Caminoen – León – Santiago
Caminoen – León – Santiago

Caminoen – León – Santiago

17 dage fra León til Santiago

På denne fantastiske vandretur oplever du den Franske Caminos sidste 309 km. fra León til Santiago de Compostela. Heraf vandrer du 273 km. fra Hospital de Orbigo og hele vejen til Santiago de Compostela (turen fra León til Hospital de Orbigo er som udgangspunkt med bus (inkl. i prisen).

Strækningen er propfyldt med monumenter, hyggelige landsbyer og smukke landskaber. Allerede ved ankomsten til León bliver du mødt at den storslåede katedral og herfra kommer oplevelserne som perler på en snor, hele vejen til Santiago. En yderst varieret distance, ikke blot naturmæssigt, men også kulturelt, historisk og gastronomisk, hvilket gør netop denne strækning til den mest interessante på ruten.
Vi har også en tur med 8 dage på Caminoen, som er den perfekte smagsprøve på en vandretur på Caminoen.

1. dag
Efter endt opsamling, kører vi til Billund lufthavn, hvorfra vi skal flyve til Madrid. Vel ankommet til Madrid Lufthavn sætter vi os på højhastighedstoget, som skal bringe os til vores startby Leon. Om aftenen er der velkomstmiddag.

2. dag
Efter morgenmaden skal vi på en guided byvandring i Leon, incl. adgang til katedralen, samt frokost. Aften er på egen hånd.

3. dag – Astorga (14 km)
León’s opland står i totalt kontrast til byen’s centrum og da der på turen findes langt bedre oplevelser end at vandre gennem kilometervis af industrikvarterer og senere store flade sletter, er det programsat at tage bussen til byen Hospital de Orbigo, hvorfra den smukkeste del af ruten begynder. Den smukke middelalderbro i Hospital de Orbigo er et af caminoens højdepunkter og en smuk start på din Pilgrimsvandring. Herfra er der knap 14 km til Astorga. Astorga er som León en vigtig by på Pilgrimsturen og har en række spændende seværdigheder, såsom Gaudi’s bispepalads og den smukke katedral. Guided byvandring i Astorga – og fælles aftensmad.

4. dag – Astorga – Rabanal (21 km)
Allerede få kilometer efter Astorga begynder terrænet af ændre sig og bliver mere bjergrigt. På dagens vandring passeres et par hyggeligt landsbyer og dagens endestation i Rabanal er en hyggelig landsby inden de næste dages bakkedes terræn begynder. Typisk camino-landsby med masser af barer, restauranter og en hyggelig pilgrimsstemning. Fælles aftensmad.

5. dag – Rabanal – Acebo (22 km)
På denne vandring passeres det berømte jernkors. Før Molinaseca passeres et par hyggelige landsbyer og udsigten er flere steder betagende. Eftermiddagstur (med bus) til Las Medulas inkl. Guided rundvisning. Las Médulas, ligger i nærheden af byen Ponferrada i Leónprovinsen i Spanien, og var Romerrigets vigtigste guldmine. Landskabet Las Médulas er på UNESCOs Verdensarvsliste. Fælles aftensmad.

6. dag – Acebo – Cacabelos (25 km)
På dagens vandring passeres byen Ponferrada, med den berømte 1200-tals Tempelridderborg. Ponferrada er en stor by med over 60.000 indbyggere, som er kendt for dets store jern- og kul miner. Dagens endestation er en hyggelig by midt i Bierzo-regionen, som efterhånden har fået slået sit navn fast som et af Spaniens mest fremadstormende vinregioner, og er samtidig en af de smukkeste byer på Caminoen. Vin & vermouth smagning/El Bierzo. Fælles aftensmad.

7. dag – Cacabelos – Vega de Valcarse (24 km)
Etapen går ad gamle stier, i skyggen birke-, ege- og kastanjetræer til den symbolske bjergtop landsby O’Cebreiro, med en smuk romansk kirke fra det 12. århundrede. Denne landsbyperle bygget i sten, med de karakteristiske gamle halm-tags huse kaldet pallozas, er en af turens højdepunkter. Etapen er en af de smukkeste strækninger, men også en af de hårdeste. Byen er ofte indhyllet i tåge men den lille sten-by er yderst charmerende. Er du heldig at komme på en klar dag er udsigten fantastisk. Fælles aftensmad.

8. dag – Vega de Valcarse – O Cebreiro (12 km)
Vi tager de sidste km vandring op ad bjerget for at nå bjergbyen O’ Cebreiro. Som nævnt overnfor venter der os en helt fantastisk udsigt – hvis vejret tillader. Fælles aftensmad.

