Skip to main content

Svalbard

- Fjorde, fjelde, nordlys og fantastisk dyreliv
- Direkte fly fra Aalborg

Svalbard (78 grader nord) er et norsk ø-rige bestående af fjorde, fjelde og et fantastisk dyreliv herunder isbjørne. Svalbards hovedby, Longyearbyen, danner rammen om dette arktiske eventyr. Med kun 1.350 km til Nordpolen vil du her opleve polarnætternes specielle stilhed, når de 24 timers mørke kun oplyses af månen og stjernerne – og forhåbentlig nordlyset. Det er i sandhed et uforglemmeligt syn at se de sneklædte tinder og glitrende snelandskaber blive oplyst, når det smukke nordlys danser hen over himlen. I løbet af dagene har du mulighed for at udforske Longyearbyen. Du kan fx besøge Svalbard Kirke, Svalbard Bryggeri, udforske minehistorien i en Gruve eller besøge et af de to museer, Svalbard Museum eller Polarmuseet (North Pole Expedition Museum), hvor du kan blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen. Svalbard har ca. 2.400 indbyggere, men du finder flere tøjbutikker samt restauranter og små hyggelige spisesteder rundt omkring i byen. Derudover huser øgruppen omkring 3.000 isbjørne.

1. dag - Aalborg Lufthavn - Longyearbyen
Efter opsamling kører vi til Aalborg Lufthavn, hvorfra vi flyver direkte til Longyearbyen. Herfra køres det lille stykke til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad i hotellets restaurant.

Udflugter
Alle udflugter vil blive gennemført med hensyntagen til vejrforholdene, derfor kan rækkefølgen godt blive ændret

Byrundtur i Longyearbyen (Inkluderet) 
Vi tager på sightseeing i Longyearbyen. Det er den perfekte måde at lære byen bedre at kende på og med guidens fortællinger om byens historie og største seværdigheder, vil vi få et spændende indblik i byen.

Vildmarksaften på Camp Barentz (Inkluderet) 
Aftenen står i nordlysets tegn med vildmarksaften på Camp Barentz inkl. middag. I polarnatperiodens mørke er der mulighed for at se nordlys over Svalbard 24 timer i døgnet. Samspillet mellem partikler, der strømmer ud af solen, solvind og jordens atmosfære, skaber dette fantastiske fænomen, Aurora Borealis. Nordlyscampen, Camp Barentz, ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen, ved foden af Gruve 7-fjeldet og lejren har en fantastisk beliggenhed, hvor vi har mulighed for at opleve nordlyset væk fra al lysforurening. Bussen stopper lidt udenfor lejren og vi bliver budt velkommen af vores værter, der følger os det sidste stykke vej. Værterne vil være bevæbnet med rifler, for at beskytte mod isbjørne. Inde i campen er der tændt op i ildstedet og der serveres varm mad, mens værterne tilbyder forelæsninger og billeder. Forelæsningerne vil naturligvis dreje sig om nordlyset.

Nordlyssafari med hundeslæde (Inkluderet) 
Efter morgenmaden skal vi på Nordlyssafari med hundeslæde, som finder sted om formiddagen. Det endelige tidspunkt oplyses af rejselederen. På safarien med hundeslæde oplever vi den arktiske ro, kombineret med de ivrige hunde. Det danner grundlaget for en fantastisk oplevelse. Vi oplever de snedækkede landskaber, som afspejler lyset fra månen, stjernerne og – hvis vi er heldig – nordlyset. Guiden kører først med to gæster og vi kører derefter to og to på hver hundeslæde. Man skiftes til at køre slæden og sidde på den og der kræves derfor en almindelig fysik for at deltage. Der kan lånes ekstra tøj til udflugten. Ved for lidt sne skal man være opmærksom på, at udflugten kan finde sted på slæder med hjul. Aftensmad på hotellet.

Gruve 3 kulmine (Inkluderet) 
Vi går på opdagelse i Longyearbyens rige minehistorie på den spændende udflugt til Gruve 3, hvor vi får fortalt kulsorte historier om minedriften på Svalbard. På turen får vi en god fornemmelse af, hvordan en minearbejders hverdag forløb, når vi iklædt arbejdstøj, hjelm og pandelygte begiver os på en kulturhistorisk vandretur dybt ind i bjergene. Vi bliver afhentet på hotellet på samme måde som minearbejderne blev hentet i fortiden. I minebussen fortælles gode historier, inden vi når til Gruve 3, hvor det snavsede mineeventyr rigtig begynder. Vi bevæger os ind i minebygningens fugtige og kolde luft, hvor arbejdsredskaber og møbler stadig står uberørte. Efter at være blevet iklædt arbejdstøj og sikkerhedsudstyr går vi ind i bjergets dyb, hvor vi både oplever komplet stilhed og totalt mørke. Vi fornemmer bjerget tale til os og forstår pludselig vigtigheden af en fungerende lommelygte. Efter endt udforskning går vi mod lyset for enden af tunnelen. Udflugten har en varighed af ca. 3 timer. Aftensmad på hotellet.

5. dag - Longyearbyen - Aalborg Lufthavn
Efter morgenmaden køres til lufthavnen, hvorfra vi flyver direkte til Aalborg Lufthavn. Her holder en bus klar fra Sørens Rejser, der kører os det sidste stykke vej til vores hjembyer.

Tilkøb:

Snescootertur:
Turen går gennem et varieret landskab. Ved turens vendepunkt holder vi en god pause med noget varmt at drikke, før kursen igen sættes hjemover. Turen har en varighed af ca. 3 timer og er i selskab med bevæbnede lokalguider. Prisen er kr. 1995,- (chauffør) og kr. 995,- (passager)

Isgrotteudflugt:
Her får du endnu en mulighed for at opleve Svalbards magiske landskaber. Med en snowcat – et opvarmet bæltekøretøj med komfortable sæder – kører vi op til en isgrotte i midten af en isbræ. Vi går ned i grotten, hvor en enestående vinterverden udfolder sig. I lyset fra din pandelampe vil du se den glitrende, krystalagtig grotte med fascinerende formationer i de frosne vægge. Om sommeren er grotten en brusende smeltevandselv, og du kan se, hvordan vandet har lavet en dyb rende. Det er en oplevelse, der tager pusten fra de fleste. Der bliver udleveret sikkerhedsudstyr, og erfarne guider tager dig med på eventyret. Vi anbefaler ikke turen til folk, der lider af klaustrofobi eller begrænset bevægelighed.   Udflugten til isgrotten varer ca. 3 timer. Prisen er kr. 895,- pr deltager. 

 


 

Praktisk information om rejsen til Svalbard. 

Vejret:
Forvent temperaturer mellem -12°C og -15°C

Påklædning:
Vi anbefaler, at du pakker varmt tøj til dit ophold på Svalbard, herunder vand- og vindafvisende bukser og jakker samt varme, vandtætte støvler. Skiundertøj eller lignende er også en god ide. Medbring indesko eller hjemmesko, da mange steder, inklusiv hotellet, kræver at man ikke går indendørs med vinterstøvler.

Husk: 
Varme huer eller pandebånd, varm vinterjakke, handsker, varme sokker. Evt badetøj – hotellet har opvarmet udendørs SPA

Valuta:
Der benyttes Norske kr. Alt kan købes med betalingskort som visa/mastercard

.Bemærk: Turen er ikke for gangbesværede

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Februar 2025

4/2 - se afgangstider5SvalbardRadisson Blu Polar Hotel, SpitsbergenMere end 814.998,-BestilMere information

Hotel

Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen

Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen

Hotellet er beliggende i Longyearbyen og er det nordligste hotel i verden. Fra hotellets restaurant og fra terrassen har du en helt imponerende panoraudsigt over fjorden.

Rejsekalender

3/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
9/10Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
24/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
28/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-
20/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo