Skip to main content

Tranedans i Sverige

- En stor turistattraktion

Når de majestætiske traner trækker mod nord, kan man opleve op mod 15.000 fugle på én gang. De store traner, med den lange hals og lange ben, er et imponerende syn. På denne naturrejse besøger vi områderne ved Hornborgasjön, hvor tusindvis af traner samles for at opføre deres parringsdans. I år skal vi opleve tranerne 2 gange, både sidst på dagen og om formiddagen, hvor fuglenes adfærd er meget forskellig.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag – Danmark – Göteborg – Tranedans
  Vi kører nordpå til Frederikshavn og tager med færgen. Undervejs mod Göteborg er der forplejning. Fra Göteborg køres til Hornborgasjön, der er en af Nordeuropas vigtigste fuglesøer. Ved tranecentret kommer vi helt tæt på de flotte fugle, og oplever hvordan tranehannerne med hoppende bevægelser og baskende vinger, forsøger at gøre deres indtryk på tranehunnerne.

  Efter en storslået oplevelse i den svenske natur køres til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

  2. dag – Tranedans – Göteborg – Danmark
  Efter morgenmaden kører vi igen til Hornborgasjön, for at opleve de mange traner en sidste gang. Her vil en lokal guide kommer og fortæller os om de store fugle. Om morgenen kommer tranerne flyvende fra deres overnatningspladser og tænker kun på at æde. Det er et imponerede syn, at se så mange store fugle, være samlet på et sted.

  Hvis tiden tillader det, køres turen til Göteborg over Trollhättan, hvor vi holder en lille pause, inden vi fortsætter til færgen. Der serveres aftenbuffet ombord på færgen. Efter ankomst til Frederikshavn, kører vi direkte til hjembyerne. Vi er hjemme midt på aftenen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

April 2022

8/4 - se afgangstider2TranedansQuality Hotel PrismaMere end 82.450,-BestilMere information

Hotel

Quality Hotel Prisma

Quality Hotel Prisma

Dejligt hotel beliggende på toppen af Billingen i udkanten af Skövde. Udover naturen er der følgende facilitetter på hotellet: Spa- og fitnesscenter Restaurant Bar Elevator Terasse...

Rejsekalender

27/9Sort Sol & TøndermarskenFra 695,-
28/9Klægagergård Fra 650,-
30/9Wellness - KolobrzegFra 2.245,-
2/10Cirkusrevyen 1 dagFra 1.095,-
2/10Cirkusrevyen 2 dageFra 2.095,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo