Julemarkeder i Harzen | Sørens Rejser.dk
Julemarkeder i Harzen

Julemarkeder i Harzen

- Oplev 5 hyggelige julemarkeder

Kom i julestemning i det smukke Harzen, som er et naturligt afgrænset område med bjerge, skov og søer kun få timers kørsel fra Danmark. Her er natur og kulturhistorie for alle pengene. Vi bor i byen Braunlage. Byen har godt 6.000 indbyggere og ligger inde midt i Harzen. Man kan fra byen komme med en lille svævebane til toppen af bjerget Wurmber. Braunlage er indbegrebet af ægte Harzenidyl, med sine originale gamle træhuse, bindingsværksidyl og floden, som løber igennem byen.

1. dag – Udrejse med julemarked i Hannover
Der køres sydpå med passende pauses undervejs og vi når frem til Hannover i løbet af eftermiddagen. Flere julemarkeder skaber feststemning i byen ved floden Leine. I den historiske gamle bydel og omkring Marktkirche inviterer det traditionelle julemarked med 170 boder ind i stemningsfulde omgivelser. Den historiske juleby er fascinerende. Her kan du opleve middelalderlivet med glaspustere, pottemagere og lysestøbere. Vi nyder byens julemarked i de historiske omgivelser, før turen fortsætter mod Braunlage. Indkvartering og aftensmad på hotellet.

2. dag – Harzen’s bjerge og besøg i Wernigerode og Goslar
Efter morgenmad tager vi på en rundtur i Harzen’s vinterklædte landskaber. Undervejs gør vi ophold i bindingsværksbyen Wernigerode, som har mange velbevarede huse og et utroligt smukt rådhus. Mellem disse bygninger finder vi byens hyggelige julemarked, som vi skal udforske. Herfra til Goslar. Byen er fortryllende smuk med sine titusindvis af graner med tændte lys, blød skovbund, sagte musik og duftende lækkerier. På den historiske markedsplads indbyder ca. 80 smukt udførte boder, der er opbygget i stjerneform, dig til at se og nyde stemningen.

3. dag – Wolfenbüttel og Jägermeister
Vi tager på hyggetur til et af Tysklands ældste julemarkeder. Siden 1585 er der blevet afholdt julemarked i Wolfenbüttel, og markedet er dermed et af de ældste i Tyskland. Ikke mindre end 600 bindingsværkhuse omgiver byens hyggelige centrum. Som en lille, romantisk juleby præsenterer julemarkedet sig på den historiske markedsplads midt i byen. Wolfenbüttel er også verdenskendt for sin urtelikør, Jägermeister.

4. dag – Hjemrejse med julemarked i Hamborg
Vi tager afsked med Goslar, og kører videre nordpå til Hamborg, som man også kalder for juleland. Overalt i den indre by, er der forskellige markeder. Ved det imponerende historiske rådhus, står de hyggelige salgsboder med sukkerbagere, legetøjsmagere og kunsthåndværkere der giver fornemmelsen af at være sendt tilbage til en svunden tid. Efter dette besøg, går turen mod Danmark. Hjemkomst først på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
01/12 - 04/12 2020 4 dage
 
Pris for 4 dage: kr.  2.995,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  750,-

I prisen er inkluderet:
3 x Hotelovernatninger
3 x Morgenmad
3 x Aftensmad
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2 (2020)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC v/Trailervej 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)