Jul i Nordtyskland | Sørens Rejser.dk
Jul i Nordtyskland

Jul i Nordtyskland

- Besøg i Lübeck - Kiel

Fælles for alle julemarkeder i Tyskland er, at der er boder, hvor der sælges juleting, samt boder med mad og drikke. Du kommer hverken til at sulte eller tørste under et besøg på et tysk julemarked: Udvalget af mad og drikke er stort! ”Glühwein”, den tyske variant af gløgg, fremstilles af rødvin og er krydret med kanel, nellike og citronskal. Vi er jo i Tyskland, så selvfølgelig kan man købe mange slags ristede pølser på julemarkederne, men prøv f.eks. også de lækre crepes (tynde pandekager) eller ”Berliner Pfannkuchen” – en form for æbleskiver. Duften af brændte mandler er så forførende at de bare skal prøves. Derudover er honningkagehjerter og ”Christstollen” velegnede til at tage med hjem som spiselige souvenirs.

1. dag
Vi kører sydpå mod Lübeck med en pause undervejs. Vi skal opleve den hyggelige julestemning i den gamle Hansestad. Der er gang i julemarkederne i den indre by, som er iklædt den allersmukkeste julepragt. Der er opstillet over 400 boder med bl.a. Glühwein, honningkager, brændte mandler, trælegetøj, juletræsudsmykning, glasgaver og alverdens julegodter.

Sidst på eftermiddagen kører vi fra Lübeck, til vores hotel i Bordesholm, her bliver vi indkvarteret og spiser aftensmad. Efterfølgende spiller Heinz op til Dans. Der er fri øl/vand/vin i 3 timer fra kl.19.00 – 22.00.

2. dag
Efter morgenmaden kører vi til Kiel. Oplev hvordan hygge, maritim stemning og vinteratmosfære forenes på julemarkedet i byen. Her stråler den festsmykkede indre by i flot julebelysning og indbyder til en hyggelig indkøbstur og et varmende glas punch. De mange juleboder er med til at skabe en helt særlig stemning. De festligt smykkede stormagasiner, forretninger og butikker i byens centrum indbyder spontant til en juleshopping. I Kiel kan man for en stund glemme den hektiske juletid og gøre juleindkøb i en afstresset atmosfære. Det kunne jo være, at en julegave fra Kiel finder vejen ind under jule­træet. Afgang fra Kiel midt på eftermiddagen mod grænsen, hvor der bliver en lille pause inden vi fortsætter mod vores hjembyer.
Afrejse/hjemkomst:
30/11 - 01/12 2018 2 dage
07/12 - 08/12 2018 2 dage
 
Pris for 2 dage: kr.  1.495,-
Tillæg for enketvær.: kr.  250,-

I prisen er inkluderet:
1 x Hotelovernatning
1 x Morgenmad
1 x 3-retters middag
Øl/vand/vin i 3 timer til middagen
Musik & dans

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 1
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Tinghallen 05.30
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg Shell, Søtorvet 06.20
Randers P-pladsen ved Randershallen 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads ved Torv/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC Torvet 07.20
Kolding Langtidsparkering V/ Scandic 07.40
Rødekro Frakørsel 70 V/ Shell 08.20
Padborg Lejrvejen V/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)