Slovenien - Istrien | Sørens Rejser.dk
Slovenien - Istrien

Slovenien - Istrien

- Portorož - Rosernes by

Mange turister opfatter Istrien som et pragtfuldt og uudforsket alternativ til de mere besøgte rejsemål i Europa. Det skyldes blandt andet, at landet kan tilbyde alt lige fra smukke alpelandskaber til solrige sandstrande og tempererede fastlandsområder. I byerne vil man sandsynligvis stifte bekendtskab med den lokale befolkning, der altid er imødekommende og gæstfrie.

Portorož er en hyggelig og populær ferieby og en af de mest kendte byer på halvøen Istrien. Den ligger ved Adriaterhavet i en sydvendt bugt omgivet af vinbjerge. Byen tiltrækker, året rundt, gæster fra nær og fjern. Det perfekte sted, hvis man vil slappe af og nyde livet på absolut første klasse. Udflugterne er tilrettelagt som små og hyggelige ture, således at der er god tid til at nyde hotellet og de mange skønne faciliteter i de dejlige omgivelser..

1. dag – Danmark – Midttyskland
Efter opsamling køres til grænsen, hvor vi holder en kort pause. Videre forbi Hamborg, Hannover og Kassel til vores overnatningshotel.

2. dag – Midttyskland – Portorož
Efter morgenmaden fortsætter vi sydpå mod Slovenien, hvor vi ankommer til vores hotel i Portorož til indkvartering og aftensmad.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Piran
En dejlig formiddagstur til en af de hyggeligste kystbyer, nemlig Piran. Byen ligger yderst på en lille smal tange med vand på næsten alle sider. Her oser af charme og stemning i den lille havn med små restauranter og hyggelige huse. Klippehalvøen er omgivet af den gamle bymur. Fra St. Georgs kirken kan man nyde den fantastiske udsigt over byen og havet. Gæster der har lyst, kan gå langs vandet på en fin sti tilbage til hotellet (ca. 3 km)

Motovun
Spændende udflugt til det populære turistmål, Motovun. De ca. 500 indbyggere i byen lever hovedsageligt af turisme, vindyrkning og trøfler. Byen er smukt beliggende på en klippetop med en fantastisk udsigt over dalen. Området er kendt for sine trøfler i forskellige afskygninger, og i de små butikker i byen, er der mulighed for smagsprøver af lokale varer. Verdens største hvide trøffel blev fundet i skoven omkring Motovun.

Sejltur på Adriaterhavet
Fantastisk sejltur langs Piranbugtens kyst, hvor vi har herlig udsigt til Sloveniens smukke kyst.

Postojna Grotterne
Postojna Grotterne, som er blandt de største i verden, byder på en oplevelse ud over det sædvanlige. En elektrisk bane fører os ind i de oplyste grotter, hvor vi ser de forunderligste drybstensformationer. Disse kæmpemæssige huler har været kendt de sidste 800 år, men blev ”genopdaget” langt senere og gjort tilgængelig for alle for omkring 200 år siden. Pivkafloden løber ned i hulesystemet nær grottens indgang og fortsætter under jorden, inden den igen kommer frem som en stor kilde. En af grottens mange underjordiske huler benyttes til koncertsal med plads til 10.000 personer.

8. dag – Portorož – Midttyskland
Efter morgenmadden tager vi afsked med Portorož. Turen går gennem Østrig, og videre til overnatningshotellet i Tyskland.

9. dag – Midttyskland – Danmark
Vi spiser morgenmad og fortsætter nordpå forbi Hannover og Hamborg til Danmark. Vi holder en pause og fortsætter det sidste stykke vej til vores hjembyer.
Afrejse/hjemkomst:
26/09 - 04/10 2020 9 dage Ring
 
Pris for 9 dage: kr.  7.995,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  1.200,-

I prisen er inkluderet:
6 x Hotelovernatninger i værelse med havudsigt
2 x Hotelovernatninger i Tyskland
8 x Morgenmad
8 x Aftensmad
1 x Entré til Postojna Grotterne
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2 (2020)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC v/Trailervej 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)