Busrejse til Harzen - Tysklands mest naturskønne område | Sorensrejser.dk
Harzen

Harzen

Nordtysklands højeste bjerge

Harzen er et naturligt afgrænset område med bjerge, skov og søer kun få timers kørsel fra Danmark. Her er natur og kulturhistorie for alle pengene. Vi bor i byen Braunlage. Byen har godt 6.000 indbyggere og ligger inde midt i Har­zen. Man kan fra byen komme med en lille svævebane til toppen af bjerget Wurmber. Braunlage i sig selv er ind­begrebet af ægte Harzenidyl med sine originale træ­huse, bindingsværksidyl og floden, som løber igennem byen.

1. dag – Danmark – Celle – Goslar
Der køres sydpå med pauser undervejs. Vi passerer byerne Ham­borg og Hannover. Vi kører videre til Celle, som er en idyllisk by smukt beliggende ved den lille flod Aller. Da byen kun blev bombet en gang under 2. Verdenskrig, står byen smukt bevaret. I 1772 blev den danske Dronning Caroline Mathilde forvist til Celle, efter hendes kærlighedsaffære med Struense. Efter en lille pause fortsætter vi til vores hotel i Braunlage, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Togtur, Rüberland og Heksedansepladsen
Vi kører til Wernigerode, hvor vi tager på tur med det gamle damptog, som dagligt kører fra Wernigerode til Bloksbjerg. Vi står af tog­et i Drei Annen Hohne, og herfra går det videre med bussen til Rübeland, hvor vi skal opleve det kæmpemæssige dæmnings-byggeri ved Rappbode Stausee. Vi kører videre til Thale og den sagnomspundne Hexentanzplatz. Pladsen er kendt for at være et mødested for heksene, før de flyver til Bloksbjerg. Plateauet ligger i 450 meters højde med en fantastisk udsigt ud over Bodedalen.

Goslar og Sankt. Andreasberg
Goslar er Harzens hovedstad med ca. 60.000 indbyggere. Det er en dejlig handelsby med romantiske gamle middelalderbygninger med skiffertage og bindingsværk. Vi gør et længere ophold i byen, så vi kan se klokkespillet og spise frokost. Turen går herefter forbi Clausthal-Zellerfeld til Sankt. Andreasberg, som er kendt for sine stejle gader og sommerbobslædebane. Vi gør et lille ophold i byen, inden vi forsætter til Braunlage.

Quedlinburg
Vi besøger den flotte by Quedlinburg med de mange bindingsværkshuse. Husene er renoverede og ført tilbage til byggestilen fra det 8. århundrede. Vi tager på byrundtur til fods eller med det lille tog (egen betaling). Der bliver frokostpause i byen, inden vi vender hjem til Braunlage.

5. dag – Braunlage – Danmark
Vi tager afsked med Harzen og kører nordpå mod Danmark. Vi holder en pause ved grænsen, inden vi fortsætter det sidste stykke vej. Hjemkomst først på aftenen.

Vidste du at:

• Harzen ligger kun cirka 400 km fra den dansk-tyske grænse

• Nationalpark Harz dækker hele 25 km2

• Harzen er Tysklands nordligste bjergområde
Afrejse/hjemkomst:
26/08 - 30/08 2019 5 dage Forespørgsel
 
Pris for 5 dage: kr.  3.795,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  600,-

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
1 x Togtur
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Harzen er verdenskendt for sin smukke natur og gamle bygninger. Vi besøger den flotte by, Quedlinburg, med de mange bindingsværkshuse.  I 2017 kom ny turistattraktion - verdens længste fodgænger-hængebro, som er 440 meter lang.
Opsamlingsrute 2 (2019)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)