Skip to main content

Nordtyskland

- Hyggelige og charmerende byer
På denne tur til Schleswig-Holstein, rejser vi rundt i mindretallets hjemland, hvor der stadig er stærke relationer til Danmark. Når man kommer rundt i de hyggelige og charmerende byer som Stade, Lübeck, Husum og Friedrichstadt, mærker man straks, at gæstfriheden er i centrum og de gamle værdier holdes i hævd. En spændende tur, med mange oplevelser.

1. dag - Skamlingsbanken og Schleswig
Efter opsamling kører vi til Skamlingsbanken ved mindesmærket, og det højeste punkt i Sønderjylland. Turen går videre ad den smukke gamle vej langs Haderslev, Aabenraa fjord, Flensborg fjord og ned til Schleswig, hvor vi nyder en frokost.
Efter frokosten skal vi til Holmen, og se byens charmerende fiskeog lystbådehavn. Holmen er en af de mest romantiske bydele i Schleswig. Eftermiddagen bruges i Schleswig, hvor rejselederen går en tur med os gennem byen, hvor vi blandt andet ser domkirken. Turen går videre til hotellet i Bordesholm, hvor vi bliver indkvarteret og derefter får serveret middagen.

2. dag - Stade og frugtens hjemland
Efter morgenmaden på hotellet kører vi gennem Nordtyskland til Glückstadt. Her krydser vi Elben med færge og fortsætter til Stade. Vi starter med en byvandring i Stade, hvor den gamle by opleves. Stade er en af de ældste byer i Nordtyskland, og er kendt tilbage til omkring år 800. Byen oser af god stemning, bl.a. ved havnen og i de små hyggelige gågader. Efter besøget køres til ”Altes Land” hvor vi følger ruten gennem frugtplantagen. Der bliver mulighed for at købe frugt mv. inden turen fortsætter langs Elben og de smukke hollandsk-prægede byer. Vi ender ved storbyen byen Hamborg og kører retur til hotellet.

3. dag - Lübeck
Morgenmad på hotellet, hvorefter vi kører til Lübeck. Byen er alle hansestæders dronning, og blev grundlagt i 1143 som den første „vesterlandske by ved østersøkysten“. Det vidunderlige bybillede, er stadig præget af middelalderlig stemning og kulturhistoriske seværdigheder såsom Holstentor, der står som minde om byens berømte fortid som fri rigs- og hansestad. Der bliver god tid i byen til frokost, en sejltur, oplevelser i de små hyggelige gader eller til at gå på opdagelse i den berømte Niederegger marcipan butik. Henad eftermiddagen kører vi retur til Bordesholm. Til aften er der, på hotellet, lagt op til en hyggelig aften med musik og dans samt drikkevare ad libitum i 4 timer.

4. dag - Friedrichstadt og Husum
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Bergenhusen som er kendt for sine storkepar, normalt er der mindst 10 – 12 storkepar i byen. Videre til Friedrichstadt, hvor vi skal på en lille byvandring. Byen er en idyllisk perle midt i det flade marskland, der med sit enestående opland er et besøg værd. Frokost på egen hånd, før vi fortsætter til Husum, som er “hovedstaden” i Nordfriesland. I litteraturen er byen blevet døbt” den grå by ved havet” af den store tyske forfatter Theodor Storm. Vi har eftermiddagen i byen og rejselederen vil tage os med på en byvandring. Vi forlader Husum og kører mod grænsekioskerne, hvor der er mulighed for at handle og købe aftensmad. Vi kører det sidste stykke vej hjem og forventer at være i vores hjembyer sidst på aftenen.

Søg rejse

Kort

Rejsekalender

3/12Jul på Voergaard SlotFra 725,-
4/12Julemarkeder i HarzenFra 3.250,-
5/12Julefrokost på Gjerrild KroFra 499,-
6/12Magisk jul i BlokhusFra 695,-
6/12Magisk jul i BlokhusFra 695,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo