Skip to main content

Mary & Kronprinsesserne

- Særudstilling i anledning af H.K.H. Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag

Udstillingen ”Mary & Kronprinsesserne” på Koldinghus er blevet til i anledning af Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag og tegner et portræt af den danske kronprinsesse og hendes fire forgængere i Glücksborg-slægten. De besøgende kan se frem til bl.a. at opleve det berømte rubinsæt samt den blå kjole og hårbøjle, som Kronprinsessen bar ved Prins Christians dåb i 2006.

På udstillingen vil de besøgende via en naturtro 1:1 projektion på væggene kunne opleve Kronprinsesse Mary fortælle om sin rolle og sine forgængere. Udstillingen fokuserer på, hvad det vil sige at være kronprinsesse: Hvad forventes der, hvordan har hendes forgængere grebet det an, og hvordan forbereder man sig på at blive dronning og træde ind i en ny rolle?

Kronprinsesse Mary guide de besøgende på en opdagelsesrejse. Hovedpersonerne er ud over Kronprinsessen prinsesserne Louise af Hessen-Kassel, Lovisa af Sverige-Norge, Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin og Ingrid af Sverige. 

Vi får en introduktion til udstillingen og en guidet rundvisning, hvorefter vi går rundt på egen hånd. Der bliver udleveret headset, hvor Mary guider os igennem udstillingen.

Efter et spændene besøg, går vi i slotskælderen, hvor vi nyder vi en dejlig frokostbuffet inkl. 1 drikke i den hyggelige gamle kælder, med hvælvinger under Koldinghus´ nordfløj. Slotskælderen dateres til midten af 1400-tallet. Restaurant Madkælderen på Koldinghus er en gourmet restaurant, hvor god service og kærlighed til autentisk mad, tilberedt af sæsonens lokale råvarer.
 

Afgang:
Viborg kl. 08.00
Kjellerup kl. 08.30
Silkeborg kl. 08.50
Skanderborg kl. 09.20
Lund kl. 09.35
Vejle kl. 08.10

Forventet hjemkomst:
Vejle ca. kl. 15.00
Lund ca. kl. 15.20
Skanderborg ca. kl. 15.45
Silkeborg ca. kl. 16.15
Kjellerup ca. kl. 16.35
Viborg ca. kl. 17.05

Søg rejse

Kort

  • Rejsekatalog logo