Danmark Rundt | Sørens Rejser.dk
Danmark Rundt

Danmark Rundt

- 2. etape - Fyn og Sydsjælland

Som opfølgning på 1. etape af Danmark Rundt i 2019 som strakte sig langs den jyske kyst, forsætter vi nu med 2. etape.

Skulle Morten Korch, i dag, have fundet det perfekte ”film sted” havde han med sikkerhed valgt Fyn og Tåsinge, der med sine unikke landsbymiljøer, fynske haver og karakteristiske herregårdslandskaber, udgør et idyllisk tidsbillede af Danmark fra dengang. Sydsjælland med idylliske Møn, har også meget at byde på. Manger dejlige oplevelser venter, når vi besøger Sydhavsøerne med et hav af slotte, middelalderkirker og andre historiske minder spredt gavmildt ud i det varierede landskab.

På gensyn i 2021 til 3. etape

1. dag - Panorama kørsel og togtur
Vi kører over den gamle Lillebæltsbro til Middelfart og ned til Haarby, gennem Jordløse Bakker. Vi følger ”Marguritruten” til ”De sydfynske Alper” – Svanninge Bakker til Fåborg. Her står vi på Sørens Særtog, som udelukkende er for vores gæster. Vi gør stop og går en lille tur til en hyggelige plads med borde og bænke, og her nyder vi vores frokostpakke samt den betagende udsigt over det sydfynske øhav. Herefter kører toget op mod Korinth, igennem Brahetrolleborgs og Arreskovs skovdistrikter. I Korinth står vi af toget og hopper igen på bussen. Korinths og jernbanens historie hænger nøje sammen, da den lille by ikke eksisterede, før banen blev etableret. Vi fortsætter forbi Ollerup til Svendborg med tid til indtryk af Skipperbyen, inden vi bliver indkvarteret på Hotel Christiansminde, som er skønt beliggende ud til sundet.

2. dag - Øhavet med broer, færge og Femern-tunnelen
Vi nyder den fantastiske udsigt fra Svendborgsundbroen, og fortsætter over Langelandsbroen til færgen i Spodsbjerg. Herfra til Rødby og udstillingen om Femern-tunnelen. Projektet præsenteres i omfattende udstillinger, der både omhandler de tekniske aspekter og den løbende planlægning. En model af sænketunnelen tydeliggør anlægsmetoden, mens videoer giver et første indtryk af en tur gennem Femern Bælt-tunnelen. Vi kører østpå over det flade Lolland til dagens sidste pause på Nysted Havn med udsigt til Ålholm Slot. Herfra over Guldborgsund til Nykøbing for aftensmad og overnatning på Hotel Falster.

3. dag – Møns Klint og Nykøbing Falster Revyen
På vej mod den nordlige del af Falster, kører vi forbi Horbelev. Her drejer vi fra mod fiskerlejet Hesnæs med de unikke rørklædte huse. Gennem Stubbekøbing, over Bogø til Møn, hvor vi laver et ophold på Klinten. På tilbagevejen køres forbi Ulvshale til Nyord, som er en lille ø nord for Møn med et areal på 4,99 km² og 35 indbyggere. Siden 1968 har øen været landfast med Møn via en dæmning og en lav bro. Tilbage til panoramaet omkring Storstrømmen, over broenved Kalvehave, gennem Vordingborg med et lille stop ved Gåsetårnet, inden vi vender tilbage til Hotel Falster. Først på aftenen kører vi til Nykøbing, hvor vi skal se Nykøbing Falster Revyen 2020.

4. dag - Historiske omgivelser
Turen i dag går forbi Maribo og Bandholm langs Smålandshavet til pause ved færgerne i Kragenæs, og videre til færgen i Tårs. Herfra til Rudkøbing, hvor der bliver frokostpause. Herefter over Siø til Tåsinge, hvor vi kommer forbi Waldemar Slot til Troense, her bliver vi indkvarteret på Hotel Troense. Skipperbyen Troense er den rene idyl. Til den ene side har vi Svendborgsund, til den anden side hyggelige stræder med små bindingsværkshuse, og midt i det hele den mest pragtfulde udsigt over sundet ligger vores hotel. Vi ankommer i god tid, så vi kan nyde de hyggelige omgivelser, inden vi spiser aftensmad.

5. dag - Naturskønne Nordfyn og Tvillingegården
Ad herregårdsruten, med et smut til Lundeborg via Nyborg Strand med fotopause ved broen, ad kystnære veje forbi Kerteminde, Munkebo via Otterup til det naturskønne Nordfyn. Ophold i Bogense, hvor vi besøger ”Maneken Pis”, det særprægede torv og havnen. Her nyder vi en 2-retters menu på Bogense Hotel. Vi fortsætter til Båring Mark, hvor vi skal besøge Tvillingegården. Her blev tvillingerne Edward og Harald født i 1916 og levede et nøjsomt og tilbagetrukket liv frem til deres død i 1995 og 1999. Vi skal høre den spændende historie om brødrene og stedet, samt have eftermiddagskaffe
med hjemmebagte boller og lagkage. Herefter går turen hjemover med hjemkomst til aften.
Afrejse/hjemkomst:
22/06 - 26/06 2020 5 dage Få pladser
 
Pris for 5 dage: kr.  5.595,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  995,-

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
1 x Frokostpakke (1. dag)
1 x Togtur
1 x Besøg ved Femern
1 x Frokost på Bogense Kro
1 x Billet til Nykøbing Falster Revyen
1 x Kaffe med bolle og lagkage på Tvillinggården
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Danske kr.
Opsamlingsrute
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen 06.30
Kjellerup Sørens Rejser 07.00
Silkeborg P-plads Ansvej 98 07.20
Århus Musikhuset 07.20
Viby P-plads v. Kirken 07.30
Skanderborg Banegården 08.00
Horsens Q8 Tanken i Lund 08.20
Vejle DTC v/Trailervej 08.40

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)