Skip to main content

Fjordlandet Norge

- Smuk natur i verdensklasse
Høje fjelde, dybe fjorde og søer, smukke dalstrøg, rivende elve og brusende vandfald. På denne rejse møder du de mest fantastiske naturoplevelser i Europa. Fjeldsider, som rejser sig brat op fra fjordene, og en natur som er i konstant forandring på grund af sten, sne, is og vand, samt de mest fredfyldte og dejlige områder ind imellem. Du får her sanseoplevelser, som du aldrig har drømt om. På denne rejse kan vi krydse mange UNESCO-højdepunkter af, samtidig med at vi får oplevelser, der lokker folk til fra hele verden som f. eks Trollstigen, Atlanterhavsvejen, Gudvangen, Raumabanen og Geirangerfjorden.

1. dag - Midtjylland - Hirtshals
Vi lægger fra land i Hirtshals om aftenen kl. 20 og sejler via Stavanger til Bergen. Aftensmaden nydes ombord på skibet. Sejlturen er særdeles afvekslende. Vi anbefaler at stå op med solen, finde et roligt sted på dækket og nyde landskabet. Vi skal sejle langs kysten – en helt vidunderlig måde at starte turen på.

2. dag - Skærgården, fjord, fjelde og Bergen
Vi slår øjnene op til et fantastisk syn. Allerede kl. 06.30 ankommer vi til Stavanger, og mens vi nyder morgenmaden ombord, kan vi følge med i indsejlingen. Vi bliver ombord og fortsætter videre op til Bergen. En sejltur med sjæl med udsigt til majestætiske fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård. Kl. 12.30 går vi i land i Bergen, og siger farvel til skibet. Vi stiger på bussen og får på køreturen et godt overblik over byens historie og struktur. Kendte steder som Bryggen, Fisketorget, Grieghallen, Festningsområdet og skønne udsigtspunkter er nogle af højdepunkterne. Vi tager Fløibanen op på Bergens højeste punkt 302 meter over havets overflade og nyder udsigten over den travle by. Sidst på dagen tjekker vi ind på vort hotel, som ligger centralt ved havnen. Efter aftensmaden på hotellet kan en spadseretur i byen anbefales.

3. dag - Bergen via Gudvangen og Flåm til Sogndal
Dagen vil indeholde noget af Nordens mest seværdige natur. Efter morgenmaden går turen ind i landet til Gudvangen. Vi skal på fjordcruise, hvor vi oplever et af de flotteste og mest populære fjordområder i Norge – anset for at være et af verdens smukkeste. Bussen venter os i Flåm, hvorfra turen nu går mod Sogndal. Vi skal igennem verdens længste tunnel, Lærdalstunnellen, som med sine 24,5 kilometer forbinder Lærdal og Aurland i Sogn og Fjordane fylke i det vestlige Norge. Den er bygget for at give en vintersikker vej mellem Oslo og Bergen. Vi kører til hotellet i Sogndal og slutter denne storslåede dag af med aftensmad på hotellet.

4. dag - Sogndal til Hellesylt og Geirangerfjorden
Turen går fra Sogndal langs fjorde og snoede fjeldveje til Hellesylt. Her skal vi sejle på den dybe blå Geirangerfjord, som er på Unescos Verdensarvsliste. Man kan ikke undgå at blive betaget af denne fjord med de imponerende vandfald: ‘De Syv Søstre’, ‘Friaren’ og ‘Brudesløret’. På sejlturen er vi omgivet af sneklædte fjeldtoppe, vilde vandfald og frodige grønne græstæpper. Her kommer krydstogtgæster fra hele verden, og nogle af de helt store skibe ligger ofte for anker i fjorden. Vi overnatter i den skønne by Geiranger.

5. dag - Trollstigen og Atlanterhavsvejen
Dagen begynder på Fjeldvejen Trollstigen, som er en af Norges mest dramatiske og mest besøgte turistattraktioner. Ruten derop er med 11 hårnålesving, hele tiden med svimlende fjelde til begge sider. Fjeldene har navne såsom ‘Kongen’, ‘Dronningen’ og ‘Bispen’. Da vejen åbnede i 1936, havde det taget 8 år at bygge den, og flere steder har man måttet hugge vejen ind i fjeldsiden. Vi bevæger os længere nord på og ud på kanten af Atlanterhavet. Vi skal køre på de mest imponerende vejstrækninger i verden, Atlanterhavsvejen, der i 2005 blev kåret som århundredets norske bygningsværk (1905- 2005). Vi overnatter i Kristiansund, byen ved Atlanterhavet.

6. dag - Raumabanen og Dombås
Vi forlader Kristiansund og kører via adskillige små øer ned til Åndalnes. Vi skal med toget der kører på Raumabanen fra Åndalnes til Dombås. Raumabanen, der er 114 km lang, beskrives som en af Norges ‘smukkeste og vildeste jernbaner’. Vi kører igennem et landskab der skifter fra Bjerglandsbyerne længst mod Nord til den dramatiske natur ved Romsdalen. I Dombås møder vi bussen som bringer os til hotellet. Vi overnatter i Dombås.

7. dag - Gudbrandsdal og Oslo
Denne strækning går fra Dombås til den norske hovedstad Oslo. Vi kører gennem den sagnomspundne Gudbrandsdal. Her er solfyldte dale, skove og vindblæste bjergtoppe. Dalen har altid været en vigtig færdselsåre i Sydnorge og en del af Kongevejen, som går fra Oslo til Trondheim. Gudbrandsdalen er også synonym med en rig bondekultur. I Ringebu er der mulighed for at besøge en ægte norsk stavkirke. Vi fortsætter forbi den olympiske by Lillehammer og langs søen Mjøsa videre til Oslo, hvor vi ser byens mest besøgte seværdighed: Vigelandsparken med hundreder af skulpturer og relieffer af den norske kunstner Gustav Vigeland. Vi overnatter i Oslo.

8. dag - Oslo og hjemrejse
Formiddagen tilbringer vi i hovedstaden. Vi forlader Oslo og kører ned over Drammen til Langesund, hvorfra vi sejler hjem til Hirtshals. Vi ankommer til Hirtshals først på aftenen og kører direkte til vore hjembyer.

Valuta: Norske kr. eller betalingskort (de fleste hoteller tager ikke imod kontanter)

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2023

14/8 - se afgangstider8Norge - FjordlandetHotelliste Fjordlandet79.995,-BestilMere information

Hotel

Hotelliste Fjordlandet

Hotelliste Fjordlandet

Hoteller: Indkvarteringen er en vigtig del af rejsen, så derfor lægger vi stor vægt på gode hoteller med god forplejning. Alle værelser er naturligvis med eget bad og toilet. Hotellisten fremsendes 14...
  • Rejsekatalog logo