9. dag – O Cebreiro – Triacastela (21 km)
Efter en masse op-ad-bakke på gårsdagens etape, vil dagens etape overvejende være ned-ad-bakke. Igen vil der flere steder være en glimrende udsigt over det omkringliggende landskab. På dagens etape ses de første tørrehuse, kaldet Horreos. Du vil også bemærke, at vejret skifter lidt, da man her er underlagt vinde og nedbør fra Atlanterhavet. Navnet Triacastela betyder “tre slotte”, selvom ingen af slottene eksisterer i dag. De kalksten som blev brugt til at bygge domkirken i Santiago kom fra et stenbrud nær Triacastela.

10. dag – Triacastela – Sarria (18 km)
Landskabet begynder så småt at ændre sig, da man nu vandrer mere nedad end opad - måske ganske kærkommen efter de sidste dages bakkede terræn. To veje fører til Sarria, men det anbefales at tage ruten forbi Benedikterklostret i Samos, som blev grundlagt i det 6. århundrede og er et af de ældste kloster i den vestlige verden. Herfra er der en idyllisk vandretur gennem skovene til Sarria.

11. dag – Sarria Portomarin (23 km)
Galicien er en af de smukkeste regioner i Spanien, både hvad angår natur men også tradition. På dagens etape stiftes yderlige bekendtskab med de herlige traditioner. Dagens etape er en af de smukkeste etaper på hele pilgrimsruten; en rejse gennem grønne skove, græsklædte enge, frodige frugtplantager og enkle stenbyggede landsbyer. Fælles middag om aftenen.

12. dag – Portomarin – Palais de Rei (25 km)
Terrænet bliver fladere, dog stadig bakket. Området er smukt og frodigt. Ruten fortsætter langs markveje og rolige landeveje gennem det frodige galiciske landskab til Palais de Rei. Palais de Rei er en lille landsby med omkring 2000 indbyggere, med en spændende historie. Fælles middag om aftenen.

13. dag – Palais de Rei – Arzúa (27 km)
Terrænet ligner det fra de sidste dages vandring, med et utal af historier, som du kan læse om undervejs. Dagens rute er ingen undtagelse. Fælles middag om aftenen.

14. dag – Arzúa – O Pedrouzo (20 km)
Den næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning. I byen Pedrouzo som vi når sidst på eftermiddagen smages der på hele den franske camino! Vi prøver oste og vine fra de forskellige regioner caminoen går gennem. Vi prøver således vine fra Navarra, Rioja, Ribera del Duero, Bierzo og Rias Baixas i Galicien. En herlig måde at opleve en vigtig del af Caminoen på. Stedet omkring O Pedrouzo er kendt for sine hekse-traditioner og heksedyrkelse. En af ”renselsesmetoderne” er at drikke en såkaldt Queimada, som selvfølgelig skal prøves. Fælles middag om aftenen.

15. dag – O Pedrouzo – Santiago de Compostela (20 km)
Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas. Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter. Vi får en guidet rundvisning i katedralen. Omkring katedralen findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Efter rundvisningen i katedralen er der Tapassmagning.

16. dag – Santiago de Compostela og Finisterre
Dagen starter med en guided byrundtur i Santiago, og som rigtige pilgrimsvandrer afslutter vi vores rejse i Finisterre. Turen går i bus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om le­gender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring. Aftenen nydes i Santiago de Compostela. Fælles afslutningsmiddag.

17. dag – Hjemrejse
Efter morgenmaden er formiddagen på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores bus og kører den korte tur til lufthavnen. Flyet afgår fra Santiago kl.13.30 vi flyver via Frankfurt og ankommer til Billund først på aftenen, hvorfra bussen vil køre det sidste stykke hjem.
Afrejse/hjemkomst:
08/05 - 24/05 2019 17 dage Ring
 
Pris for 17 dage: kr.  18.995,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  3.900,-

Bemærk:
Rute er lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.OBS : Ingen steder på Caminoen vandres/cykles langs stejle klippesider!

Som udgangspunkt er opsamlingsruten:
Kjellerup, Silkeborg, Billund.

I prisen er inkluderet:
Højhastighedstog fra Madrid til Leon
16 x Overnatninger
16 x Morgenmad
Frokost eller middag hver dag
Bustransport, til/fra Billund Lufthavn
Flybillet tur/retur
Lokal bustransport
Bagagetransport mellem hotellerne (Én enhed a maks. 20 kg)
Guidede rundvisninger i Leon, Astorga Santiago de Compostella
Bustur til Las Medulas + guided rundvisning
Vin & Vermouth smagning I El Bierzo
Ostesmagning i O Pedrouzo
Finisterre-dagstur
Guidet rundtur i Santiago med besøg i Katedralen af en engelsktalende guide
1 guidebog pr. booket værelse, med hotelkort samt diverse informationer
Turhjælper

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 5 2019
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)