Skip to main content

Østrig Golling

- Udflugter i særklasse 

Salzkammergut er et af de smukkeste områder i Østrig, rig på historie og kultur, med høje alpetinder, store søer, lavland og maleriske småbyer. Det er svært ikke at lade sig ”bjergtage”. Her er alt hvad man kan forvente af en ferie i Østrig. Vi skal bo på Hotel Hauslwirt, der i 600 år har ligget i Gollings hovedgade med forretninger og caféer på stribe. Vores vært taler perfekt dansk og fruens gæstfrihed danner rammen om en dejlig ferie, med spændende udflugter og tid til afslapning ind imellem.

1. og 2. dag - Danmark - Midttyskland - Golling
Vi gør et lille ophold ved grænsen og fortsætter med passende pauser til vores overnatningshotel midt i Tyskland, hvor vi spiser aftensmad. Næste dag kører vi videre sydpå gennem det smukke Bayern og snart kan vi skimte Alperne i det fjerne. Vi passerer grænsen ved Salzburg og er fremme i Golling om eftermiddagen.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Salzburg og Golling vandfaldet
Vi skal til Mozarts fødeby - festspilbyen Salzburg - som dannede kulisse for musicalen ”The Sound of Music” fra 1965. Salzburg kan dateres 2.000 år tilbage som romersk lejr. Højt over byen knejser borgen Hohensalzburg, som lettest nåes med kabelbanen. På en spadseretur i byen kommer vi bl.a. til Mirabellslottet og -haven, til domkirken med en af de største kupler nord for Alperne og med plads til 10.000 mennesker. Videre til Residenzpladsen og gennem den mondæne shoppinggade Getreidegasse, med de mange smedejernsskilte. I nr. 9 finder vi Mozarts fødehjem, som nu er museum. Dele af det gamle centrum, hvor husene nærmest går i ét med klippevæggen, er Unesco Verdensarv. På vej mod hotellet besøger vi Golling vandfaldet, der bruser 75 meter ned over mosbegroede sten og er et af Østrigs smukkeste.

Ørnereden
Vi kører ind i Tysklands sydøstlige hjørne med kurs mod Kehlsteinhaus, bedre kendt som Ørnereden – et navn som de allierede gav Hitlers sommerresidens, fordi det ligger på toppen af det 1.834 meter høje Kehlsteinberg. Han besøgte det sjældent. Han led efter sigende af både højdeskræk og klaustrofobi og var bange for, at elevatoren skulle sidde fast. Man skal nemlig køre med denne elevator de sidste 100 meter op til Ørnereden, der står næsten som dengang og er blevet et stort turistmål. Mødesalen er omdannet til restaurant, hvorfra der er en betagende udsigt. Vi kører med lokale busser derop.

Golling, Trattberg og Christl-Alm
Vi bliver i Golling om formiddagen, kigger på bylivet og på den fredede valfartskirke, som ligger højt på en klippe og nåes ad en stentrappe. Dens historie går tilbage til 1139. Over middag kører vi til Trattberg, ad den smukke panoramavej gennem vild natur og med en betagende udsigt til Dachsteinbjergene. Vi gør ophold i den hyggelige Almhytte - Christl-Alm, som ligger på et plateau 1.500 meter over havet. Der er mulighed for at smage hyttens specialiteter, måske ledsaget af levende musik.

Salzkammergut og St. Wolfgang
Den store udflugt til Salzkammergut er en af turens højdepunkter. Vi kører over det 957 meter høje bjergpas Pass Gschütt i de østrigske alper til landsbyen Hallstadt. Den er en af Østrigs ældste bebyggelser og er Unesco Verdensarv. Byen klatrer i terrasser op ad bjergsiden ved den smukke sø af samme navn. Vi fortsætter til St. Wolfgangsee og den 1.000 år gamle St. Wolfgang by, hvor vi holder frokostpause. Derefter går turen mod Fuschl, som ligger i den østlige ende af Fuschlsee og derefter videre forbi den opdæmmede Wiestalsee.

Østrigsaften - ”Heimatabend”
Under opholdet skal vi opleve en rigtig ”Heimatabend” med masser af stemning og godt humør.

8. og 9. dag - Golling - Midttyskland - Danmark
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører med passende pauser til vores overnatningshotel i Midttyskland. Næste morgen kører vi videre mod Danmark, med forventet ankomst til vores hjembyer først på aftenen.

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juni 2024

22/6 - se afgangstider9Østrig - GollingGasthof – Hotel Hauslwirt68.295,-BestilMere information

Juni 2025

21/6 - se afgangstider9Østrig - GollingGasthof – Hotel HauslwirtMere end 88.395,-BestilMere information

Hotel

Gasthof – Hotel Hauslwirt

Gasthof – Hotel Hauslwirt

Godt 3-stjernet hotel, der drives af den dansktalende vært Gerhard og hans familie. Hotellet har været i deres familie i 3 generationer. Det er beliggende meget centralt i byen, lige ved floden Salzac...

Rejsekalender

3/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
9/10Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
24/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
28/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-
20/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo