Skip to main content

Nordkap

- Rejse til det arktiske Nordkap 2024
Tag med på en uforglemmelig rejse til Nordkap. Turen indeholder storslåede oplevelser som midnatssolen, Lofoten og de talrige smukke dale gennem Norge. Turen gennemføres med fly fra Danmark til Nordkap hvorefter Sørens Rejser´s bus kører fra Nordkap til Danmark.

Med Sørens Rejser får du
- Fly ud og bus hjem
- Oplev Norges kyst og fjorde
- 2 aftener på Nordkapklippen
- 3-retters middag på The North Cape Hall
- Nordkap-entré samt certifikat
- Overnatning på Lofoten

1. dag – Afrejse til Kastrup
Afgang fra vores opsamlingssteder hvorefter vi kører til Kastrup hvor vi overnatter.

2. dag – Alta, Honnigsvåg og Nordkapklippen
Tidlig morgenmad på hotellet. Vi kører til lufthavnen og tjekker ind på flyveren mod Norge. Med skift undervejs lander vi til eftermiddag i Alta Lufthavn, hvor Sørens Rejser´s bus venter os. Aftensmaden nydes på hotellet i Honningsvåg, hvor vi har to overnatninger. Allerede i dag tager vi ud til Nordkapklippen. Den 307 m høje klippe, der stiger næsten lodret op fra Ishavet, er turens absolutte højdepunkt og anses af mange for at være Europas nordligste punkt. Knivskjellodden ligger dog 1,6 km nordligere.

3. dag – Nordkap
Vi nyder formiddagen i Honningsvåg og kører en tur ud til det barske klippelandskab med små fiskerbyer. Tidligt på eftermiddagen fortsætter vi op på selve Nordkapklippen og
spiser aftensmad i Nordkaphallen i restaurant ”Kompasset”, hvorfra der er førsteklasses udsigt til Ishavet. Nordkaphallen er et moderne turistcenter, delvis sprængt ind i klippen. Her findes souvenirbutikker, restauranter, biograf og udsigtsterrasse. Efter denne unikke oplevelse vender vi tilbage til hotellet i Honningsvåg.

4. dag – Honnigsvåg - Tromsø
Fra Honningsvåg kører vi til det norske fastland gennem den 7 km lange Nordkap tunnel, der ved åbningen i 1999 blev anset for at være verdens længste undersøiske vejtunnel. Vi følger E6 sydpå nordpå langs det dramatiske kystlandskab. Inden vi kommer til
Tromsø, kommer vi forbi den særprægede Ishavskatedralen fra 1965. Aftensmaden nydes på hotellet i Tromsø.

5. dag – Tromsø - Lofoten
I Tromsø besøger vi Polarmuseet, som formidler historien om norsk fangst og polarekspeditioner. Det åbnede 18. juni 1978 nøjagtigt 50 år efter, at Roald Amundsen drog ud på sin sidste ekspedition. Vi forsætter syd på og mod Lofoten. Øgruppen er kendt for sin
imponerende natur med høje bjerge, charmerende fiskerlejer, smukke sandstrande og krystalklart vand. Øgruppen består af flere hovedøer, herunder Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadøy, Moskenesøy, Værøy og Røst, samt adskillige mindre øer og holme.
Vi overnatter og spiser aftensmad i Svolvær.

6. dag – Lofoten – Mo I Rana
Vi kører til den sydlige del af Lofoten hvor vi passerer nogle af de charmerende fiskerlejer, der er bygget på pæle ud i havet eller på små klippeøer. Vi sejler retur til fastlandet og beundrer undervejs øgruppen Lofotens fjelde, som rejser sig næsten lodret fra havet.
Vi krydser Polarcirklen og kører mod Mo I Rana hvor hotellet venter os med aftensmad.

7. dag – Mo I Rana – Trondheim
Vi forlader Mo I Rana og følger E6 langs brusende elve og med fotostop ved det brusende 17 meter høje vandfald Laksforsen. Dagens mål er Trondheim hvor vi besøger den storslåede Nidarosdom, Norges vigtigste kirke og national helligdom. Trondheim er beliggende i Trøndelag og var Norges første hovedstad og blandt de ældste byer i Norge. Vi overnatter i byen.

8. dag - Trondheim – Aalesund
Vejen fra Trondheim til Aalesund til byder på noget af den mest fascinerende natur i Norge, helt ude på kanten af Atlanterhavet. I Fjord Norge kører vi på en af verdens smukkeste og mest dramatiske vejstrækninger, Atlanterhavsvejen, der på 8,2 km zigzagger sig over småbroer og -øer. Den blev i 2005 kåret som århundredes bygningsværk. Vi overnatter i Aalesund.

9. dag – Aalesund – Sogndal
Vi forlader Aalesund og krydser Storfjorden med båd. Herefter følger vi den smuke rute syd på med betagende natur, dybe fjorde og stejle bjergsider. Vi lægger vejen forbi den største isbræ på det europæiske fastland, Jostadalsbræen. Vi forsætter til Sogndal hvor
vi overnatter og nyder aftensmaden.

10. dag – Sogndal – Bergen
Vi kører igennem det frodige norske fjordlandskab syd på mod Bergen. Byen er bedre kendt som Vestlandets hovedstad og med kælenavn som ”Fjordens Hjerte” Vi tjekker ind på Fjordline som sejler langs kysten til Stavanger og videre mod Danmark. Skibet tilbyder en bred vifte af faciliteter og aktiviteter som underholdning, livemusik eller mulighed for at gå ture på dækket og nyde den friske havluft samt den smukkeste natur. Til aftens sejler nyder vi aftensmaden ombord mens vi sejler fra Norges sydkyst. Vi overnatter ombord på skibet.

11. dag – Hirtshals – Midtjylland
Vi nyder morgenmaden ombord på Fjordline. Vi ankommer tidlig til Hirtshals hvorefter vi kører direkte til vores hjembyer.

Bemærk:
Alle kahytter er over bildæk samt vandlinje. Depositum på denne rejse udgør 2.500 kr. Ved tilmelding oplys; fødselsdag – måned samt år. Oplysninger om pakkerejseregler, se vores rejsekatalog eller hjemmeside. Vejret kan variere meget, så husk en varm trøje og praktisk fodtøj. Husk pas, kreditkort samt valuta i form af Norske kr., til lommepenge, frokoster m.m. Der kan medbringes én kuffert på maks. 20 kg samt et styk håndbagage på maks. 8 kg. For afbestillings- samt rejseforsikring anbefaler Sørens Rejser, at man kontakter ERV (Europæiske Rejseforsikring) på tlf.: 33 25 25 25

Afrejsetidspunkter, praktisk information samt hotellister fremsendes ca 14 dage inden afrejse. 

 

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juni 2024

26/6 - se afgangstider11Nordkap - Fly ud - Bus hjemFjord LineFuldbooket, venteliste17.195,-Book på ventelisteMere information

Rejsekalender

3/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
9/10Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
24/10Wellness i Polen 4 dageFra 2.695,-
28/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-
20/10Sørens 1´er til Polen Fra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo