Skip to main content

Danmark Rundt

2. etape – Fyn og Sydsjælland

Som opfølgning på 1. etape af Danmark Rundt i 2023 som strakte sig langs den jyske kyst, fortsætter vi nu med 2. etape.


Hvis Morten Korch i dag skulle have fundet det perfekte ”film sted”, havde han med sikkerhed valgt Fyn og Tåsinge, der med sine unikke landsbymiljøer, fynske haver, æbleplantager og karakteristiske herregårdslandskaber, udgør et idyllisk tidsbillede af Danmark fra dengang. Sydsjælland med idylliske Møn, har meget at byde på. Mange dejlige oplevelser venter, når vi besøger Sydhavsøerne med et hav af slotte, middelalderkirker og andre historiske minder, som er spredt gavmildt ud i det varierede landskab.

1. dag - Panorama kørsel og togtur
Vi kører over den gamle Lillebæltsbro til Middelfart og ned til Haarby gennem Jordløse Bakker. Undervejs finder vi et passende sted til vores kaffe med et smurt rundstykke.  Vi følger Margueritruten til Svanninge Bakker - også kaldt ”De sydfynske Alper” - til Fåborg. Her står vi på Sørens Særtog, som udelukkende er for vores gæster. Vi gør stop og går en lille tur til en hyggelig plads med borde og bænke. Her nyder vi vores frokostpakke samt den betagende udsigt over det sydfynske øhav. Herefter kører toget op mod Korinth igennem Brahetrolleborgs og Arreskovs skovdistrikter. I Korinth står vi af toget og hopper igen på bussen. Korinths og jernbanens historie hænger nøje sammen, da den lille by ikke eksisterede før banen blev etableret. Vi kører forbi Ollerup til Svendborg med tid til indtryk af Skipperbyen. Vi fortsætter over Svendborgsund til Rudkøbing, hvor vi bliver indkvarteret på Skudehavnen, som er skønt beliggende ud til sundet.

2. dag –Øhavet med broer, færge og Femern-tunnelen
Vi nyder den fantastiske udsigt og fortsætter over Langelandsbroen til færgen i Spodsbjerg. Herfra til Rødby og udstillingen om Femern-tunnelen. Projektet præsenteres i omfattende udstillinger, der både omhandler de tekniske aspekter og den løbende planlægning. En model af sænketunnelen tydeliggør anlægsmetoden, mens videoer giver et første indtryk af en tur gennem Femern Bælt-tunnelen. Vi kører østpå over det flade Lolland, til dagens sidste pause på Nysted Havn med udsigt til Ålholm Slot. Herfra over Guldborgsund til Nykøbing med aftensmad og overnatning på Hotel Falster.

3. dag – Møns Klint og Nyord
På vej mod den nordlige del af Falster kører vi forbi Horbelev. Her drejer vi fra mod fiskerlejet Hesnæs med de unikke rørklædte huse. Gennem Stubbekøbing over Bogø til Møn, hvor vores første besøg er øen Nyord ved Møns nordspids. Øen er på 4,99 km² og har 35 indbyggere. Først i 1968 fik den fast forbindelse til Møn via en dæmning og en bro. Vi sætter bussen uden for byen Nyord, som er bilfri og går en lille tur i byen. Næste stop er Møns Klint, hvis hvide kridtklinter rejser sig 128 meter over havet. Den er en af vores største naturseværdigheder – også set med internationale øjne. Turen går tilbage til Stege, hvor vi skal besøge Thorsvang Samlermuseum. Vi starter besøget med en god frokostbuffet. Efterfølgende kan vi opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage. Luftgyngerne fra en svunden tid og beskyttelsesrum fra krigstiden, er blot nogle af de effekter der findes her. Vi sætter os i bussen igen og på vejen får vi panoramaudsigt over Storstrømmen, kører over broen ved Kalvehave og gennem Vordingborg. Vi gør et lille stop ved Gåsetårnet, inden vi vender tilbage til Hotel Falster hvor vi nyder vores aftensmad.

4. dag - Dodekalitten
Turen i dag går forbi Maribo og Bandholm langs Smålandshavet til Dodekalitten, som er et kunstværk ved Glentehøj på Lolland med udsigt over Smålandshavet. Værket består af en kreds af 12 planlagte stenstøtter. Hver sten er 7-9 meter høj, hvor de øverste 2 meter er udhugget som hoveder. Herfra går turen videre forbi Kragenæs og videre til færgen i Tårs. På Langeland køres nordpå forbi det smukke Tranekærslot til Lohals havn, hvor vi holder en lille pause. Herfra over Siø til Tåsinge, hvor vi får et lille glimt af Waldemar Slot inden indkvartering på Hotel Troense. Skipperbyen Troense er den rene idyl. Til den ene side har vi Svendborgsund. Til den anden side er de hyggelige stræder med små bindingsværkshuse og midt i det hele, med den mest pragtfulde udsigt over sundet, ligger vores hotel. Vi ankommer i god tid, så vi kan nyde de hyggelige omgivelser, inden vi spiser aftensmad. 

5. dag - Naturskønne Nordfyn og Tvillingegården
På den sidste dag kører vi ad herregårdsruten til det naturskønne Nordfyn. På vejen tager vi et smut til Lundeborg og kører forbi Nyborg Strand, hvor vi holder fotopause ved broen. Derefter tager vi ad kystnære veje forbi Kerteminde, Munkebo og Otterup. Vi gør ophold i Bogense, hvor vi besøger ”Manneken Pis” – en skulptur i bronze, ser det særprægede torv og havnen. Her nyder vi en 2-retters menu på Bogense Hotel. Vi fortsætter til Båring Mark, hvor vi skal besøge Tvillingegården. Her blev tvillingerne Edward og Harald født i 1916 og levede et nøjsomt og tilbagetrukket liv, frem til deres død i 1995 og 1999. Vi skal høre den spændende historie om brødrene og stedet, samt have eftermiddagskaffe med hjemmebagte boller og lagkage. Herefter går turen hjemover med hjemkomst til aften.

På gensyn i 2025 til 3. etape.

Her overnatter vi: 

Hoteller:
24/6 – 25/6 
Rudkøbing Skudehavn
Hotel Rudkøbing Skudehavn
Skudehavnen 21
5900 Rudkøbing
Telefon: 62 51 46 00

25/6 – 27/6
Hotel Falster
Stubbekøbingvej 150
4800 Nykøbing Falster
Telefon: 54 85 93 93

27/6 – 28/6
Hotel Troense
Strandgade 5
5700 Svendborg
Telefon: 62 22 54 12

 

 

 

Søg rejse

Hotel

Hotelliste Danmark Rundt

Hotelliste Danmark Rundt

24/6 – 25/6 Rudkøbing Skudehavn Hotel Rudkøbing Skudehavn Skudehavnen 21 5900 Rudkøbing Tlf.: 62 51 46 00 25/6 – 27/6 Hotel Falster Stubbekøbingvej 150 4800 Nykøbing Falster Tlf.: 54 85 93 93 27/6 – 2...

Rejsekalender

16/4Fødselsdagstur - Sørens Rejser 55 årFra 445,-
17/4SprogøFra 895,-
17/4Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
19/4Porto Santo - Rejsen for krop & sjælFra 7.795,-
23/4REGAN VestFra 795,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo