Skip to main content

Sjællandske højdepunkter

- Med Furesøen som base

På denne tur koncentrerer vi os om Sjælland. Bl.a. vil vi se nærmere på Sporvejsmuseet, landsbyen Nyvang, Wiinblads, Det blå Hus, spise frokost i Petersens gamle Familiehave på Frederiksberg, besøge en af Europas ældste zoologiske haver og klatre op i Skovtårnet i Gisselfeld Skov.

Søg rejse

Dagsprogram

 • NYHED 2021

  1. dag – Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm og Nyvang
  Vi holder pauser undervejs og får morgenkaffe med et smurt rundstykke. Via Fyn kører vi mod Ringsted for at besøge Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, som ligger dejligt i Skjoldenæsholm Skovene. Her spiser vi vore medbragte frokostpakker og har derefter tid til at se os omkring i de skønne omgivelser eller køre en tur med sporvognene. De 5 stoppesteder på den 1,8 km lange strækning er anlagt med ca. 300 meters afstand som på datidens københavnske sporveje. De har hver deres historie, og konduktøren fortæller gerne om dem undervejs.

  Vi fortsætter til Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk, hvor man kan røre, smage, gøre, prøve, lugte og lege sig gennem livet og hverdagen i midten af 1900-tallet. Nyvang har alt det, som en lille landsby havde i gamle dage: bageri, mejeri, kirke, husmandssted, vognmandsforretning, smedje, systue, traktørsted og naturligvis brugsforening. Hvad med at smage på den gammeldags kærnemælk? Vaske op med karskrubbe og sodavand? Eller få en køretur i zonestationens kranvogn fra 1929?

  Turen fortsætter til Kongens Lyngby, og vi bliver indkvarteret på Frederiksdal Sinatur Hotel. Det ligger ved Mølleåen i smuk natur mellem Furesø og Bagsværd Sø med Lyngby Sø lidt længere væk, så det er oplagt med en lille gåtur i området. Aftensmaden nyder vi på hotellet.

  2. dag – Det blå hus, Petersens Familiehave og Københavns Zoo
  Vi spiser morgenmad på hotellet og kører hen til Det blå Hus, hvor Bjørn Wiinblad boede og arbejdede, når han var i Danmark. Vi får en guidet rundvisning i huset, der står, som var Bjørn Wiinblad lige gået ud ad døren. Det overdådigt udsmykkede kunstnerhjem rummer både egne værker og en enorm samling af kunst, bøger og musik fra hele verden. Han var stærkt orientalsk orienteret, og huset er indrettet som en Aladdins Hule.

  Huset, tegnestuen og værkstedet er propfyldt med kunst, skitser og modeller. Det levende værksted skal tages bogstaveligt. Flere af Bjørn Wiinblads “malerpiger” har genoptaget deres gamle hverv og maler igen Wiinblads kendte keramikfigurer. Måske kan de opleves på nærmeste hold under besøget.
  Vi fortsætter til M.G. Petersens Familiehave på Frederiksberg, hvor vi nyder en god frokost - forhåbentligt udendørs med udsigt til de skønne omgivelser. Haven fra 1858 er sommerrestaurant i afslappet stil med rødternede duge, kulørte lamper, vajende Dannebrogsflag og klassiske danske retter. Næste mål er Københavns Zoo, en af Europas ældste, hvor vi naturligvis også skal se hele Danmarks pandaer. Vi forlader hovedstaden og kører til vort hotel i landlige omgivelser. Her nyder vi aftensmaden og slutter dagen med en dejlig sejltur på Furesøen og får kaffe og kage under sejladsen.

  3. dag – Skovtårnet i Gisselfeld Skov
  Vi spiser morgenmad på hotellet, pakker bussen og kører sydpå til Rønnede, som er det højest tilgængelige sted på Sjælland. Midt i Gisselfeld Skov ligger Skovtårnet, 45 meter højt. Fra en platform 135 meter over havet er der udsigt over det sydsjællandske landskab, og kigger man nordpå i klart vejr, kan man faktisk se helt til Øresundsbroen, skyskraberen Turning Torso i Malmø samt dele af den københavnske skyline. Vi forsætter til Korsør, hvor frokosten venter os, og kører derefter mod Jylland med hjemkomst sidst på eftermiddagen.

  Opsamlingsrute:
  Holstebro Banegården 05.50
  Aulum v/Stationen 06.10
  Herning Markedspladsen 06.30
  Hammerum v/Handelsbanken 06.40
  Ikast v/Føtex 06.50
  Kjellerup Sørens Rejser 07.00
  Silkeborg P-plads Ansvej 98 07.20
  Århus Musikhuset 07.15
  Viby P-plads v/Kirken 07.30
  Skanderborg Banegården 07.50
  Horsens Q8 Tank i Lund 08.10
  Vejle DTC v/Trailervej 08.30
  3.795,-
  SJÆLLAND
  3

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2021

5/73Sjællandske HøjdepunkterFrederiksdal Sinatur HotelMere end 83.795,-BestilMere information

Hotel

Frederiksdal Sinatur Hotel

Frederiksdal Sinatur Hotel

Hotel info: 3-stjernet hotel i fredelige, smukke omgivelser tæt ved å, skov og sø. I hotellets populære restaurant mærker man også årstidernes gang, for i køkkenet tryller kokkene med sæsonens friske,...

Rejsekalender

14/3Husum KrokusfestivalFra 495,-
28/3FødselsdagsturFra 325,-
28/3Wellness - KolobrzegFra 2.245,-
30/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-
31/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo