Skip to main content

Tranedans i Sverige

-En stor turistattraktion

Tranedansen er en spektakulær naturoplevelse, der finder sted ved Hornborgasjön-søen, som er en  af de vigtigste rastepladser for traner i Nordeuropa, Hvert forår samles tusindvis af traner på dette  område, som en del af deres træk rute. Tranedansen er en imponerende begivenhed, hvor de store fugle udfører en smuk og koordineret dans, som en del af deres parringsritualer. Dette sker typisk tidligt om morgenen eller sent ud på eftermiddagen, når solen er på vej op eller ned og lyset er fantastisk. Tranernes dans involverer hop, vingespredning, bugtrampning og karakteristiske trompeterende lyde, der kan høres på lang  afstand. Søen og dens omkringliggende enge og vådområder tilbyder et ideelt levested for tranerne, der søger mad og hvile under deres træk. Det er også et paradis for fuglekiggere og naturelskere, der får en enestående mulighed for at observere og fotografere de majestætiske traner på tæt hold. Dette er en begivenhed, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern, som ønsker at opleve denne enestående naturoplevelse. Vi skal opleve tranerne 2 gange, både sidst på dagen og om formiddagen, hvor fuglenes adfærd er meget forskellig.

1. dag – Danmark – Göteborg – Tranedans
Vi kører nordpå til Frederikshavn og tager med færgen til Göteborg. Der vil være forplejning under overfarten. Fra Göteborg køres til Hornborgasjön, der er en af Nordeuropas vigtigste fuglesøer. Ved tranecentret kommer vi helt tæt på de flotte fugle og oplever hvordan tranehannerne med hoppende bevægelser og baskende vinger, forsøger at gøre deres indtryk på tranehunnerne. Efter en storslået oplevelse i den svenske natur køres til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad. 

2. dag – Tranedans – Göteborg – Danmark 
Efter morgenmaden kører vi igen til Hornborgasjön, for at opleve de mange traner. Her vil en lokal guide fortæller os om de store fugle. Om morgenen kommer tranerne flyvende fra deres overnatningspladser og tænker kun på at æde. Det er et imponerede syn at se så mange store fugle være samlet på et sted. Hvis tiden tillader det, køres turen til Göteborg over Trollhättan, hvor vi holder en lille pause, inden vi fortsætter til færgen. Der serveres dagens ret inkl. 1 drikke ombord på færgen. Efter ankomst til Frederikshavn, kører vi direkte til hjembyerne. Vi er hjemme midt på aftenen.

Valuta: Svenske kr.

Opsamling: De nøjagtig tidspunkter fremsendes ca 14 dage før afrejse. 

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

April 2024

5/4 - se afgangstider2Tranedans i SverigeFirst Hotel BillingehusFuldbooket, venteliste2.799,-Book på ventelisteMere information

Hotel

First Hotel Billingehus

First Hotel Billingehus

Hotel info: Dejligt hotel beliggende på toppen af Billingen i udkanten af Skövde. Udover naturen, er der spa- og fitnesscenter samt restaurant med bar på hotellet.

Rejsekalender

28/3Påskefrokost på Skivum KratFra 500,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo