Skip to main content

Sønderjylland

- Mojn Mojn

Als er et af de smukkeste steder i Danmark. Den afvekslende natur med mange skove, søer, strande og et rigt dyreliv er perfekt til både vandreture og spændende udflugter. I 2020 var det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. På denne rejse skal vi bo på Alsik Hotel, der med 24.800 m² fordelt på 70 meter og 19 etager er det største hotel i det dansk-tyske grænseland og et af de største i Danmark. Alsik har tre restauranter, der er udviklet og ledes af Masterchef-dommer og topkok Jesper Koch. Hver restaurant har sit unikke køkken og udtryk, men fælles for dem alle er kærligheden til de lokale sønderjyske råvarer og det gode håndværk.

Søg rejse

Dagsprogram

 • NYHED 2021

  1. dag - Skamlingsbanken, Bitten og Dyvig
  Efter opsamling finder vi et passende sted at drikke morgenkaffe med et smurt rundstykke til. Ved Kolding drejer vi af mod Skamlingsbanken og holder pause ved mindesmærkerne. Mest markant er en 46 meter høj støtte stablet op af 25 granitblokke. Skamlingsbanken er et smukt naturområde og har gennem mange år været et folkeligt og nationalt samlingssted. Fra det populære udflugtsmål er der udsigt over hele egnen og over Lillebælt til Fyn.

  Via Haderslev og Aabenraa kører vi langs fjorden mod Ballebro for at tage den smukkeste vej til Als. Vi skal med Færgen Bitten, som hver dag krydser Als Fjord fra Ballebro i Jylland til Hardeshøj på Nordals. Vi kører nordpå til Dyvig Havn med Dyvig Badehotel
  – ifølge eget udsagn Danmarks smukkeste. Undervejs finder vi et godt sted til vore frokostpakker. Turen går sydpå til Sønderborg, hvor vi bliver indkvarteret på det nye Alsik Hotel. Om aftenen venter en 3-retters menu i én af hotellets 3 restauranter.

  2. dag - Kegnæs, Dansk Glaskunst, Gråsten Slot og ægte sønderjysk kaffe/kage bord
  Velforsynede fra morgenmaden på hotellet kører vi til halvøen Kegnæs mellem fjorden Hørup Hav og Flensborg Fjord sydøst for Sønderborg. Vi holder pause på dæmningen ved Kegnæs Fyr, et 18 meter fyrtårn, som er vejrstation og drives af Søfartsstyrelsen.

  Efter en runde på Kegnæs sættes kursen tilbage mod Sønderborg, hvor vi besøger Dansk Glaskunst - et af de få glaspusterier i Danmark. Galleriet og værkstedet ligger i Høruphav og drives af ægteparret John og Ulrika Poulsen, som har 30 års erfaring i faget.

  Turen fortsætter til Broager Kirke, Danmarks eneste kirke med 2 spir, videre over Egernsund og til Gråsten Slot, Dronningens sommerresidens. Vi besøger slotskirken, går en tur igennem slotshaven, der ligger smukt omgivet af skov og sø, mens vor guide fortæller om kirken, haven og de
  slotte, som har ligget på stedetsiden 1500-tallet. Og så skal vi opleve det store sønderjyske kaffe/kagebord på Den Gamle Kro i Gråsten, inden vi vender tilbage til Sønderborg. På havnepromenaden foran hotellet er det oplagt at beundre kunstværket ”Tidscirkler” af Olafur Eliasson, inden det bliver tid for en 2-retters middag.

  3. dag - Dybbøl Banke og Gendarmstien
  Efter morgenmad på hotellet pakker vi bussen og kører til Dybbøl Banke, hvor et yderst interessant og tankevækkende besøg venter os. I Historiecenteret træder vi direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Det Mærkelige Hus, skabt af arkitekterne Ernst Lohse og Michael Freddie, er fuldt af symboler, som det er op til den besøgende selv at tolke. Soldaterbyen og Skansen viser livet i lejren og en km bag skanserne.

  Vi fortsætter ad Fjordvejen gennem Rønshoved, Sønderhav til Kollund, hvor Gendarmstien går ind gennem Kollund Skov. Stien er en vandrerute, der går fra Padborg ved den dansk-tyske grænse til Høruphav på Als, en afmærket strækning på 84 kilometer. De, der har lyst, kan gå en strækning på ca. 2 kilometer til Kobbermølle i Tyskland, hvor bussen venter. For dem, der kører i forvejen med bussen, bliver der tid til at handle i grænsekioskerne i Kobbermølle. Turen går nu hjemad, og vi forventer at være retur sidst på eftermiddagen i vores hjembyer.

  Opsamlingsrute:
  Holstebro Banegården 07.05
  Aulum v/Stationen 07.25
  Herning Markedspladsen 07.45
  Hammerum v/Handelsbanken 08.00
  Ikast v/Føtex 08.10
  Kjellerup Sørens Rejser 08.20
  Silkeborg P-plads Ansvej 98 08.40
  Århus Musikhuset 08.45
  Viby P-plads v. Kirken 09.00
  Skanderborg Banegården 09.20
  Horsens Q8 Tanken i Lund 09.40
  Vejle DTC v/Trailervej 10.00

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Maj 2021

17/53SønderjyllandAlsik HotelMere end 83.495,-BestilMere information

September 2021

20/93SønderjyllandAlsik HotelMere end 83.495,-BestilMere information

Hotel

Alsik Hotel

Alsik Hotel

Hotel info: Hotel Alsik, der åbnede på havnen i Sønderborg i forsommeren 2019, er byens nye vartegn. Det har 190 værelser, tre restauranter og Nordeuropas største spa- og wellness-afdeling, som vi har...

Rejsekalender

14/3Husum KrokusfestivalFra 495,-
28/3FødselsdagsturFra 325,-
28/3Wellness - KolobrzegFra 2.245,-
30/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-
31/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo