Kreta Grækenland | Sørens Rejser.dk
Kreta

Kreta

- Det græske paradis med all inklusive

Kreta er den største af de græske øer, og ligger i den sydligste del af det græske øhav. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. På Kreta kan du få det hele.

Det ualmindeligt venlige og gæstfrie kretanske folk lader gerne deres gæster få del i Kretas enestående kulturarv fyldt med dans, musik og vidunderlig gastronomi. Når man rejser til Kreta kan man opleve unikke seværdigheder som Den Venetianske Havn i Chania, ligesom man tydelig fornemmer indflydelsen af de mange folkeslag, der har været på Kreta de sidste 2000 år. Overalt kan man fornemme historiens vingesus sammen med en enestående, varieret natur med bjerge, dybe kløfter, olivenlunde, vinmarker, pinjeskov og en usædvanlig flot kystlinje. Her i oktober er olivenhøsten i gang, og der er stadig behagelige temperaturer i luften.

Rejsen byder på 3 skønne udflugter, der giver et godt og varieret indtryk af den smukke ø. De øvrige dage vil der være god mulighed for at nyde de hyggelige omgivelser ved hotellet eller opleve andet spændende alt efter energi og ønsker. Ikke langt fra hotellet findes en dejlig sandstrand.

1. dag – Udrejse
Afgang fra opsamlingsstederne i Midtjylland. Vi kører til Billund Lufthavn, hvor vi skal flyve sidst på eftermiddagen med DAT (Danish Air Transport). Vi har personale med på turen som hjælper med indtjekningen og bagagen. Vi flyver sydpå og undervejs nyder vi aftensmad. I Chania Lufthavn bliver vi mødt af vores danske rejse­leder som følger os med ud til hotellet og får os indkvarteret. Vi mødes til et velkomstmøde, hvor ugens program bliver præsenteret.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Chania og nærområdet
På denne introduktionstur lærer vi nærområdet og hovedbyen Chania at kende. Chania er Kretas næststørste by med næsten 70.000 indbyggere, og en gammel kulturby med mere end 3.000 år på bagen. Mange folkeslag har sat sit præg på byen, lige fra oldtidens minorer til araberne, venezianerne og tyrkerne. Byen omkranser den smukke naturlige havn, og er kendetegnet ved de mange små gader og et godt handelsliv. Turen er dels med bus og dels til fods. Tilbage på hotellet til frokost.


Det skjulte Kreta
I dag skal vi på en dejlig bustur på det vestlige Kreta. Vi gør masser af stop og skal besøge små landsbyer, hvor livet går sin egen rolige gang. Vi skal opleve Aptera med den flotte udsigt over bugten og har også en vinsmagning på Dourakis Vingård med den gode kretavin. Vi besøger både den tyske og den alli­erede kirkegård i Souda bugten. I løbet af dagen nyder vi en god græsk frokost inkl. vin og vand. På denne tur kommer vi væk fra det turistede Kreta og får et kig bag kulissen. Vi får også et indblik i de udfordringer det græske folk har i disse år.

Det antikke Kreta med bl.a. Rethimnon
En udflugt, hvor vi kombinerer den spændende historie, lige fra den græske oldtid til vore dages Grækenland, med fantastiske naturoplevelser. Vi kører mod Rethimnon med udsigten til ”de hvide bjerge”, der er de højeste bjerge på Kreta med næsten 2.500 m. Undervejs besøges Arkadi Klosteret. Et symbol på kam­pen mod den tyrkiske besættelse. Ved ankomst til Rethimnon bliver der en lille sightseeing til fods i Rethimnon, og også tid på egen hånd i denne charmerende lille by, med den smukke naturlige havn, hvor forretninger og tavernaer ligger side om side. Også på denne udflugt er der inkluderet en god frokost inkl. vin og vand. På hjemturen gøres stop ved Kournas søen inden den sidste kørsel hjem til hotellet.

8. dag – Hjemrejse
Vi nyder den sidste dag på hotellet, og får aftensmaden med inden vi bliver hentet og kørt til Chania Lufthavn. Vi Flyver med DAT (Danish Air Transport) hjem, og lander sent i Billund Lufthavn. Der bliver vi mødt af Sørens Rejsers bus som kører os til vores hjembyer.
Opsamlingsrute 5 2019
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)