Skip to main content

Østrig - Westendorf

- Europas smukkeste landsby
Westendorf er en malerisk bjerglandsby med ca. 3.000 indbyggere og blev for nogle år siden kåret som Europas smukkeste landsby. Den ligger på et solrigt plateau i knap 800 meters højde i Kitzbühelalperne i Tyrol - et betagende bjerglandskab med enorme bjergtoppe, romantiske søer og grønne enge. Østrig byder på uforglemmelige naturoplevelser og er kendt for sin gæstfrihed – ikke mindst den østrigske “gemütlichkeit”.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Danmark - Midttyskland
  Vi kører til grænsen, hvor vi gør ophold. Derefter fortsætter vi med passende pauser til vort overnatningshotel midt i Tyskland, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

  2. dag - Midttyskland -Westendorf
  Efter et solidt morgenbord tager vi plads i bussen og fortsætter sydpå gennem Bayern til Østrig. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Westendorf, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet.

  UDFLUGTER & OPLEVELSER

  Osteri og frokost på Hintenbachalm
  Vi tager på en lille byvandring i Westendorf og kører derefter videre til Hintenbachalm. Her venter et spændende besøg på det lokale osteri med rundvisning og smagsprøver. Til frokost får vi østrigske specialiteter og delikatesser. Tilbage i Westendorf bliver der tid til hygge og afslapning inden aftensmaden på hotellet.

  Kitzbüheler Horn og Kitzbühel
  Dagens udflugt går til Kitzbühel, hvorfra vi tager med svævebanen til Kitzbüheler Horn. Her kommer vi tæt på den charmerende alpeverden, hvor der også en anlagt en alpe-blomsterhave. Der er mulighed for en lille travetur og og evt. købe frokost i Almhyttens restaurant. På tilbagevejen gør vi ophold i Kitzbühel for at se nærmere på byen, inden vi kører hjem til hotellet.

  Stubachtal Panoramavej
  Denne dag er målet den ca. 17 km lange Stubachtal Panoramavej gennem betagende natur. Vi runder 13 hårnålesving i højder variende fra 800 til knap 1.500 meter, og inden vi standser for enden af den imponerende dal, har vi passeret 18 søer, 25 gletsjere og mange Alm-områder. I disse smukke omgivelser fylder vi lungerne med frisk bjergluft, inden vi sætter kursen mod Westendorf.

  Kufstein og Ebbs
  Den hyggelige by Kufstein, der ligger tæt ved grænsen til Tyskland, er en kendt og skattet turistby. Vi ser os omkring i byen og besøger en stor glasfabrik, hvor der er mulighed for at købe glasvarer med hjem. Vi skal også besøge det store gartneri, Blummenwelt Hödnerhof, i nabobyen Ebbs. Her kan man gå på opdagelse i drivhuse, hvor der dyrkes mere end én million planter om året så som stedmoderblomster, primula, surfiniea (en slags hængepetunia), julestjerner, forskellige buske, krydderurter, grøntsager og meget mere. Det er også her, man pynter de store vogne til de årlige blomsteroptog sidst i august.

  Ørnereden
  Vi kører ind i et af de allersmukkeste hjørner af Tyskland. Nationalparken Berchtesgaden er på tre sider omgivet af Østrig. Dagens mål er Hitlers sommerresidens Kehlsteinhaus - bedre kendt som Ørnereden. Det var de allierede, der gav det navnet, fordi det ligger på toppen af det 1.834 meter høje Kehlsteinberg. Ørnereden et af de få mindesmærker fra nazitiden, som står næsten som dengang, og det tiltrækker hundredtusinder af turister hvert år. Vi skal med lokale busser op til Ørnereden. Den store mødesal rummer nu en restaurant, hvorfra der er en storslået udsigt over Alperne.

  Alpenspektakel og grillaften med musik og dans
  I Westendorf, hvor vi bor, har tyrolerorkestret ”Alpenspektakel” hjemme. Dette festlige spillemandsorkester er verdenskendt for sin østrigske tyrolermusik og underholdning. Rejselederen hjælper gerne med at købe billetter til showet.
  En af aftenerne arrangerer hotellet en grillaften med musik og dans på hotellet.

  8. dag - Westendorf - Midttyskland
  Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører med passende pauser til vort overnatningshotel i Midttyskland.

  9. dag - Midttyskland - Danmark
  Bussen kører nordpå fra morgenstunden. Vi holder pause ved grænsen, før vi fortsætter til vore hjembyer med ankomst først på aftenen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2022

9/7 - se afgangstider9Østrig WestendorfHotel Briem26.750,-BestilMere information

Rejsekalender

27/6Ærø & SydfynFra 2.995,-
28/6Haderslev & ÅrøFra 825,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo