Busrejse til Harzen - Tysklands mest naturskønne område | Sorensrejser.dk
Harzen

Harzen

Nordtysklands højeste bjerge

Harzen er et naturligt afgrænset område med bjerge, skov og søer kun få timers kørsel fra Danmark. Her er natur og kulturhistorie for alle pengene. Vi bor i byen Braunlage. Byen har godt 6.000 indbyggere og ligger inde midt i Har­zen. Man kan fra byen komme med en lille svævebane til toppen af bjerget Wurmber. Braunlage i sig selv er ind­begrebet af ægte Harzenidyl med sine originale træ­huse, bindingsværksidyl og floden, som løber igennem byen.

1. dag – Danmark – Walsrode - Braunlage
Der køres sydpå med pauser undervejs. Vi passerer Hamborg og kører til Walsrode, hvor vi skal besøge den fantastiske fuglepark. Her kan vi se både verdens mindste og verdens største fugl, samt de mere end 500 andre arter i parken. Ud over de mange fugle, huser parken også skønne blomster, planter og træer, her iblandt over 120 forskellige rododendron arter og 70 forskellige roser. Efter besøget fortsætter vi til vores hotel i Braunlage, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Togtur, Rüberland og Heksedansepladsen
Vi kører til Wernigerode, hvor vi tager på tur med det gamle damptog, som dagligt kører fra Wernigerode til Bloksbjerg. Vi står af toget i Drei Annen Hohne, og herfra går det videre med bussen til Rübeland, hvor vi skal opleve det kæmpemæssige dæmningsbyggeri ved Rappbode Stausee. Vi kører videre til Thale og den sagnomspundne Hexentanzplatz. Pladsen er kendt for at være et mødested for heksene, før de flyver til Bloksbjerg. Plateauet ligger i 450 meters højde med en fantastisk udsigt ud over Bodedalen.

Goslar og Sankt. Andreasberg
Goslar er Harzens hovedstad med ca. 60.000 indbyggere. Det er en dejlig handelsby med romantiske gamle middelalderbygninger med skiffertag og bindingsværk. Vi gør et længere ophold i byen, så vi kan se klokkespillet og spise frokost. Turen går herefter forbi Clausthal-Zellerfeld til Sankt. Andreasberg, som er kendt for sine stejle gader og sommerbobslædebane. Vi gør et lille ophold i byen, inden vi forsætter til Braunlage.

Quedlinburg
Vi besøger den flotte by Quedlinburg med de mange bindingsværkshuse. Husene er renoverede og ført tilbage til byggestilen fra det 8. århundrede. Vi tager på byrundtur til fods eller med det lille tog (egen betaling). Der bliver frokostpause i byen, inden vi vender hjem til Braunlage.

5. dag – Braunlage – Danmark
Efter morgenmadden tager vi afsked med Harzen og kører nordpå mod Danmark. Hjemkomst først på aftenen.

Vidste du at:

• Harzen ligger kun cirka 400 km fra den dansk-tyske grænse

• Nationalpark Harz dækker hele 25 km2

• Harzen er Tysklands nordligste bjergområde
Afrejse/hjemkomst:
31/08 - 04/09 2020 5 dage Få pladser
 
Pris for 5 dage: kr.  3.895,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  600,-

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
1 x Entré til Walsrode Parken
1 x Togtur
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Harzen er verdenskendt for sin smukke natur og gamle bygninger. Vi besøger den flotte by, Quedlinburg, med de mange bindingsværkshuse.  I 2017 kom ny turistattraktion - verdens længste fodgænger-hængebro, som er 440 meter lang.
Opsamlingsrute 2 (2020)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC v/Trailervej 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)