Norge - Vestlandet | Sørens Rejser.dk
Norge - Vestlandet

Norge - Vestlandet

- Vestlandet & Telemarken

Rejs med os til Norge og oplev den vidunderlige og kontrastfyldte natur med de afvekslende landskaber. Mulighederne for oplevelser, aktiviteter og afslapning er næsten uudtømmelige på denne rejse. Jordnære, venlige mennesker i unik natur med lyse sommernætter, gør Norge til et helt specielt land. Norge er både ægte, moderne og internationalt. Langs kysten strækker havet sig langt ind mellem fjeldene, som stiger flere hundrede meter op fra vandet, og danner de verdensberømte og helt fantastisk smukke norske fjorde. På denne rejse oplever vi, de smukkeste dele af Vestlandet og Norges sydligste højfjeldsområde, Telemarken.

1. dag - Afgang fra Danmark, med Fjord line fra Hirtshals
Vi lægger fra land i Hirtshals kl. 20.00 og sejler via Stavanger til Bergen. Inden afrejsen fra Hirtshals, nyder vi aftensmaden på en nærliggende kro. Sejlturen er en spektakulær og særdeles smuk tur. Vi anbefaler, at man står op med solen, finder et roligt sted på dækket og nyder landskabet. Vi skal sejle langs kysten hele vejen fra Stavanger til Bergen. En helt vidunderlig måde at starte turen på.

2. dag – Skærgården, Fjord, Fjelde og Bergen
Vi slår øjnene op til et fantastisk syn. Allerede kl. 06.30 ankommer vi til Stavanger, og mens vi nyder vores morgenmad ombord, kan vi følge med i indsejlingen. Vi bliver ombord på skibet og tager turen videre op til Bergen. En sejltur med sjæl, der har udsigt til høje majestætiske fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård. Kl. 12.30 går vi i land i Bergen, og siger farvel til skibet for denne gang. Vi stiger på bussen og giver et godt overblik over byens historie og struktur. Kendte steder som Bryggen, Fisketorget, Grieghallen, Festningsområdet og et af de fantastiske udsigtspunkter, er nogle af højdepunkterne på køreturen. Vi tager Fløibanen op på Bergens højeste punkt 302 meter over havets overflade, og nyder udsigten over denne smukke by. Sidst på dagen tjekker vi ind på vores centrale hotel, som ligger ved havnen i Bergens. Vi nyder aftensmaden på hotellet, og har man lyst anbefaler vi en aftengåtur i Bergen.

3. dag – Bergen via Gudvangen – Flåm til Geilo
Dagen i dag er turens højdepunkt. Den går fra Bergen via Gudvangen – Flåm til Geilo. Dagen vil indeholde transport med både bus, færge samt tog, og byde på noget af det smukkeste natur, som Norden tilbyde. I løbet af dagen vil man kunne sætte flere hak på UNESCOs Verdensarvsliste.

Efter morgenmaden går turen ind i landet til Gudvangen. På fjordcruiset opleves et af de flotteste og mest populære fjordområderne i Norge. Dette er et område, som er vurderet til et af verdens smukkeste fjordlandskaber. Vi går fra borde i Flåm, hvorfra turen går videre med den meget kendte Flåmsbanen. Flåmsbanen snor sig fra Myrdal til Flåm, 865 meter længere nede - godt gemt i Aurlandsfjordens inderste hjørne.

Hvert år tiltrækker denne imponerende jernbanestrækning, der er kåret til en af verdens bedste togrejser, folk fra alle verdenshjørner. Det gør Flåmsbanen til en af Norges største og mest øjnefaldende turistattraktioner. I Myrdal stiger vi af toget, og befinder os nu midt i en naturpark. Eneste adgang til Myrdal er via jernbanen eller ad vandre/cykelstier. Togturen slutter i Geilo, hvor bussen venter os. Vi kører til hotellet i Geilo, og slutter denne storslåede dag af med aftensmad på hotellet.

4. dag – Telemarken – Vrådal
Turen i dag fører os rundt om det scenariske Hardangervidda Nationalpark. Køreturen er præget af fosser, fjorde og bjergpas. Vi kører ind i Telemarken, som rummer alt fra Norges mest charmerende natur - høje fjelde og højlandsplateauer. Regionen er lige så alsidig, som den er smuk. Vi skal omkring Dalen, som ligger for enden af Telemarkskanalen. Stedet er kendt for «eventyrhotellet» Dalen Hotel. Vi skal overnatte i den hyggelige landsby, Vrådal, som ligger ved Telemarks største sø. Vi nyder aftensmaden på det over 150 år gamle hotel, som ligger ved bredden af søen Nisser. Efter maden er det oplagt at gå en tur ned til søen.

5. dag – Vrådal og Hjemrejse
Fra Vrådal kører vi mod Kristiansand, hvorfra vi skal på en kort sejltur hjem til Danmark. Vi forventer hjemkomst sidst på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
06/09 - 10/09 2020 5 dage Ring
 
Pris for 5 dage: kr.  6.195,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  1.295,-
Tilkøb udvendigkahyt på Fjordline. pr. person: kr.  295,-

Bemærk:
Husk pas. Ved tilmelding oplyses fødselsdag.

I prisen er inkluderet:
1 x Overfart med Hirtshals – Bergen
1 x Overnatning på færgen Hirtshals – Bergen
3 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
1 x Fløibanen
1 x Togtur / Sejltur
1 x Overfart Danmark - Norge
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Norske kr.
Opsamlingsrute 6 (2020)
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen 14.00
Kjellerup Parallelvej 7 13.30
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 13.10
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 14.45
Århus Musikhuset 14.05
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 13.55
Skanderborg Banegården 13.30
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 13.15
Vejle Trailervej (OBS Betaling) 12.55

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)