Danmark Rundt | Sørens Rejser.dk
Danmark Rundt

Danmark Rundt

1. etape - Jylland

Tag med Sørens Rejser på rundrejse i Danmark. I år kører vi i Jylland og oplever både nye og mere kendte seværdigheder som Voergaard Slot, Tirpitz, Grenen og Skagen. Vi besøger også Schackenborg Slot, der for første gang blev åben for of­fentligheden i 2018. Her skal vi både på guidet rundvis­ning på slottet og i haven.

Vær opmærksom på, at der på denne tur er plads til at vi im­provisere. Er vejret fantastisk holder vi flere pauser til udendørs aktivitet – og skulle der mod forventning være grå­vejr, tager vi selvfølgelig hensyn til dette.

2. etape følger i 2020

1. dag – Schackenborg Slot
Turen går sydpå hvor vi får kaffe med rundstykker ved bussen. Vi kører gennem det afvekslende landskab med bløde bakker og lyse­grønne bøgeskove og holder udsigtspause på Skamlingsbanken ved Lillebælt. Videre forbi Christiansfeld, Haderslev og Aabenraa, over Sundeved til Sønderborg Havn, med udsigt til Sønderborg Slot. Undervejs finder vi et passende sted til vores frokostpakker. Panoramakørsel langs Flensborg Fjord, til Møgeltønder, hvor vi skal have rundvisning på Schackenborg Slot. Vi får aftensmad og overnatter på Hotel Kommandørgården på Rømø.

2. dag – Vadehavet og Tirpitz
Efter morgenmaden tager vi på rundtur på Rømø, hvorefter vi kører til Ribe og holder en lille pause. Herefter kører vi via Esbjer­g til Blåvand, hvor vi besøger Tirpitz – en forsvarsstilling fra 2. verdens­krig bestående af to bunkere. Herefter frokostpause i Blåvand, inden turen går til Blåvandshuk Fyr, som ligger ved Danmarks vest­ligste punkt, Blåvands Huk. Fra toppen er der en formidabel udsigt over Horns Rev og verdens største havmøllepark. Vi kører forbi Oksbøl og rundt om Filsø, inden vi bliver tjekket ind på Billum kro.

3. dag – Panorama togtur
Dagens tur går gennem Nymindegab og til den 40 km lange tange mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. På vejen mod Hvide Sande, nyder vi den fantastiske udsigt over stråtækte gårde, frodige enge og fjorden. Vi fortsætter til Vemb Station, hvor vi hopper ombord på det velkendte tog, VLTJ. Vi sætter os til rette og nyder turen på Lemvigbanen, der blev grundlagt i 1879. ­Tog­et bringer os til stationen i Thyborøn. Her nyder vi en 2-retters menu inkl. en øl eller vand. Fra Thyborøn tager vi den lille færge til Agger Tange. Her kører vi gennem Nationalpark Thy til Klitmøller og Hanstholm, hvor vi skal overnatte på Hotel Hanstholm.

4. dag – Skagen – toppen af Danmark
Turen går i dag til Thorup Strand, hvor man stadig trækker kutterne på land. Her bliver der mulighed for at komme en tur på stranden. Det næste stykke vej er enestående naturkørsel. Vi kommer til badebyen Løkken og det charmerende Lønstrup, langs Tannis Bugt forbi Tversted til Skagen, hvor vi spiser frokost.Her­efter kører vi ud på Grenen, hvor vi skal med Sandormen ud til Danmarks yderste spids hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Der bliver god tid til at nyde naturen på Toppen af Danmark. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Skagen By, hvor vi bliver indkvarteret på Foldens Hotel.

5. dag – Hjemrejse langs Kattegat
På den sidste del af vores rundtur kører vi sydover til Voergaard Slot, som er en af Danmarks smukkeste renæssancebygninger. Lige som Sæbygård Slot og mange andre herregårde i landsdelen hørte Voergaard under Børglum Kloster frem til reformationen. Slottet er i dag en selvejende institution og indrettet som museum som bl.a. rummer landets største privatejede kunstsamling med værker af Goya, Rubens og Raphael foruden Napoleons spisestel og kostbare Mingvaser. Vi får en spændende rundvisning på slottet. Frokosten indtager vi på Havkatten i Hals, hvor vi spiser turens sidste frokost. Efter frokosten køres mod vores hjembyer.
Afrejse/hjemkomst:
24/06 - 28/06 2019 5 dage Forespørgsel
 
Pris for 5 dage: kr.  5.395,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  995,-

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
1 x Kaffe med rundstykker ved bussen
1 x Frokostpakke på 1. dagen
1 x Frokost i Skagen
1 x Rundvisning på Schackenborg Slot
1 x Frokost i Thyborøn inkl. 1 drikke
1 x Frokost på Havkatten
1 x Togtur med VLTJ
1 x Rundvisning på Voergaard Slot
1 x Kørsel med sandormen
1 x Entré til Tirpitz

Valuta:
Danske kr.
Opsamlingsrute
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen 06.30
Kjellerup Sørens Rejser 07.00
Silkeborg P-plads Ansvej 98 07.20
Viby P-plads v. Kirken 08.00
Skanderborg Banegården 08.25
Horsens Q8 Tanken i Lund 08.40
Vejle Frakørsel 60 09.00

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)