Skip to main content

Bornholm

- Danmarks skønneste ferieø - 4, 5 eller 6 dage
”Klippeøen” eller ”Solskinsøen” - kært barn har mange navne.
Bornholm har gennem mange år været på Sørens Rejsers repertoire og er blevet et af vores klassiske rejsemål. Øen rummer småbidder af Skandinaviens mangeartede natur. Vi hører havets brusen, føler suget i maven ved kanten af klipperne og fascineres af øens kultur og historie med bl.a. helleristninger, fire af Danmarks syv rundkirker og Kunstmuseet, hvor også Bornholms mest kendte maler, Oluf Høst, er repræsenteret. Vi bor i Nexø på Strandhotel Balka Søbad, der ligger på en naturgrund ved Bornholms østkyst. Man føler sig straks hjemme på hotellet, der har en hyggelig restaurant, pejsestue, bar samt et fantastisk gårdmiljø med overdækkede områder, så man om aftenen kan nyde tilværelsen og fordøje dagens oplevelser, over en kop kaffe eller et lille glas fra hotellets hyggelige bar.

1. dag
Vi kører over Fyn til Sjælland, videre over Øresundsbroen til Ystad og tager med færgen til Bornholm. Når vi ankommer til Rønne først på eftermiddagen, stiger vores lokale guide på bussen. Efter en kort rundtur i Rønne kører vi østpå med første stop ved Slaus stene, en spændende stenpark udført af Hans Schouw Andersen (kaldet Slau). Her finder man figurer fra H.C. Andersens eventyr, de nordiske guder og Bornholms ”underjordiske” m.fl. Vi besøger Nylars Rundkirke, hvor guiden fortæller om rundkirkerne på Bornholm. Turen går videre gennem Aakirkeby ud til østkysten og til vores hotel ved Balka strand.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Nordbornholm
Vi kører hele vejen op ad kystvejen gennem Nexø og Svaneke, forbi Gudhjem og videre nordpå til Skandinaviens største borgruin, Hammershus. Her vil vores guide fortælle om Hammershus’ omtumlede historie og der vil for dem af gæsterne der har lyst, blive tid til at gå helt op på borgen, hvorfra der er en imponerende udsigt. Vi fortsætter til Hammerhavn, Opalsøen og Hammersø, før vi kører sydpå gennem Sandvig, Allinge og Tejn til Bornholms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne. Undervejs kigger vi ind i Troldeskoven syd for Tejn. Vi spadserer ned til Helligdomsklipperne med 20 meter høje og forrevne klipper, kløfter og grotter helt ud til vandet, før vi fortsætter ned til Danmarks eneste bjergby Gudhjem. Her er der et hyggeligt by- og havnemiljø og vi får lejlighed til både at gå rundt i byen og spise frokost – måske den berømte ”Sol over Gudhjem” på røgeriet? Herefter går turen tilbage sydpå med ophold i Aarsdale Mølle før ankomst til vores hotel.

Midt- og Sydbornholm
I dag skal vi besøge Østerlars Rundkirke, den største og formentlig ældste af Bornholms fire rundkirker. Den ligger på en høj lidt nord for Østerlars. Rundkirkerne blev bygget primært som kirker, men også som små fæstninger. Guiden fortæller mere om rundkirkerne og der bliver tid til at besøge Sæberiet, der ligger i en smuk gammel gård lige ved siden af kirken. Herefter kører vi op til Kræmmerhuset med Bornholms smukkeste have. Turen fortsætter gennem Almindingen, en af Danmarks største skove til Svaneke, hvor guiden tager os med på en lille gåtur, for at fortælle om og vise os byen. Vi får tid på egen hånd til at shoppe og finde et frokoststed. Nu kører vi helt ned til sydspidsen af Bornholm, Dueodde. Stranden med det hvide sand tiltrækker tusindvis af turister hvert år. Vi besøger også det lille hyggelige fiskerleje Snogebæk, før hjemkomst til hotellet.

Vestbornholm
Vi kører igen nord på til Tejn, videre op til Ols Rundkirke, hvor vi laver et lille stop og fortsætter til Vang, som ligger helt nede ved havet mellem stejle klipper. Vi besøger Ringebakkerne og ser Granitbruddene, kører en smuk tur langs vandet til Helligpeder og Teglkås, før vi kommer til Hasle. Her ser vi det gamle museumsrøgeri, hvor guiden vil fortælle om røgningens ædle kunst. Vi fortsætter til Rønne. Her byder guiden på en fodtur gennem Rønnes gamle bydel, med toppede brosten og velholdte bindingsværkshuse. Der bliver lejlighed til at udforske Rønne på egen hånd, før kursen sættes mod Bornholms største stenbrud i Stubbeløkken og videre ind midt på øen til Bornholms højeste punkt Rytterknægten, 162 moh, Ekkodalen og Bisonskoven med europæiske bisonokser. Der bliver frokoststop undervejs og eftermiddagskaffe i Bisonskoven, inden turen går tilbage til hotellet.

Bemærk på 4 dagsturen køres samme udflugter som på 5-dagsturen.

Christiansø (kun på 6-dagsturen)
Vi sejler til Christiansø, Danmarks østligste punkt og smutter via en svingbro over til den lille naboø Frederiksø. Her anlagde Kong Christian V i 1684 en stærk fæstning med flådebase som værn mod svenskerne. I dag danner øerne - med deres frodige natur med figentræer i haverne, klipper, kraftige granitmure og kanonbastioner - rammen om et lille, levende øsamfund med ca. 100 indbyggere. Der er en speciel stemning langs havnen med kro, købmand, forvalterbolig og i gaden med de gamle, gule mandskabsbygninger. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til det bornholmske fastland.

Rejsens sidste dag
Vi tager afsked med Bornholm og sejler fra Rønne midt på formiddagen. Hjemturen går gennem Sydsverige og over Sjælland og Fyn med ankomst først på aftenen.

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juni 2024

30/6 - se afgangstider6Bornholm - 6 dageStrandhotel BalkasøbadFuldbooket, venteliste6.795,-Book på ventelisteMere information

Juli 2024

15/7 - se afgangstider5Bornholm - 5 dageStrandhotel Balkasøbad25.695,-BestilMere information

August 2024

11/8 - se afgangstider6Bornholm - 6 dageStrandhotel BalkasøbadMere end 86.795,-BestilMere information
26/8 - se afgangstider5Bornholm - 5 dageStrandhotel Balkasøbad85.695,-BestilMere information

Juni 2025

19/6 - se afgangstider4Bornholm - 4 dageStrandhotel BalkasøbadMere end 84.695,-BestilMere information

Juli 2025

7/7 - se afgangstider5Bornholm - 5 dageStrandhotel BalkasøbadMere end 85.795,-BestilMere information
27/7 - se afgangstider6Bornholm - 6 dageStrandhotel BalkasøbadMere end 86.895,-BestilMere information

August 2025

10/8 - se afgangstider6Bornholm - 6 dageStrandhotel BalkasøbadMere end 86.895,-BestilMere information
25/8 - se afgangstider5Bornholm - 5 dageStrandhotel BalkasøbadMere end 85.795,-BestilMere information

Hotel

Strandhotel Balkasøbad

Strandhotel Balkasøbad

Hotellet har direkte adgang til skønne Balka Strand med øens bedste sandstrand og i gåafstand til det hyggelige fiskerleje Snogebæk. Den gamle havneby og driftige handelsby Nexø ligger 2,5 km fra hote...

Rejsekalender

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo