Skip to main content

Gendarmstien & Marskstien

I Danmark har vi mange spændende vandreruter og stier i forskellige egne af landet. Det meste af den danske natur er tilgængelig, og det er derfor muligt at finde en rute for en hver smag og temperament.
Vi har taget 4 "bidder" af nogle kendte ruter med på programmet i 2022.   

Gendarmstien
Gendarmstien strækker sig fra den dansk-tyske grænse ved Padborg over Kollund, Rinkenæs, Gråsten, Broagerland og Vemmingbund, forbi Dybbøl og videre til Sønderborg og Høruphav på Als til Skovby på Sydals. Ruten er inddelt i 5 dags etaper. Nedenfor er de første 2 etaper, flere følger. 

Gendarmstien  - Vemmingbund Strand - Sønderborg ca. 11 km Dato:  21.05.2022
Efter opsamlingen går turen sydpå og vi finder et passende sted til kaffen og rundstykke ved bussen. Vi starter på Strand-etapen og dernæst Bjerg-etapen, hvor vi går mindre strækninger på henholdsvis ca. 8,5 km og ca. 2,4 km. Vi stiger af bussen ved Vemmingbund Strand og går ruten med udsigt til Sønderborg Slot og by. Forbi Dybbøl Mark og krydser Christian den 10’s Bro over til Sønderborg. Undervejs er der mulighed for at spise vore medbragte sandwich. Vi kører med bussen ad Fjordvejen gennem Rønshoved, Sønderhav til Kollund, hvor Gendarmstien går ind igennem Kollund Skov. Her går 2. etape igennem skoven. Vi krydser den dansk/tyske grænse ved Skomagerhus, den smalle gangbro over Krusåen og ind til Kobbermølle i Tyskland, hvor bussen venter. For dem der ikke har lyst til 2. etape, kan man køre med bussen til Tyskland, hvor der bliver tid til at handle i grænsekioskerne. Vi mødes alle i Kobbermølle og turen går nu hjemad.

Gendarmstien -  Rønshoved - Kobbermøllen ca. 8 km Dato:  03.09.2022
Efter opsamlingen går turen sydpå og vi finder et passende sted til kaffen og rundstykke ved bussen. Vi følger Fjordvejen og bliver sat af bussen ved Rønshoved hvorefter vi vandrer turen langs fjorden forbi Sønderhav med udsigt til store og lille Okseø. Forbi Kohage Strand, Kollund Østerskov, Kollund Strand og ind igennem Kollund Skov. Vi krydser den dansk/tyske grænse ved Skomagerhus, den smalle gangbro over Krusåen og ind til Kobbermølle i Tyskland, hvor bussen venter os ved den lokale grænsekiosk. Her bliver mulighed for at handle inden turen går hjemad.

Marskstien
I 2019 åbnede Marskstien nemlig – en 54 km lang vandresti, der leder gennem marsken. Forestil dig at vandre gennem et landskab, som nok er fladt, men som rummer store naturoplevelser. Hvor du på store dele af strækningen er helt alene bortset fra store fugleflokke, der flyver forbi. Marskstien går undervejs gennem fire byer – Rudbøl, Højer, Tønder og Møgeltønder, hvor du kan opleve områdets enestående bygningskultur. 

Marskstien - Digerne til grænsen ca. 8 km Dato: 11.06.2022 - AFLYST
Efter opsamlingen går turen sydpå og undervejs finder vi et passende sted til vores smurte rundstykke og morgenkaffen. Vi kører til Højer Sluse, hvor vi bliver sat af bussen og begynder vores vandretur ud på diget. Vi går langs Højer Kanal til Vidåslusen. Vidåslusen stod færdig i 1981. Den består af tre betonkamre med hver to sluseporte af træ. Vi går syd på langs det fremskudte dige mod grænsen ved Rickelsbüller Koog, hvor bussen venter os igen. Vi nyder vores frokostpakke, inden vi kører over Grænsen og handler ved de små lokale grænsebutikker. Herefter kører vi hjemad med forventet hjemmekomst først på aftenen.

Marskstien - Møgeltønder til Tønder ca. 6 km Dato: 10.09.2022
Efter opsamlingen går turen sydpå og undervejs finder vi et passende sted til vores smurte rundstykke og morgenkaffen. Vi kører til Schackenborg Slot og bliver sat af bussen. Ruten går nu igennem skoven til den historiske lade Slotfelt og mod
Tønder by. Vi mødes med bussen i Tønder og finder et passende sted at nyde vores sandwich, inden vi kører over grænsen og handler ved de små lokale grænsebutikker. Vi kører det sidste stykke vej hjemad og forventer at være hjemme først på aftenen.

Bemærk: HUSK PAS, GODE SKO OG HØJT HUMØR: 

Opsamling:
Viborg Eksercerpladsen 07.00
Kjellerup Sørens Rejser 07.30
Silkeborg Jysk Arena 07.50
Skanderborg Banegården 08.30

Forventet hjemkomst:
Skanderborg: ca. 17.20
Silkeborg: ca. 18.00
Kjellerup: ca. 18.20
Viborg: ca. 18.50

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

September 2022

3/9 - se afgangstider1GendarmstienMere end 8425,-BestilMere information
10/9 - se afgangstider1MarskstienMere end 8425,-BestilMere information

Rejsekalender

30/6FurFra 575,-
30/6Mols BjergeFra 675,-
3/7Dronningens HaveFra 895,-
4/7BornholmFra 5.095,-
4/7HarzenFra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo