Skip to main content

Danmark Rundt

- 1. etape - Jylland

Tag med Sørens Rejser på rundrejse i Danmark. I år koncentrerer vi os om Jylland og oplever både nye og mere kendte seværdigheder så som Sønderborg Slot, Grenen og Skagen. Vi besøger også Ribe, det nye museum FLUGT i Blåvand og Nationalpark Thy. Som noget nyt har vi 2 overnatninger i Skagen. På denne tur er der plads til at improvisere. Er vejret fantastisk, holder vi flere pauser til udendørs aktivitet. Og skulle det mod forventning blive gråvejr, finder vi på flere indendørs oplevelser.

1. dag - Sønderjylland
Turen går sydpå, og undervejs får vi kaffe med rundstykke ved bussen. Vi kører gennem det venlige, østjyske landskab med bløde bakker og lysegrønne bøgeskove. På Skamlingsbanken ved Lillebælt holder vi pause for at nyde udsigten, inden vi fortsætter forbi Christiansfeld til Haderslev. Under en sejltur på Haderslev Dam kan man opleve det rige dyre- og fugleliv i og omkring Dammen og måske være så heldig at se både fiskehejrer og ørne. Sejladsen foregår med respekt for naturen og med fokus på bæredygtighed, idet båden er eldrevet og sejler næsten lydløst. Tilbage i land venter vores frokostpakker. Vi fortsætter ad Gamle Landevej til Aabenraa og over Sundeved til Sønderborg Slot, hvor vi skal vi på rundvisning. Sønderborg Slot har stået ved indsejlingen til Alssund i omkring 800 år og dannet ramme om mange begivenheder i Danmarks og grænselandets historie. Museumsdelen rummer både historiskeog kunstsamlinger Vi får adgang til de fyrstelige gemakker fra 1500-tallet, bl. a. den store riddersal og dronning Dorotheas kapel, som er Nordens ældste bevarede rum fra renæssancen. Rundvisningen gør os også klogere på baggrunden for, at Christian 2. sad fanget på slottet i 17 år. Vi skal overnatte på det luksuriøse hotel Alsik i hjertet af Sønderborg.

2. dag - Vadehavet, Ribe og FLUGT
Dagens program lyder på panoramakørsel langs Flensborg Fjord til Møgeltønder, herfra langs Vadehavet til Ribe, Esbjerg og det 35 meter høje Blåvandshuk Fyr ved Danmarks vestligste punkt. Vi holder frokostpause i Blåvand og besøger det nye Museum FLUGT I Oksbøl, som åbnede sommeren 2022. Skovene uden for Oksbøl var i 1945- 49 hjemsted for Danmarks største flygtningelejr, som blev Danmarks femtestørste by. Den husede 35.000 tyske flygtninge i årene efter Anden Verdenskrig. Det tidligere hospitals to fløje er nu indrettet som museum, kirkegåden er bevaret, og der er sporadiske rester af lejren spredt i skoven. Herfra kører vi nordpå over Nymindegab til den 40 km lange tange mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. På vejen mod Hvide Sande er der en skøn udsigt til stråtækte gårde, frodige enge og fjorden. Vi finder et passende sted til en eftermiddagspause og fortsætter via Thorsminde til Lemvig, hvor vi overnatter.

3. dag - Nationalpark Thy og testcenter i Østerild
Turen går i dag til Thyborøn, hvorfra vi tager den lille færge til Agger Tange. Vi fortsætter gennem Nationalpark Thy med små stop undervejs i den barske natur og håber at se krondyr og traner. Gemt i klitterne i Vorupør finder vi Nationalparkcenteret, som blev indviet i foråret 2021. Ved Østerild venter en oplevelse af de helt store ved verdens største testcenter for store vindmøller. Danske og udenlandske vindmøllefabrikanter samt DTU afprøver i Østerild fremtidens megamøller, som man kan komme tæt på. I skovbunden ligger en 62 meter lang Vestas vinge, som man gerne må røre ved og få håndgribeligt indtryk af størrelsen. Frokosten indtages i Vesløs, hvorefter vi fortsætter langs Tannis Bugt forbi Tversted til Color Hotel i Skagen, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

4. dag - Skagen - Toppen af Danmark
Efter en dejlig morgenbuffet kører vi en guidet tur i Skagen og derefter til Grenen for at tage med Sandormen ud til Danmarks yderste spids, hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Tilbage i byen bliver der mulighed for frokost på havnen og evt. besøge nogle af de mange museer. Der bliver god tid til at nyde naturen på Toppen af Danmark inden aftensmaden på hotellet.

5. dag - Hjemrejse langs Kattegat
På den sidste del af rundturen kører vi sydover langs Kattegat. Vi sejler fra Hals til Egense og fortsætter forbi Øster Hurup og Hadsund. Herfra videre langs Mariager fjord til Mariager by, hvor der venter en 2-retters menu. Efter frokosten kører vi mod vore hjembyer.

Her overnatter vi: 
25/06 – 26/06
Hotel Alsik
6400 Sønderborg

26/06 – 27/06
Hotel Nørre Vinkel
7620 Lemvig

27/06 – 29/06
Color Hotel Skagen
9990 Skagen
 

 

Søg rejse

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juni 2023

25/6 - se afgangstider5Danmark Rundt Hotelliste Danmark Rundt Mere end 86.595,-BestilMere information

Hotel

Hotelliste Danmark Rundt

Hotelliste Danmark Rundt

25/06 – 26/06 Hotel Alsik Nørre Havnegade, 6400 Sønderborg Tlf.: 74 75 51 22 26/06 – 27/06 Hotel Nørre Vinkel Søgaardlandevejen 6 7620 Lemvig Tlf.: 97 82 22 11 27/06 – 29/06 Color Hotel Skagen Gl. Lan...

Rejsekalender

14/4HollandFra 5.395,-
16/4Fødselsdagstur 54 ÅrFra 395,-
19/4HollandFra 5.395,-
19/4Wellnes 5 dageFra 3.095,-
26/4Miss Saigon - Det Ny TeaterFra 2.895,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo