Norge - Vestlandet | Sørens Rejser.dk
Norge - Vestlandet

Norge - Vestlandet

- Vestlandet når det er bedst

Rejs med os til Norge og oplev den vidunderlige og kontrastfyldte natur med de afvekslende smukke landskaber. Mulighederne for oplevelser, aktiviteter og afslapning er næsten uudtømmelige på denne rejse. Jordnære, venlige mennesker i unik natur med lyse sommernætter, gør Nor­ge til et helt specielt land. Norge er både ægte, moderne og internationalt. Langs kysten strækker havet sig langt ind mellem fjeldene, som stiger flere hundrede meter op fra vandet, og danner de verdensberømte og helt fantastisk smukke norske fjorde. Vi oplever de bedste dele af Vest­landet på denne rejse.

1. dag - Afgang fra Danmark, med Fjord line fra Hirtshals
Vi lægger fra land i Hirtshals kl. 20.00 og sejler via Stavanger til Bergen. Inden afrejsen fra Hirtshals, nyder vi aftensmaden på en nærliggende kro. Sejlturen er en spektakulær og særdeles smuk tur. Vi anbefaler, at man står op med solen, finder et roligt sted på dækket og nyder landskabet. Vi skal sejle langs kysten hele vejen fra Stavanger til Bergen. En helt vidunderlig måde at starte turen på.

2. dag – Skærgården, Fjord, Fjelde og Bergen
Vi slår øjnene op til et fantastisk syn. Allerede kl 06.30 ankommer vi til Stavanger, og mens vi nyder vores morgenmad ombord, kan vi følge med i indsejlingen. Vi bliver ombord på skibet og tager turen videre op til Bergen. En sejltur med sjæl, der har udsigt til høje majestætiske fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård. Kl 12.30 går vi i land i Bergen og siger farvel til skibet for denne gang. Vi stiger på bussen og giver et godt overblik over byens historie og struktur. Kendte steder som Bryggen, Fisketorget, Grieghallen, Festningsområdet og et af de fantastiske udsigtspunkter, er nogle af højdepunkterne på køreturen. Vi tager Fløibanen op på Bergens højeste punkt 302 meter over havets overflade, og nyder udsigten over denne smukke by. Sidst på dagen tjekker vi ind på vores centrale hotel, som ligger ved Bergens havn. Vi nyder en god gang norsk aftensmad på hotellet, og har man lyst anbefaler vi en aftengåtur i Bergen.

3. dag – Bergen via Gudvangen – Flåm til Geilo
Dagen i dag er turens højdepunkt. Den går fra Bergen via Gudvangen – Flåm til Geilo. Dagen vil indeholde transport med både bus, færge og tog – og byde på noget af det ultimativt smukkeste natur, som Norden kan tilbyde. I løbet af dagen vil man kunne sætte flere hak på UNESCOs Verdensarvsliste.

Efter morgenbuffen går turen ind i landet til Gudvangen. På fjordcruiset opleves et af de flotteste og mest populære fjordområderne i Norge. Dette er et område, som er vurderet til et af verdens smukkeste fjordland­- skab­er, og som står på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi går fra borde i Flåm, hvorfra turen går videre med den meget kendte Flåmsbanen. Flåmsbanen snor sig fra Myrdal til Flåm, 865 meter læng­ere nede - godt gemt i Aurlandsfjordens inderste hjørne. Hvert år til­­trækker denne imponerende jernbanestrækning, der er kåret til en af verdens bedste togrejser, folk fra alle verdenshjørner. Det gør Flåmsbanen til en af Norges største og mest iøjnefaldende turist­attraktioner.

I Myrdal stiger vi af toget, og befinder os nu midt i en naturpark, og et sted i bjergene hvor der ikke findes veje. Eneste adgang til Myrdal er via jernbanen eller ad vandre/cykelstier. Her i den vidunderlige stilhed, er naturen så ren og smuk at den indbyder til en lille pause, hvor man evt. kan nyde kaffe og vafler, inden man skal videre med toget ca. 1 time senere. Herfra går turen over det scenariske Hardangervidda Nationalpark til Geilo. Denne storslåede dag afsluttes med buffet på et hyggeligt hotel i Geilo.

4. dag – Geilo til Stavanger
I dag har vi en længere bustur foran os, gennem det smukkeste landskab og 2 nationalparker. Trods de blot ca. 350 km kørsel forventer vi, at køreturen varer det meste af dagen, når vi kører fra Geilo til Stavanger. Turen fra Geilo går mod sydvest ud mod kysten rundt om Hardangervidda Nationalpark og omkring Folkekonna Nationalpark. Der er mulighed for stop undervejs, for at beundre den storslåede natur på vejen til oliebyen Stavanger. Vi tjekker ind på vores hotel i Stavanger, og nyder aftensmaden på hotellet.

5. dag – Hjemrejse
Fra Stavanger kører vi langs kysten mod Kristiansand, hvorfra vi skal på en kort færgetur hjem mod Danmark. Vi forventer hjemkomst sidst på aftenen i Midtjylland.
Afrejse/hjemkomst:
02/06 - 06/06 2019 5 dage Udsolgt
05/09 - 09/09 2019 5 dage Udsolgt
 
Pris for 5 dage: kr.  5.995,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  1.295,-
Tilkøb udvendigkahyt på Fjordline. pr. person: kr.  250,-

Bemærk:
Husk pas. Ved tilmelding oplyses fødselsdag.

I prisen er inkluderet:
1 x Overfart med Hirtshals – Bergen
1 x Overnatning på færgen Hirtshals – Bergen
3 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
1 x Fløibanen
1 x Togtur / Sejltur
1 x Overfart med Kristiansand – Hirtshals
Samtlige udflugter og entré på turen
Dansk rejseleder

Valuta:
Norske kr.
Opsamlingsrute 6 (2019)
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen 14.00
Kjellerup Parallelvej 7 13.30
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 13.10
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 14.45
Århus Musikhuset 14.05
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 13.55
Skanderborg Banegården 13.30
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 13.15
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads 12.55

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)