Skip to main content

Sjællandske Højdepunkter

- Attraktioner på stribe

NYHED 2023 
På denne tur koncentrerer vi os om Sjælland og de mange attraktion øen har at byde på. Bl.a. vil vi besøge Kronborg Slot i Helsingør, Roskilde Domkirke, verdens ældste forlystelsespark Bakken, Stevnsfortet samt det populære udflugtsmål, Møns Klint. Vi bor på 3 dejlige hoteller, der er specielt udvalgt til denne tur rundt på Sjælland.

Sørens Rejser har altid haft stor fornøjelse af og køre busrejser herhjemme i det Danske land. Siden 1969 har vi kørt efter det samme princip: Folk skal hygge sig, de skal spise godt og have smil på læberne i vores selskab.Vores eget Danmark er det mindste land i Skandinavien, men absolut et besøg værd. 

1. dag - Panorama kørsel og Kalundborg
Vi kører mod Fyn og får undervejs kaffe og rundstykke ved bussen, passerer Korsør og fortsætter ad kystnære veje langs Storebælt og gennem småbyer. Vi tager et smut ud på Reersø nord for Musholm Bugt. På Halvøen Asnæs runder vi det smukke Lerchenborg Gods og parkerer på havnen i Kalundborg, hvor der bliver tid til et lille besøg. Vi følger Margueritruten gennem charmerende landsbyer og med enestående panoramaer til Sejrøbugten, Asmindrup, Eskebjerg og Havnsø, fortsætter forbi Dragsholm Slot og har storslåede udsigter fra nogle af Sjællands højeste punkter i Odsherreds Højland. Der er overnatning og aftensmad på Hotel HøjbySø.

2. dag - Kronborg Slot og Bakken
Liebhaveri og romantik langs Danmarks kendteste kyststrækninger: Liseleje, Tisvilde Hegn med lyng- og skovklædte Tibirke Bakker, Vejby Strand, Rågeleje til Gilleleje Havn med pause i maritime omgivelser. Få minutters gang fra havnen kan man opfriske den tragiske historie om 80 jøder, som havde gemt sig på kirkeloftet, hvor de blev taget af Gestapo. Kattegatkystens herligheder serveres i strandkanten med de historiske badebyer Munkerup, Dronningmølle, Villingebæk, Hornbæk, Hellebæk og Ålsgårde med udsigt til Helsingborg. Fotomotiverne står i kø. I Helsingør er der bygget nyt Søfartsmuseum i tørdokken ved det nedlagte Helsingør Værft. Byen har fået et af Danmarks smukkeste bytorve med direkte adgang fra byens historiske gader til Kronborg, som vi besøger. Vi kører til Gentofte, hvor vi skal bo på Hotel Gentofte i centrum af byen. Aftenen tilbringer vi på Bakken, hvor vi også nyder vores aftensmad. Efter nogle hyggelige timer kører vi tilbage til hotellet.

3. dag - Dragør, Roskilde Domkirke og Stevnsfortet
Vi kører til Amager Strandpark og bag om Kastrup Lufthavn til den gamle skipper by Dragør, som er en overset perle for mange af hovedstadsområdets turister. Her går vi en tur mellem Dragørs gulmalede huse med røde tegltage. Vi fortsætter mod Roskilde, hvor vi skal besøge Domkirken, som er blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet, på grund af sin enestående arkitektur og sin tilknytning til Danmarkshistorien. Vi får en guidet rundvisning med fortællinger om Domkirken, som siden 1995 har været optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi fortsætter sydpå til Stevnsfortet ved Rødvig, hvor vi også skal have en rundvisning. Fortets opgave var at kontrollere den sydlige indsejling til Øresund. Sammen med Langelandsfortet skulle det hindre Warszawapagtens store flådekapacitet i Østersøen i at få adgang til verdenshavene – bl.a. ved at bevogte søminefelter mod minestrygning. Efter besøget kører vi igennem Rødvig, langs Faxe bugt til Faxe Ladeplads, hvor Slangerupgård Hotel venter os. Vi bliver indkvarteret og mødes efterfølgende til aftensmad på hotellet.

4. dag - Møns Klint
Vi tager afsked med hotellet og kører forbi Præstø Fjord og krydser Dronning Alexandrines Bro til Møn. I Elmelunde Kirke ser vi de berømte kalkmalerier fra 1480’erne og fortsætter til Liselund Slot for at gå en tur i den smukke, romantiske park fra 1700-tallet. Næste stop er Møns Klint, hvis hvide kridtklinter rejser sig 128 meter over havet. Den er en af vore største naturseværdigheder – også set med internationale øjne. Herfra køres over Falster og Lolland, hvor vi finder et passende sted at nyde vores frokostpakke. Herfra til Tars hvorfra vi sejler til Spodsbjerg. Vi fortsætter over Langeland, Siø, Tåsinge til Fyn og mod vores hjembyer. Hjemkomst først på aftenen.

Søg rejse

Rejsekalender

16/4Fødselsdagstur - Sørens Rejser 55 årFra 445,-
17/4SprogøFra 895,-
17/4Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
19/4Porto Santo - Rejsen for krop & sjælFra 7.795,-
23/4REGAN VestFra 795,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo