Skip to main content

Hansestæderne

- Lübeck, Wismar & Schwerin
Adskillige af de gamle hansestæder ligger omkring Østersøen. Her blomstrede handelen i Middelalderen takket være driftige købmænd, som skabte omsætning i byerne og samtidig tjente gode penge. Anlæg af klostre, opførelse af  imponerende gotiske kirker og overdådigt udsmykkede rådhuse var delvist deres fortjeneste. Også købmændenes egne boliger, der som oftest havde facade ud mod byens torv, blev rigt dekoreret. På denne tur skal vi besøge nogle af byerne.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Lübeck
  Vi kører tidligt hjemmefra, holder en kort pause ved grænsen og fortsætter til hansestaden Lübeck, hvor vi tager på en lille byvandring. Hvis vejret er til det, kan man fra St. Petri kirkens tårn få et virkelig fint overblik over byen. Lübeck er marcipanens Mekka, så her er der noget til den søde tand. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Wismar til indkvartering og aftensmad på hotellet.

  Wismar og Kühlungsborn
  Dagen begynder med en byvandring i den gamle hansestad Wismar. Bykernen er Unesco verdensarv på grund af dens mange velbevarede historiske bygninger og stort set uændrede grundplan. Den blev grundlagt i 1200-tallet og har været under dansk, svensk og østtysk herredømme. Markedspladsen er en af Nordtysklands største, og flere af kirkerne er opført af røde mursten.
  Over middag køres en tur Kühlungsborn, en af Tysklands første badebyer. Det store tilløbsstykke er den lange sandstrand og en 240 meter lang mole. Efter en kort slentretur langs stranden når man et 15 meter højt baltisk grænsetårn, bygget i begyndelsen af 1970’erne. Der er kun to tilbage i området. Det andet står i det nærliggende Börgerende. Tårnene blev brugt til at observere kystgrænsen og spore ”flygtninge fra republikken”, der ønskede at forlade DDR via Østersøen. Man må heller ikke snyde sig selv for en spadseretur blandt de velholdte villaer i jugendstil.

  Schwerin med havnerundfart
  Schwerin, der er delstaten Mecklenburg-Vorpommers ældste by, domineres af torneroseslottet, hvor vor egen Dronning Alexandrine blev født. Slottet er som taget ud af et eventyr, som det ligger der midt på en lille ø i Schwerin-søen. Efter besøg på slottet ser vi den store slotspark, der rummer en barokhave anlagt i engelsk stil, og spadserer i den gamle bydel med små skæve bindingsværkshuse i smalle gader. På eftermiddagens havnerundfart oplever vi byen fra en anden vinkel og indsnuser havnestemningen. Tilbageturen til Wismar foregår ad andre veje end udturens.

  4. dag - Holstenske Schweiz og hjemrejse
  Vi tager afsked med Wismar og kører nord om Lübeck for at tage med en mindre færge til Travemünde. Vi fortsætter gennem Holstenske Schweiz’ unike natur med næsten 200 søer omkranset af blide bakkedrag og vidtstrakte skove. I Bordesholm nyder vi en god frokost, før rejsen går videre nordpå. Efter et ophold ved grænsen kører vi mod Danmark med forventet hjemkomst først på aftenen.

Kort

Rejsekalender

27/6Ærø & SydfynFra 2.995,-
28/6Haderslev & ÅrøFra 825,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo