Skip to main content

På de bonede gulve – Særudstilling på Christiansborg Slot

- Oplev de kongelige fester og ceremonier

Der køres med pause undervejs mod København, hvor vi får kaffe og rundstykke ved bussen. Inden vi når Christiansborg Slot, nyder vi en sandwich.

Kort tid efter gallamiddagen i september 2022, der afholdes i anledningen af Dronningens 50-års regentjubilæum, slår Christiansborg Slot portene op til en forrygende særudstilling om kongelige fester og ceremonier. Sirligt dækkede, blomsterudsmykkede borde danner baggrund for en kavalkade af de legendariske festskrud, der tidligere har fyldt de gyldne pragtsale, når der har været bal på slottet. Som gæst i særudstillingen får du en smagsprøve på, hvordan det er at være indbudt til bal på slottet og træde ind på den kongelige scene, som rigtig mange danskere kun kender fra tv.

I udstillingen kan du opleve 50 flotte festkjoler og dragter, som har været båret af de kongelige og deres gæster til bal på slottet. I udstillingsvideoer kan du høre dem fortælle om deres tøjvalg med egne ord – naturligvis ivrigt suppleret af modekommentatorernes skarpe og til tider bidende kommentarer, som det hører sig til.

I kælderen under Christiansborg ligger det store festkøkken. Under omvisningen kommer vi bag kulissen til de kongelige tafler før og nu. Omviseren fortæller om tilberedning og servering af kongelig mad gennem tiderne. Festkøkkenet har en af Europas største og fineste samlinger af kobberkøkkentøj.

Efter et par timers rundvisning køres retur mod Jylland. På hjemturen holder vi ind og nyder aftensmad. Herfra køres direkte mod vores hjembyer.

Forventet hjemkomst:

Vejle                                             kl. 20.00

Lund                                             kl. 20.20

Skanderborg                               kl. 20.35

Silkeborg                                     kl.  21.05

Kjellerup                                      kl. 21.25

Foto: Mikkel Grønlund, Thomas Rahbek og Thorkild Jesen

Søg rejse

Kort

Rejsekalender

29/9Mols BjergeFra 725,-
30/9Mallorca - Middelhavets skønne ferieoplevelseFra 8.895,-
5/10Sort SolFra 775,-
5/10Wellnes 4 dageFra 2.495,-
8/10Ål på Feggesund KroFra 675,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo