Tysklands ældste miner, der var i drift indtil 1950’erne, og hvor der nu er indrettet et museum. Med den gamle grubebane kommer vi 1½ km ind i bjerget og 300 m under jorden. Her har man gravet zink og bly gennem næsten 500 år.

  5. dag - Hjemrejse
  Efter morgenmaden tager vi afsked med Sauerland og kører nordpå
  mod Danmark. Vi vil være hjemme først på aftenen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2021

30/85SauerlandHotel Sauerland SternMere end 84.750,-BestilMere information

Hotel

Hotel Sauerland Stern

Hotel Sauerland Stern

Hotel Sauerland Stern er et stort fire-stjernet hotel med en hyggelig atmosfære og mange faciliteter så som indendørs swimmingpool, wellness, restauranter, bar og butikker. Maden er i top og morgenmad...

Rejsekalender

14/3Husum KrokusfestivalFra 495,-
28/3FødselsdagsturFra 325,-
28/3Wellness - KolobrzegFra 2.245,-
30/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-
31/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo