Skip to main content

De danske Sydhavsøer

Med besøg ved Møns Klint
Turen går til Sydhavsøerne, Lolland, Falster, Møn samt den lille ø Nyord. Takket være Lolland-Falsters fede landbrugsjord ligger herregårdene tæt, hele 54 af slagsen, og mange kan spores tilbage til middelalderen. Møn er mest kendt for sin naturskønhed, gode badestrande og først og fremmest Møns Klint.

1. dag - Lolland, Nakskov og Sydlolland
Vi kører over Fyn, hvor vi holder formiddagspause med kaffe og rundstykke ved bussen. Derfra via Tåsinge til Langeland og med færgen til Lolland. Frokostpakken nydes undervejs. Vel ankommet til Lolland kører vi til Nakskov, hvor vores lokale guide stiger på bussen. Der bliver evt. mulighed for en kort byvandring, inden vi kører videre langs havnefronten. I 1872 ramtes Lolland-Falster af en altødelæggende stormflod som bl.a. oversvømmede store dele af Sydlolland. Vi ser på nogle af de konsekvenser, som det medførte og gør ophold ved det 63 km lange Sydlollandske dige ved den lille havn Kramnitze med udsigt til Nordeuropa største pumpestation som holder den nu inddæmmede Rødby Fjord tør for vand. Vi drikker kaffe i Mindeparken inden vi kører videre på Sydlolland, hvor vi besøger udsigtsplatformen ved det store imponerende Femer Bælt tunnelprojekt. På vejen til Nykøbing Falster kører vi forbi herregården Fuglsang og går en tur i parken anlagt i Engelsk romantisk stil. Derfra kører vi til hotellet, hvor aftensmaden venter, efter vi er blevet indkvarteret.

2. dag - Møns Klint og Nyord
Vi kører over Frederik IX’ Bro til Lolland, gennem Guldborgsundtunnellen til Farøbroerne og over Sydsjælland til Dronning Alexandrines Bro til Møn. I Elmelunde Kirke ser vi de berømte kalkmalerier fra 1480’erne og fortsætter til Liselund Slot for at gå en tur i den smukke, romantiske park fra 1700-tallet. Næste stop er Møns Klint, hvis hvide kridtklinter rejser sig 128 meter over havet. Den er en af vores største naturseværdigheder – også set med internationale øjne. Et godt sted at nyde frokostpakken. Nyord ved Møns nordspids er på 4,99 km² og har 35 indbyggere. Først i 1968 fik den fast forbindelse til Møn via en dæmning og en bro. Vi sætter bussen uden for byen Nyord, som er bilfri og går en lille tur i byen. Vi kører tilbage til Falster, til Stubbekøbing og forbi Næsgård, hvor Prins Joachim fik sin landbrugsuddannelse, og derfra til fiskerlejet Hesnæs samt herregården Corselitzes smukke park, anlagt i engelsk stil. Vi vender tilbage til hotellet til aftensmad og overnatning.

3. dag – Frederiksdal Kirsebærvin
Efter morgenmaden pakker vi bussen, herfra køres til Frederiksdal Gods, hvor vi skal på rundvisning og høre mere om det unikke Stevnskirsebær og dyrkningsmetoderne. I Vineriet får I et indblik i produktionen af de forskellige vine og historien bag Frederiksdal Kirsebærvin - naturligvis er der smagsprøver undervejs. Som de første og hidtil eneste i verden lykkedes det at producere vin af kirsebær efter samme principper, som er benyttet i århundredes vinproduktion, hvor vinen vildtgærer og lagrer på egetræsfade. Herfra sejler vi til Langeland, under overfarten nyder vi vores frokostpakker. Turen fortsætter mod vores hjembyer. Hjemkomst først på aftenen.

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2025

7/7 - se afgangstider3De Danske SydhavsøerHotel FalsterMere end 83.495,-BestilMere information

September 2025

8/9 - se afgangstider3De Danske SydhavsøerHotel FalsterMere end 83.495,-BestilMere information

Hotel

Hotel Falster

Hotel Falster

Godt hotel med hyggelig atmosfære i udkanten af Nykøbing Falster. Hotellet har værelser i stueplan samt på 1. sal.

Rejsekalender

22/10Ældre Sagen Odder til Gjerrild Kro og Sostrup SlotFra 795,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo