Langelandsfortet | Sørens Rejser.dk
Langelandsfortet

Langelandsfortet

- Fyn - Tåsinge - Langeland

Efter opsamling kører vi til Fyn, hvor vi holder en lille pause og får kaffe rundstykker ved bussen. På udturen køres gennem de smukke Svanninge Bakker og Fåborg til Tåsinge, til Langelandsfortet, hvor vi starter med at nyde vores frokostpakke. Derefter er der rundvisning med guider. Midt på eftermiddagen påbegynder vi hjemturen, som går ad den direkte vej, vi holder en eftermiddagspause hvor vi får kaffe og kage ved bussen.

Langelandsfortet var et bemandet fort under Søværnet indtil 1993, og er nu et museum. Det blev anlagt i 1953 med henblik på at overvåge og i krigstid hindre fjendtlige skibes passage gennem Langelandsbæltet. Midlet hertil var 4 kanonstillinger udrustet med 150 mm kanoner. En af disse stillinger er i dag åbnet for publikum. Bunkeren var bemandet døgnet rundt, og fremtræder stadig som fuldt operativ. Under Cubakrisen i 1962 var Langelandsfortet sammen med Stevnsfortet de forter, der kunne følge med i Sovjetunionens skibstrafik i dansk farvand. Det var imidlertid Langelandsfortet, sammen med Hammerodde Fyr og Fyrskib Gedser Rev, der i første omgang opdagede russiske handelsskibe med SS-4 Sandalmissiler til Cuba. Det var også her, at man så Nikita Khrusjtjov
beordrede skibene tilbage efter samtale med John F. Kennedy og dermed formenligt forhindrede Tredje verdenskrig.
Afrejse/hjemkomst:
13/07 - 13/07 2020 1 dag Ring
 
Pris for 1 dag: kr.  595,-

I prisen er inkluderet:
Bus, kaffe og rundstykke, frokostpakke, entré og guidet rundvisning på Langelandsfortet samt eftermiddagskaffe med kage ved bussen.

Valuta:
Danske kr.
Opsamlingsrute
Viborg Ekscercerpladsen 06.00
Kjellerup Sørens Rejser 06:30
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06:50

Forventet hjemkomst:

Silkeborg: ca. 18:00
Kjellerup: ca. 18.20
Viborg: ca. 18:50

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)