Skip to main content

Samsø - 2 dage

- Hele Danmarks køkkenhave
Samsø er kendt for sine grøntsager og nye kartofler, men der er mere end det. Midt i Danmark ligger denne smukke og grønne ø. De mange naturperler og idylliske landsbyer er med til at gøre destinationen attraktiv. Den usædvanlige natur i Nordby Bakker, dyrereservatet ved det fredede område omkring Stauns Fjord og de mange strande, er blot nogle af de nævneværdige naturområder.

1 dag – Sydlige del af Samsø
Vi starter dagen med at køre til Hou, hvor vi skal med færgen til Samsø. Sejlturen tager ca. 60 min. Inden afgang med færgen, nyder vi en kop kaffe og et smurt rundstykke. Når vi ankommer til Samsø, bliver vi mødt af vores lokale guide, som står på bussen og viser os den sydlige del af Samsø - den største del af Samsøs areal. Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle, her i blandt landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg, med det smukke nyrestaurerede hus - Anton Rosen Huset. Vi passerer de gamle middelalderkirker, hører om øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om tidligere tiders landbrug på Samsø - og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger. Vi besøger Samsø Gårdbutik, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Ud over uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række af lokale produkter, som vi helt sikkert får en smagsprøve på. Undervejs er der frokost på et af øens spisesteder. Sidst på dagen bliver vi indkvarteret på Flinchs Hotel i Tranebjerg. Aftensmaden nyder vi på hotellet.

2 dag – Nordlige del af Samsø
Efter morgenmad på hotellet går turen til Nordøen. Her venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Der bliver tid til et besøg i den idylliske by Nordby, som udstråler en helt unik stemning. Byens gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse er blot eksempler på denne oplevelse. Vi kommer også en tur ud i Nordby Bakker, hvor der kan opleves en helt enestående og smuk natur - og en fantastisk udsigt fra et af øens højeste punkter. Vi spiser frokost på Samsø, inden vi til eftermiddag tager afsked med Samsø. På færgeturen hjem får vi kaffe med dagens kage. Vi er retur i vores hjembyer sidst på eftermiddagen.

 

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2024

8/7 - se afgangstider2Samsø - 2 dageFlinchs HotelMere end 82.395,-BestilMere information

Hotel

Flinchs Hotel

Flinchs Hotel

Et hyggeligt byhotel midt i Samsøs hovedstad Tranebjerg. Flinchs Hotel har 28 værelser – alle med eget bad og toilet og TV. 8 af værelserne ligger i tilbygningen ”Stalden”. Her er der adgang direkte f...

Rejsekalender

23/4REGAN VestFra 795,-
23/4Retro Museet & TV Midtvest - Pensionisthøjskolen HedenstedFra 775,-
24/4Folketinget & Nordisk FilmFra 950,-
24/4Ud i det blå Fra 795,-
30/4Madame ButterflyFra 3.195,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo