Island | Sørens Rejser.dk
Island

Island

- Vandfald, vildmarker og vulkaner

Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen er gold og barsk, men samtidig også fascinerende levende og nærværende, når man står og skuer ud over en lavaslette der forsvinder ud i horisonten. I århundrede har islændinge levet side om side med aktive vulkaner, en boblende undergrund og med Atlanterhavets rasen i deres baghave.

9. september – Danmark – Reykjavik
Efter opsamling flyver vi direkte fra Billund til Islands lufthavn Kef­lavik, hvor vi ankommer sidst på aftenen. Når vi har fået udleveret bagagen, kører vi mod vores hotel i Reykjavik.

10. september – Into the Glacier og sightseeing i Reykjavik
Tæt på den lille by Husafell, finder vi en af Islands nye attraktioner. Her skal vi kører på Langjökull gletsjeren i en specialbygget bus og efterfølgende opleve en gletsjer indefra. Herinde nyder vi denne unikke oplevelse, medens vi hører om projektet og gletsjerens ­
hi­- storie. Vi kører tilbage til Reykjavik og tager på sightseeing, som foregår både med bus og til fods. Vi står af ved Hallgrimskirken, der af flere er udnævnt som et af verdens 50 smukkeste bygningsværker. Vi skal naturligvis se den både indefra og udefra. Der er ligeledes besøg ved Harpa, det flotte opera- og koncerthus, som huser Islands symfoniorkester og den islandske opera. Vi kommer ind i Reykjaviks gamle bymidte med huse i alle farver. Undervejs krydrer rejselederen med sagaer og gode historier.

11. september – Den Gyldne Cirkel
Efter morgenmaden forlader vi hotellet. Dagens udflugtsmål er Den Gyldne Cirkel. Første stop er ved Tingvellir sletten, stedet hvor de første islændinge mødtes for at skabe deres parlament. Næste stop på turen er ved gejseren Stokkur, der med få minutters mellemrum sender kogende vand og damp op i 30 meters højde. Det bobler og koger overalt i dette termiske område, hvilket er et fascinerende syn. Videre til Gullfoss, der er et imponerende vandfald. I dens vandtåge kan man ofte se en regnbue spejle sig i. Her vil være god tid til at nyde synet.

12. september – Sydkysten og Vestmannaøerne
Efter morgenmaden kører vi mod Vestmanna øerne, men før vi sejler over til øen skal vi bl.a. opleve Seljalands vandfaldet. Her kan man gå bagom vandfaldet, således at man står mellem klippen og vandfaldet, hvilket er en imponerende og anderledes oplevelse.
Herefter besøger vi den største af de i alt 14 øer, der udgør Vestmannaøerne, Heimaey. Fremme på Vestmanna, skal vi ud og op­- leve denne forunderlige ø. Mange kan sikkert huske det voldsom­me vulkanudbrud, der næsten lagde øen øde i 1973. Vulkanen Eldfell er stadig varm og der kan bages brød på siderne af denne vulkan. Rundturen bringer os til fjeldet, hvor vi kan være heldige at nyde synet af de mange fugle, især de sørgmodig udseende sø­papegøjer plejer at bringe smilet frem. Herefter kan man vælge enten at gå tilbage til byen, eller følge med bussen tilbage til byen.

13. september – Den Blå Lagune, Grindavik og hjemrejse
Efter morgenmaden forlader vi Reykjavik. Men vi er ikke færdig med Island endnu. Vi kører til Den Blå Lagune og bader. Her­efter kører vi via Grindavik og følger den smukke kystvej mod lufthavnen. Der er flere stop undervejs, hvor vi bl.a. krydser broen mellem den europæiske og amerikanske kontinental plade. Frem­me ved lufthavnen er det tid til at forlade Island for denne gang. Vi flyver fra Keflavik og ankommer til Billund midt på aftenen. ­Her­efter kører vi med bus til vores hjembyer.
Afrejse/hjemkomst:
09/09 - 13/09 2019 5 dage Udsolgt
 
Pris for 5 dage: kr.  11.895,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  1.960,-

Bemærk:
Rejselederen vil på turen komme med forslag til spisesteder.

I prisen er inkluderet:
Bustransport til/fra Billund
Flyrejsen tur/retur
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
Entré og håndklæder til Den Blå Lagune
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Islandsk Króna
Opsamlingsrute 5 2019
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)