Skip to main content

Øland – Gotland

- Historiske seværdigheder

De fleste har hørt om Småland takket være Astrid Lindgrens vidunderlige historier om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og alle de andre, som vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er noget af det, der gør Småland til et dejligt feriemål for turister.
På denne rejses første del bor vi i Kalmar, der oser af charme. Byen lagde navn til Kalmarunionen, hvor det lykkedes for Margrethe den 1. at samle Danmark, Norge og Sverige under én krone. Når du går rundt i Kalmars gader, kan du ikke undgå at føle ”historiens vingesus” – se dig omkring og prøv om du kan huske noget fra historietimerne. Gotland er som at rejse i en tidslomme. Den hyggelige atmosfære, historiske seværdigheder og den fantastiske natur er helt klart et besøg værd. Gotland er ikke kun Sveriges største ø, men også det smukkeste sommerparadis.

1. dag - Danmark - Kalmar
Turen går over broerne til Sverige, på tværs af det smukke landskab, med de røde og gule huse samt de mange stengærder til Kalmar, hvor vi bliver indkvarteret og mødes i restauranten til aftensmad.

2. dag - Øland og Solliden Slotspark
Øen er næsten 140 kilometer på langs og knap 15 kilometer i bredden. En herlig og overraskende ø i Østersøen. Her møder I masser af hav og natur. På vores rundtur ser vi de karakteristiske stubmøller. Vi kommer rundt på det sydlige Øland og ser smukke landskaber på Alvaretten, som er arealer med et meget tyndt jordlag oven på undergrunden af limsten. Vi skal besøge den svenske kongefamilies smukke sommerslot Solliden, hvor vi skal se den smukke slotspark. Her kan du tage med til middelhavet i den italiensk inspirerede have i renæssancestil, med de høje tuja- og buksbomhække eller lad dig forføre af den engelske park med cypresser, plataner og den imponerende blodbøg. Parkanlægget byder også på den hollandske have, der ligger ved et lille romantisk vandfald.

3. dag - Kalmar - Gotland
På en lille formiddagstur i Kalmar, kommer vi forbi gamle velbevarede træhuse og bymuren med byporte. Vi fortsætter nordpå til Oskarshamm, hvor vi sejler til Gotland. Efter ankomst køres det lille stykke til hotellet hvor vi bliver indkvarteret. Vi får aftensmad på hotellet. (Der kan være ændring i programmet på 3. dagen, afhængig af færgetider til Gotland)

4.dag - Det nordlige Gotland og Fårö
Vi kører nordpå via Kappelshamn til Fårösund, hvor vi tager med færgen til Fårö Den flade ø med mange småsøer, består for en stor dels vedkommende af ufrugtbare græsningsarealer. På øen er der et særegent flyvesandsområde, Ullahau. Der er flere områder med rauker (kalkstenssøjler) på øen, blandt andet ved Digerhuvud, Gamle Hamn og Langhammars. Tilbage på Gotland, kører vi ad andre veje til Visby, hvor vi tager på byvandring. Bymidten og bymuren i byen er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

5. dag – Det sydlige Gotland
Vi ser nærmere på den sydlige del af Gotland. Landskabet her er grønnere og mere frodigt end i den nordlige del. Hvis vi er heldige, får vi et glimt af en flok vilde ponyer på Lojsta-heden. Vi besøger Gröntlingbo Kirke, hvor vi ser Asger Jorns (1914-1973) gravsted. Asger Jorn har selv designet /skabt sin skulpturelle gravsten, der viser forskellige ansigter, der kigger mod hvert sit verdenshjørne. Vi besøger også den hyggelige by Klintehamn.

6. dag - Hjemrejse
Vi tager afsked med Gotland og sejler med morgenfærgen tilbage til fastlandet. Derefter over Øresundsbroen, via Sjælland og Fyn, med passende pauser undervejs. Hjemkomst midt på aftenen.

Søg rejse

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

September 2024

3/9 - se afgangstider6Øland & Gotland - SverigeHotelliste SverigeFuldbooket, venteliste7.450,-Book på ventelisteMere information

Hotel

Hotelliste Sverige

Hotelliste Sverige

First Hotel Witt Södra Långgatan 42 39231 Kalmar +46 480 152 50 Dette hotel ligger i en bygning fra det 17. århundrede, lige overfor domkirken i Kalmar. Der er gratis trådløs internetadgang og fri adg...

Rejsekalender

3/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
9/10Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
24/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
28/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-
20/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo