Skip to main content

Trollhättan

- Hygge i Skærgården på Fallens Dagar

Tag med på panoramakørsel gennem den smukke svenske natur langs skærgården og til Trollhättan og deltag i Fallens Dagar, en af Sveriges ældste byfester. Trollhättan har ca. 49.000 indbyggere og ligger ved Göta Älv 70 km nordøst for Göteborg. Kanalen, der langsomt flyder igennem selve byen, er en del af hele det store kanal-slusesystem. Der er en højdeforskel på 32 meter, når vandet er ledt igennem samtlige 6 sluser. Via stier kan man komme ned til rester af de første sluser, der åbnede allerede i 1800-tallet.

1. dag - Göteborg, Tjörn, Orust og Trollhättan
Vi kører nordpå til Frederikshavn for at tage med færgen til Göteborg. Der er god tid til morgenbuffeten ombord, inden vi ved middagstid ankommer til Göteborg. Herfra kører vi nordpå langs skærgården og via de smukke øer Tjörn og Orust til Trollhättan til vort hotel, Swanai. Det ligger i centrum direkte ud til Trollhättan Kanalen og er et godt udgangspunkt til udforskning af byen resten af dagen og opleve Fallens Dagar. Det er navnet på den årlige byfest, som siden 1959 har fundet sted den 3. weekend i juli. Der er musik og forskellig underholdning dagen og aftenen igennem. Normalt ledes vandfaldet det meste af tiden igennem kraftværket, men på Fallens Dagar får det lov at følge sit oprindelige løb flere gange. Kl. 23.00 er det med lys på – en eventyrlig oplevelse, når sluserne åbnes, og 300.000 liter vand pr. sekund fosser ned over fjeldet og ender i elven.

2. dag - Sejltur, sluser og smuk natur
Efter morgenmaden på hotellet er dagen til fri rådighed. Det kan anbefales at slå sig ned ved kanalen og følge med i, hvordan skibene kommer igennem sluserne. Den første slusetrappe blev bygget i 1800 for at lade bådtrafikken passere Trollhättefallen. Den seneste er fra i 1916 og er den, der i dag bruges af både fragtskibe og lystbåde på vej enten til Vänern eller til Kattegat via det 82 km lange kanalsystem – deraf er 10 km udgravet eller sprængt. Vänerns vandspejl ligger 44 meter over havet. Der er mulighed for en lille sejltur på kanalen, hvor man også kommer igennem en af sluserne, og på det nærliggende Kanalmuseum kan man blive meget klogere på hele kanal- og slusesystemet. En anden mulighed er at besøge Saab Bil Museet, der åbnede i 1975. Ca. 120 udstillede biler repræsenterer de forskellige Saab-modeller, fabrikken har produceret siden 1947 – også den første Saab fra 1942. Museet er indrettet i en af de gamle fabriksbygninger ved Innovatumområdet. Det er tid til at sætte kurs mod Göteborg med afgang til Frederikshavn sidst på eftermiddagen. Vi får aftensmad ombord på færgen (dagens ret inkl. 1 drikkevare). Efter ankomst til Frederikshavn kører vi direkte til vore hjembyer, med ankomst hen
på aftenen.

Valuta: Svenske kr.
Afrejsetiderne: ca. 14 dags før afrejse fremsender vi tidspunkterne for afrejse. 

 

Søg rejse

Kort

Rejsekalender

25/9Kongehusets repræsentations- & gæstepalæ Fra 995,-
26/9REGAN VestFra 895,-
29/9Mols BjergeFra 725,-
30/9Mallorca - Middelhavets skønne ferieoplevelseFra 8.895,-
5/10Sort SolFra 775,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo