Byglandsfjorden | Sørens Rejser.dk
Byglandsfjorden - NYHED!

Byglandsfjorden - NYHED!

- En bid af det skønne Norge

Byglandsfjorden er en naturperle indenfor kort rækkevidde og ganske tæt på den norske sydkyst. Revsnes Hotel, hvor vi skal bo, ligger smukt placeret ved bredden af Byglandsfjorden og i skøn natur med bjerge, dale og fjorden. Det er et hotel med lange traditioner, holdt i klassisk stil med billedkunst, som skildrer Setesdalens historie. Her er kontraster med vidunderligt afvekslende landskaber, barsk natur og fantastiske udsigter.

1. dag
Turen går nord på mod Hirtshals, hvor vi skal med færgen til Kristiansand. Ombord er der mulighed for at købe frokost. Vi ankommer til Norge over middag og turen går ind igennem landet langs Kilefjorden, til Mineralparken, som ligger ved elven Otra. Her findes Rock Shop, som er Norges største stenbutik, der bugner af smykker, skulpturer og gaveartikler i sten. Vi forsætter til Byglandsfjorden og til Revsnes Hotel, som ligger smukt og idyllisk placeret ned til Byglandsfjorden. Vi bliver indkvarteret og nyder eftermiddagen på hotellet. Her kan man tage en frisk dukkert i Fjorden, spille minigolf eller blot nyde naturen og eftermiddagskaffe på terrassen med udsigt til fjord og bjerge. Til aften spiser vi i hotellets restaurant ved navn ”Birgits Storstue” - en gestus til hotellets grundlægger.

2. dag
I dag skal vi sejle en tur med damperen Bjoren fra år 1866 som sejlede i fast rute på Byglandsfjorden frem til 1957. Sejlturen tager ca. 2 timer, og her nyder vi den norske natur på tætteste hold. Programmet indeholder også et besøg hos ”Skovens Konge” nemlig elgen. Vi skal til Landeskogen og besøge Elgtun, som er et besøgscenter med tamme elge. Elgene er født her og er vant til mennesker. Det er en stor oplevelse at se elgene på nært hold. Vi kører en skøn tur langs fjorden, hvor vi blandt andet ser Reiårsfossen, som er et over 200 meter højt vandfald. Hen ad eftermiddagen er vi retur på hotellet, hvor vi nyder aftensmaden.

3. dag
Morgenmad på hotellet, hvorefter vi tjekker ud, pakker bussen og turen går sydpå. Vi kører mod Norges sydkyst ad smukke veje, inden vi ankommer til Kristiansand. Her sejler vi over middag med færgen til Hirtshals. Vi ankommer til Danmark om eftermiddagen og forventer at være i vores hjembyer først på aftenen.
Opsamlingsrute
Silkeborg P-Plads, Ansvej 98 06.10
Kjellerup Sørens Rejser 06.30
Viborg Eksercerpladsen 07.00
Skanderborg Banegården 06.00
Viby P-plads v/Kirken 06.20
Århus Musikhuset 06.30
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 07.10

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)