Preikestolen | Sørens Rejser.dk
Preikestolen

Preikestolen

- Den berømte naturoplevelse i Norge

Hvert år stiger interessen for at besøge Preikestolen, og i 2018 lagde mere end 300.000 naturelskere vejen forbi denne helt specielle klippeformation. Vandreturen til Preikestolen er i alt otte kilometer lang, og det tager ca. fire timer at nå op til toppen og ned igen. Ruten omfatter stigninger på cirka 500 meter, og nogle steder er stierne meget stejle. Denne tur har sværhedsgraden medium. Preikestolen eller Prædike­stolen er et fjeldplateau, på nordsiden af Lysefjorden. Pla­te­auet er nærmest fladt, ca. 25×25 meter og har en højde på 604 meter over havets overflade. Det var formentlig en frostsprængning for ca. 10.000 år siden som skabte Preikestolen.

1. dag – Danmark – Norge
Efter endt opsamling kører vi til Hirtshals. Inden afgang med Fjordline spiser vi aftensmad på en lokal kro. Vi skal med aftenfærgen til Stavanger, som sejler kl. 20.00 og ankommer i Stavanger kl. 06.00 om morgenen. Ombord er der caféer, barer og underholdning.

2. dag – Preikestolen
Vi spiser tidlig morgenmad på færgen, inden vi sejler ind til Sta­vanger. Vi har en køre tur på ca. 1½ time inkl. en færgetur over fjorden for at komme til foden af Preikestolen. Bagagen lader vi stå i bussen til hjemturen. Vi sørger for friske madpakker og vand til gåturen. Vores rejseleder er med og vil guide os igennem gåturen, der i alt er på 8 km. Vi anbefaler man holder passende pauser undervejs og tager sig god tid til at nyde naturen, og naturligvis målet, Preikestolen. Sidst på eftermiddagen kører vi samlet tilbage til Stavanger. Vi tjekker ind på færgen og nyder aftensmaden ombord, imens vi sejler hjem mod Danmark.

3. dag – Norge – Danmark
Morgenmad ombord på færgen. Kl. 08.00 er vi i Hirtshals, og vi kører direkte mod vores hjembyer med ankomst omkring middag.

Bemærk:
Man skal være godt til bens på denne tur, da der er stigninger og flere steder skal krydse forhindringer, der kan være glatte og ujævne.

Vi anbefaler:
Som fodtøj anbefales gode vandrestøvler. Dele af ruten til Preike­stolen går gennem ujævnt terræn, hvor du får brug for god støtte til fødder og ankler. Der er af og til kraftige vindstød, så tag vind- og vandtæt overtøj på. Vi anbefaler en rygsæk så man altid har hænder fri. Din rygsæk bør altid indeholde et ekstra sæt tøj inklu­siv kasket eller hue, vand, madpakke og frugt.
Afrejse/hjemkomst:
20/05 - 22/05 2019 3 dage Ring
 
Pris for 3 dage: kr.  2.595,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  595,-

Bemærk:
Alle kahytter er udvendige på denne rejse.

I prisen er inkluderet:
2 x Overnatning i kahyt på Fjordline
2 x Aftensmad
2 x Morgenmad
1 x Madpakke m. vand
Færgeoverfart
Opsamlingsrute 6 (2019)
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen 14.00
Kjellerup Parallelvej 7 13.30
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 13.10
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 14.45
Århus Musikhuset 14.05
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 13.55
Skanderborg Banegården 13.30
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 13.15
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads 12.55

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)