Skip to main content

De danske Sydhavsøer

De danske Sydhavsøer
Turen går til Sydhavsøerne, Lolland, Falster, Møn samt den lille ø Nyord. Takket være Lolland-Falsters fede landbrugsjord ligger herregårdene tæt, hele 54 af slagsen og mange kan spores tilbage til middelalderen. Møn er mest kendt for sin naturskønhed, gode badestrande og først og fremmest Møns Klint.

1. dag - Lolland, Nakskov og Sydlolland
Vi kører over Fyn, hvor vi holder formiddagspause med kaffe og rundstykke ved bussen. Derfra via Tåsinge til Langeland og med færgen til Lolland. Frokostpakken nydes undervejs. Vel ankommet til Lolland kører vi til Nakskov, hvor vores lokale guide stiger på bussen. Der bliver evt. mulighed for en kort byvandring, inden vi kører videre langs havnefronten. I 1872 ramtes Lolland-Falster af en altødelæggende stormflod som bl.a. oversvømmede store dele af Sydlolland. Vi ser på nogle af de konsekvenser, som det medførte og gør ophold ved det 63 km lange Sydlollandske dige ved den lille havn Kramnitze, med udsigt til Nordeuropas største pumpestation, som holder den nu inddæmmede Rødby Fjord tør for vand. Vi drikker kaffe i Mindeparken, inden vi kører videre på Sydlolland, hvor vi besøger udsigtsplatformen ved det store imponerende Femern Bælt tunnelprojekt. På vejen til Nykøbing Falster kører vi forbi herregården Fuglsang og går en tur i parken anlagt i engelsk romantisk stil. Derfra kører vi til hotellet, hvor aftensmaden venter, efter vi er blevet indkvarteret.

2. dag – Lolland, Dodekalitten, Reventlowparken og Maribo
Fra Hotel Falster kører vi til Kragenæs på Lolland, hvor vi med udsigt til øerne i Smålandsfarvandet, skal se Lollands nye vartegn Dodekalitten, der er et monument, som kombinerer skulptur og musik i et historisk landskab til en unik oplevelse. Efter en kaffepause kører vi videre på Nordvestlolland til Pederstrup, hvor vi besøger Reventlowparken. Her nyder vi vores medbragte madpakke. Parken indeholder Reventlowmuseet, som engang var bolig for greve og statsminister C. D. F. Reventlow og hans familie. Vi går en tur i parken med de århundrede gamle egetræer, inden vi kører videre til Maribo. Her viser vores guide os domkirken, hvor kongedatteren Leonora Christine, efter sit fangenskab, blev gravlagt i 1698. Maribo er Kaj Munks fødeby og vi går forbi forældrenes gravsted ved domkirken og en lille tur til torvet med statuen af Kaj Munk. Derefter kører vi omkring Maribosøerne, der naturskønt ligger midt i et storslået godslandskab, inden vi går retur til hotellet.

3. dag - Møns Klint og Nyord
Efter den nordiske morgenbuffet kører vi over Frederik IX’ Bro til Lolland, gennem Guldborgsundtunnellen til Farøbroerne og over Sydsjælland til Dronning Alexandrines Bro til Møn. I Elmelunde Kirke ser vi de berømte kalkmalerier fra 1480’erne og fortsætter til Liselund Slot, for at gå en tur i den smukke, romantiske park fra 1700-tallet. Næste stop er Møns Klint, hvis hvide kridtklinter rejser sig 128 meter over havet. Den er en af vores største naturseværdigheder – også set med internationale øjne. Et godt sted at nyde frokostpakken. Nyord ved Møns nordspids er på 4,99 km² og har 35 indbyggere. Først i 1968 fik den fast forbindelse til Møn via en dæmning og en bro. Vi sætter bussen uden for byen Nyord, som er bilfri og går en lille tur i byen. Vi kører tilbage til Falster, til Stubbekøbing og forbi Næsgård, hvor Prins Joachim fik sin landbrugsuddannelse og derfra til fiskerlejet Hesnæs samt herregården Corselitzes smukke park, anlagt i engelsk stil. Vi vender tilbage til hotellet til aftensmad og overnatning.

4. dag - Holmegaard Værk og Korsør
Vi tager afsked med Falster og kører til Holmegaard Værk, som blev indviet den 8. juni 2020. Her får vi virkelig stillet trangen til kunstkeramik, unikaglas og merchandise. Køb en souvenir til dig selv eller gaver til hele familien. Der sælges glas fra Holmegaard, keramik fra Kähler og udvalgte boligartikler fra Rosendahl Design Group. Du kan også besøge prøvesamlingen med over 40.000 glas. Derudover
kan man købe bøger og plakater. Efter et spændende besøg fortsætter vi mod Korsør, hvor vi nyder en frokost. Hjemturen går over Storebæltsbroen og Fyn med hjemkomst først på aftenen.

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2024

26/8 - se afgangstider4De Danske SydhavsøerHotel FalsterFuldbooket, venteliste4.395,-Book på ventelisteMere information

Hotel

Hotel Falster

Hotel Falster

Godt hotel med hyggelig atmosfære i udkanten af Nykøbing Falster. Hotellet har værelser i stueplan samt på 1. sal.

Rejsekalender

13/7Cirkusrevyen 2 dageFra 2.499,-
13/7Østrig - FeldkirchFra 8.199,-
14/7Flodkrydstogt på Rhinen & Mosel Fra 13.495,-
15/7Bornholm - 5 dageFra 5.695,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo