Skip to main content

Sønderjylland

- Mojn Mojn
Als er et af de smukkeste steder i Danmark. Den afvekslende natur med mange skove, søer, strande og et rigt dyreliv er perfekt til både vandreture og spændende udflugter. I 2020 var det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. På denne rejse skal vi bo på Alsik Hotel, der med 24.800 m² fordelt på 70 meter og 19 etager er det største hotel i det dansk-tyske grænseland og et af de største i Danmark. Alsik har tre restauranter, der er udviklet og ledes af Masterchef-dommer og topkok Jesper Koch. Hver restaurant har sit unikke køkken og udtryk, men fælles for dem alle er kærligheden til de lokale sønderjyske råvarer og det gode håndværk.

1. dag - Skamlingsbanken, Bitten og Dyvig
Efter opsamling finder vi et passende sted til kaffe med et smurt rundstykke. Ved Kolding drejer vi af mod Skamlingsbanken og holder pause ved mindesmærkerne. Mest markant er en 46 meter høj støtte stablet op af 25 granitblokke. Skamlingsbanken er et smukt naturområde og har gennem mange år været et folkeligt og nationalt samlingssted. Fra det populære udflugtsmål er der udsigt over hele egnen og over Lillebælt til Fyn. Via Haderslev og Aabenraa kører vi langs fjorden mod Ballebro for at tage den smukkeste vej til Als. Vi skal med færgen Bitten, som hver dag krydser Als fjord fra Ballebro i Jylland til Hardeshøj på Nordals. Vi kører nordpå til Dyvig Havn med Dyvig Badehotel – ifølge eget udsagn Danmarks smukkeste. Undervejs finder vi et godt sted til vore frokostpakker. Turen går sydpå til Sønderborg, hvor vi bliver indkvarteret på Hotel Alsik. Aftensmad på hotellet.

2. dag - Kegnæs, Gråsten Slot og sønderjysk kaffe/kage bord
Velforsynede fra morgenmaden på hotellet kører vi til halvøen Kegnæs mellem fjorden Hørup Hav og Flensborg Fjord sydøst for Sønderborg. Vi holder pause på dæmningen ved Kegnæs Fyr, et 18 meter fyrtårn, som er vejrstation og drives af Søfartsstyrelsen. Efter en runde på Kegnæs sættes kursen tilbage mod Sønderborg. Turen fortsætter forbi Broager Kirke, Danmarks eneste kirke med 2 spir, videre over Egernsund og til Gråsten Slot, Dronningens sommerresidens. Vi besøger slotskirken, går en tur igennem slotshaven, der ligger smukt omgivet af skov og sø, mens vor guide fortæller om kirken, haven og de slotte, som har ligget på stedet siden 1500-tallet. Vi skal smage det store sønderjyske kaffe/kagebord på Den Gamle Kro i Gråsten, inden vi vender tilbage til Sønderborg. På havnepromenaden foran hotellet er det oplagt at beundre kunstværket ”Tidscirkler” af Olafur Eliasson. Aftensmad på hotellet

3. Dag - Dybbøl Banke og Gendarmstien
Efter morgenmad på hotellet pakker vi bussen og kører til Dybbøl Banke, hvor et yderst interessant og tankevækkende besøg venter os. I Historiecenteret træder vi direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Det Mærkelige hus, skabt af arkitekterne Ernst Lohse og Michael Freddie, er fuldt af symboler, som det er op til den besøgende selv at tolke. Soldaterbyen og Skansen viser livet i lejren og en km bag skanserne. Vi fortsætter ad Fjordvejen gennem Rønshoved, Sønderhav til Kollund, hvor Gendarmstien går ind gennem Kollund Skov. Stien er en vandrerute, der går fra Padborg ved den dansk-tyske grænse til Høruphav på Als, en afmærket strækning på 84 kilometer. De, der har lyst, kan gå en strækning på ca. 2 kilometer til Kobbermølle i Tyskland, hvor bussen venter. Vi kører samlet til en af grænsekioskerne inden turen går hjemad. Vi forventer at være retur sidst på eftermiddagen i vores hjembyer.

Vi bor på Hotel Alsik, der åbnede på i Sønderborg i forsommeren 2019 og er byens nye vartegn. Det har 190 værelser, tre restauranter og Nordeuropas største spa- og wellness-afdeling. Wifi, fitnesscenter, bar og terrasse. Alle værelser har badeværelse, aircondition, klædeskab og skrivebord.

 

Søg rejse

Kort

Rejsekalender

3/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
9/10Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
24/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
28/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-
20/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo