Dresden | Sørens Rejser.dk
Dresden

Dresden

- Perlen ved Elben

Dresden er en af Tysklands store gamle kulturbyer, og kendt som Perlen ved Elben. Siden genforeningen af Tyskland, er der ofret enorme summer på at få byen op på højde med de store millionbyer i det tidligere Vesttyskland. Den mission er nu lykkedes, og Dresden står i dag som en af de mest spændende tyske byer, når det gælder kunst og kultur. Under 2. Verdenskrig blev byens smukke centrum jævnet med jorden, men rejser du til Dresden i dag, vil du opleve en by, der har rejst sig på ny, og kendes som Elbens Firenze. Dresden er en århundrede år gammel barokby, og bugner af smukke gamle bygninger de fleste dog nyopført grundet de massive ødelæggelser under krigen.

Dresden er en af Tysklands store gamle kulturbyer, og kendt som Perlen ved Elben. Siden genforeningen af Tyskland, er der ofret enorme summer på at få byen op på højde med de store millionbyer i det tidligere Vesttyskland. Den mission er nu lykkedes, og Dresden står i dag som en af de mest spænd­­ende tyske byer, når det gælder kunst og kultur. Byen har rejst sig af asken. Under 2. verdenskrig blev byens smukke centrum jævnet med jorden, men rejser du til Dresden i dag, vil du opleve en by, der har rejst sig på ny, og kendes som Elbens Firenze. Dresden er en flere hundrede år gammel barokby, og bugner af smukke gamle bygninger - de fleste dog nyopført grundet de massive ødelæggelser under krigen. Det gamle DDR gjorde en stor indsats for at få Dresdens barokbygninger genopbygget. Det gjaldt bl.a. Dresdens opera og Semper Oper, der blev helt ødelagt under krigen.

1. dag
Efter endt opsamling går turen over grænsen og ned gennem Nordtyskland, rundt om Berlin og videre til Dresden, hvor vi nyder aftensmaden efter vi er blevet indkvarteret på hotellet.

Dresden
Byrundtur både i den gamle og nye bydel. Vi skal forbi Zwinger, Dresdens flotteste barokbygning. Semperoperaen, “Fyrstevejen” - det 101 m. lange porcelænsværk, den Brühlsche Terrasse og Frauenkirken. I den nye bydel, Neustadt, bliver der bl.a. ophold ved Neustädter Markthalle og tid til at se nærmere på de fine butikker på hovedstrøget. Eftermiddagen er til fri rådighed.

Sachsisk Schweiz og sejltur på Elben
Vi følger den sachsiske vinvej langs Elben til det bedårende lystslot Pillnitz, der er opført i kinesisk stil. Vi ser slottet udefra og går en tur gennem parken. Landskabet i Sachsiske Schweiz domineres af sandstensklipper, som vejr og vind har formet til fantasifulde skulpturer. Panoramatur lang Elben til byen Königstein. Her går vi om bord på én af de store udflugtsbåde. Her skal vi på en dejlig sejltur på Elben, så klipperne opleves fra vandsiden. Vi er retur i Dresden sidst på dagen.

Porcelænsbyen Meissen og vinslottet Wackerbarth
Besøg i byen Meissen, der er kendt for produktionen af det verdensberømte Meissnerporcelæn. Vi får en lille rundvisning på fabrikken og får indblik i, hvordan leret i århundreder er blevet omdannet til værdifuldt porcelæn. I museet kan man beundre et flot udvalg fra de sidste 300 år. Frokostpause i Meissens charmerende bykerne. På hjemturen besøger vi vinslottet Wackerbarth, der producerer hvidvine og sekt. Vi får en rundvisning samt vinsmagning, inden vi kører retur til Dresden.

5. dag
Efter morgenmaden pakkes bussen og vi forlader Dresden. Vi kører mod Grænsen, hvor der er mulighed for at handle, inden vi kører ind i Danmark.
Afrejse/hjemkomst:
03/08 - 07/08 2020 5 dage Ring
 
Pris for 5 dage: kr.  4.495,-
Tillæg for enkeltvær. : kr.  775,-

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
Entré til Meissen Museum
Sejltur på Elben
Vinsmagning
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2 (2020)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC v/Trailervej 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)