Nordlyssafari | Sørens Rejser.dk
Nordlyssafari

Nordlyssafari

Ishavskatedralen, Tromsø og Nordlys

Tromsø er den største by i Nord-Norge, og med sin beliggenhed tæt på 70° nord mellem fjorde og fjeldtoppe, er byen det perfekte udgangspunkt for et arktisk eventyr. Byen bliver fuldt fortjent kaldt ”Porten til Arktis”. Her er enestående landskaber og ikke mindst verdens bedste betingelser, for at opleve det ubeskriveligt smukke naturfænomen Aurora Borealis – også kaldet Nordlys. Tromsø ligger præcis, hvor den såkaldte nordlysoval oftest dannes, og det magiske farvespil optræder derfor næsten hver aften på himlen over byen.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

1. dag - Danmark - Nord-norge
Tidlig afrejse fra Midtjylland. Vi kører samlet i bus til Billund Lufthavn, hvor vi skal med morgenflyet via Oslo til Tromsø. Vi ankommer før middag, og bliver kørt til vores hotel i Tromsø. Herfra anbefaler vi, at man går ud og får en god frokost og evt. besøger Tromsø Domkirke, som kun ligger 2 minutters gang fra hotellet. Til eftermiddag er værelserne klar til indtjekning. Vi mødes alle til aften i hotellets restaurant. Resten af aftenen er på egen hånd, hvor man bl.a. kan benytte hotellets faciliteter som f.eks. Gründer Café & Bar, som er byens populære danseklub


Husky-farm og tur med hundeslæde (tilkøb)


Skal bestilles sammen med rejsen
    Kan du ikke få nok af store naturoplevelser, så er der mulighed for at opleve Nord-Norges vinterlandskaber på hundeslæde. Vi besøger den lokale Huskykennel, og bliver modtaget af mere end 120 legesyge og energiske slædehunde. Vores værter fortæller om hundene, og der bliver god tid til at hilse på vores firbenede venner, inden vi tager afsted. To personer deler en slæde, hvor en står på slæden og er fører, mens den anden sidder foran. Turen går gennem bakket terræn, hvor slæde-føreren selvfølgelig hjælper hundene, når det går op ad bakke. Turen inkluderer kørsel til og fra Husky-farmen, varmt termotøj, vinterstøvler, handsker, kaffe/te og kage samt guider undervejs på turen. Pris 1.500 kr. pr. person.

2. dag - Ishavskatedralen, Tromsø og Fjellheisen
Vi starter dagen med morgenmad på hotellet. Herefter skal vi på en lokalguidet byrundtur i Tromsø, som er den største by i Nordnorge, beliggende blot 350 kilometer nord for polarcirklen. Selve byen er ikke mere end 200 år gammel. Tromsø blev hurtigt fangstcentrum i den arktiske region, og tidligt i det 20. århundrede, var byen udgangspunkt for adskillige polarekspeditioner - deraf byens tilnavn; Porten til Arktis. Vi besøger også Ishavskatedralen, som egentligt hedder Tromsdalen Kirke, og har navnet efter sin karakteristiske form. De lyse felter og selve formen giver associationer til isbjerge. Dagen byder også på en tur, med svævebanen, op til Storsteinen, som ligger 421 meter over havets overflade. Her er en fantastisk udsigt ud over Tromsø. Aftensmaden nydes på hotellet.

3. dag - Nordlyssafari
Formiddagen er på egen hånd til f.eks. udstillingscentret Polaria, Polarmuseet eller den gamle hvalfangerskude MS Polstjerna. Til aften mødes vi med en lokal guide, og nu skal vi opleve turens højdepunkt - Nordlyssafari. For at opleve nordlyset, skal det være både mørkt og skyfrit. Derfor har vi allieret os med lokale eksperter, der gennem mere end 15 år, har arrangeret over 4.000 nordlyssafarier. Baseret på deres unikke viden og erfaring, er der etableret 7 såkaldte base camps i området omkring Tromsø. Inden vi tager afsted, analyseres de seneste vejrudsigter, der tages højde for vindretning og hentes information fra værterne på de forskellige base camps. Herefter vælges det område, hvor chancerne for skyfri himmel er størst. Turen varer 5-7 timer og er inkl. let varmt måltid.

4. dag - Hjemrejse
Vi sover længe efter gårsdagens oplevelser. Over middag bliver vi hentet af bussen og kørt til lufthavnen, hvor vi via Oslo flyver retur til Billund. I lufthavnen holder Sørens Rejsers bus klar, og kører os det sidste stykke vej til vores hjembyer. Vi forventer at være hjemme sidst på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
10/02 - 13/02 2020 4 dage Ring
 
Pris for 4 dage: kr.  7.995,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  1.995,-

Bemærk:
Denne rejse er ikke egnet til gangbesværede

Tilkøb:
Tur med hundeslæde 1.500 kr. pr. person (Skal bestilles sammen med rejsen)

I prisen er inkluderet:
3 x Hotelovernatninger
3 x Morgenmad
2 x Aftensmad
1 x Nordlys Safari inkl. 1. måltid
Entré til Ishavskatedralen
Entré til Fjellheisen
Bustransport i Danmark og Norge
Fly Billund – Tromsø T/R
1 x håndbagage (8 kg) + 1 x kuffert (23 kg)
Lokalguide i Tromsø
Rejseleder fra Sørens Rejser

Valuta:
Norske Kr.
Opsamlingsrute 5 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle DTC v/Trailervej Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)