Skip to main content

Byglandsfjorden

- En bid af Norges storladne natur

Byglandsfjorden er en naturperle kun en times kørsel fra Kristiansand. Hotellet, vi skal bo på, ligger dejligt ved bredden af Byglandsfjorden, omgivet af smukke scenerier med bjerge, dale og fjorden. Det traditionsrige hotel er holdt i klassisk stil med billedkunst, der skildrer Setesdalens historie. Her er landskabelige kontraster med fjelde, dalstrøg, barsk natur og fantastiske udsigter.

1. dag - Hirtshals - Kristiansand
Vi kører nordpå til Hirtshals, hvorfra vi skal med færgen til Kristiansand. Der er mulighed for at købe frokost ombord. Vi ankommer til Norge over middag og kører op igennem landet langs Kilefjorden, forsætter til Byglandsfjorden og til Revsnes Hotel. Efter indkvartering kan man tage en frisk dukkert i fjorden, spille minigolf eller blot nyde naturen og en kop eftermiddagskaffe på terrassen med udsigt til vand og bjerge. Vi får aftensmad i hotellets restaurant ”Birgits Storstue” - opkaldt efter hotellets grundlægger.

2. dag - Panoramatur på Suleskarvegen
Suleskarvegen er den højest beliggende vejforbindelse i Sørhøjlandet og kun åben i sommerhalvåret. Turen fra Bygland til Lysebotn bringer os gennem fantastiske bjergpas, over fjeldtoppe, langs fjorde og fosser. Turen ender i vest ved Lysebotn, en lille landsby inderst i Lysefjorden. Fotos af den stejle klippe Preikestolen er et uvurderligt blikfang i markedsføringen for området, mens Kjerag, som med sine 1.084 meter over havet, er det højeste fjeld ved Lysefjorden, er knap så kendt. Der er indsejling til Lysefjorden fra Stavanger ved den norske vestkyst.

3. dag - Skovens Konge og sejltur
I dag skal vi på sejlads med damperen ”Bjoren” fra 1867. Frem til 1957 sejlede den i fast rute på Byglandsfjorden. Ombord kan vi fra vandsiden opleve den norske natur på tætteste hold. Dagen byder endvidere på et møde med ”Skovens Konge” - elgen. Vi skal til Landeskogen til besøgscentret Elgtun med tamme elge, som er født her og er vant til mennesker. Det er en stor oplevelse at komme så tæt på dem. Her får vi også frokost. Hen på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, hvor der bliver tid til at nyde naturen og slappe af i nærområdet inden aftensmad på hotellet.

4. dag - Kristiansand - Hirtshals
Efter morgenmad på hotellet checker vi ud, pakker bussen og kører sydpå til Kristiansand. Herfra sejler vi til Hirtshals med ankomst om eftermiddagen, og vi forventer at være i vore hjembyer først på aftenen.

Valuta: Norske kr. eller betalingskort
(de fleste hoteller tager ikke imod kontanter)

Søg rejse

Kort

Rejsekalender

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo