Isefjorden | Sørens Rejser.dk
Isefjorden - NYHED!

Isefjorden - NYHED!

- Fjorden rundt med de 4 færger

Næppe noget sted i Danmark findes en smukkere og mere afvekslende natur end i Fjordlandet med kilometerlange sandstrande, skove og landskaber med herregårde, kirker, landsbyer og købstæder med gallerier samt seværdigheder og attraktioner.

Isefjorden, der adskiller Odsherred fra Hornsherred, er ca. 35 km lang. I nord munder den ud i Kattegat, og ved Kulhuse løber den sammen med Roskilde Fjord. Der er ialt 5 kommuner omkring Isefjorden; Halsnæs, Frederiksund, Lejre, Holbæk og Odsherred. For at komme rundt om Fjorden, kan man benytte de 4 færger: Rørvig - Hundested, Lynæs - Kulhuse, Kabelfærgen fra Hammer Bakker til Orø’s Østside og Orø - Holbæk færgen.

1. dag - Orø og Holbæk Fjord
Turen går over Storebæltsbroen og til Hammer Bakker, hvor vi skal på sejltur nr. 1, nemlig trækfærgen til Orø. Sejlturen varer ca. 6 min. Vi kører til Næsby, hvor vi skal spise på byens hyggelige Traktørsted ”Den Gode Viking”. Efter frokosten stiger vores lokale guide ombord på bussen, og fortæller os om livet på Orø. Vi skal blandt andet se Danmarks mindste museum. Et lille hyggeligt museum med en idyllisk beliggenhed tæt ved Orø Kirke.

Til Eftermiddag skal vi tilbage på kroen og have kaffe med kage. På Den Gode Viking besøger vi Orø Røgeri - Øens eneste officielle røgeri med et pænt lille udvalg af de mest populære røgvarer. Sidst på eftermiddagen sejler vi med dagens 2. færge til Holbæk. Vi kører nordpå til Hotel Højby Sø, som ligger i Odsherred. Hotellet Er virkelig charmerende og ligger smukt placeret med kort afstand til Højby Sø. Vi tjekker ind på hotellet og mødes til aftensmad i hotellets hyggelige restaurant.

2. dag - Hundested, Isefjord og Lammefjorden
Morgenmad på hotellet. Vi starter dagen med en sejltur, hvor vi skal med den nordligste rute Rørvig til fiskerbyen Hundested. Vi har tid i Hundested til at se lidt af byen. Frokosten spiser vi på Halsnæs Bryghus. Der er mulighed for at smage og købe deres lokal bryg. Vi skal på turens 4. sejltur rundt om fjorden, nemlig Sølager til Kulhuse. Vi kører forbi Jægerspris Slot, som Kong Frederik VII erhvervede den 21. april 1854 på sin hustru, Louise Danners fødselsdag. Turen går videre langs de tre fjorde; Holbæk Fjord, Isefjord og Lammefjorden. Vi kører retur til Højby Sø, hvor hotellet står klar med aftensmad.

3. dag - Lammefjordens Spisekammer og Birkegårdens Haver
Morgenmad på hotellet, hvorefter vi pakker bussen og siger tak for denne gang. Vi kører til Lammefjordens Spisekammer, som er en gårdbutik i Fårevejle. Her er der mulighed for at købe et hav af friske og velsmagende grøntsager dyrket på Lammefjordens næringsrige dyndjorde og i Geopark Odsherred. Udover frugt sælger spisekammeret også lokale øl, marmelader, olier og honning.

Vi kører til Tågerup, få kilometer øst for Ruds Vedby, her ligger Birkegårdens Haver. Anlægget blev indviet i juli 1996, og er ejet og drevet af ægteparret Merry og Finn Sørensen samt datteren Annett. Det er i 2018 Kalundborg Kommunes mest besøgte turistattraktion. I haven kan opleves 5 fantastiske haver, lige fra Danmarks største japanske have til Danmarks smukkeste permakulturhave. Vi har god tid i haven, hvor vi samtidig spiser vores frokostpakker fra hotellet. Turen går nu hjemad med forventet hjemkomst sidst på eftermiddagen.
Afrejse/hjemkomst:
16/09 - 18/09 2020 3 dage Udsolgt
 
Pris for 3 dage: kr.  2.995,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  495,-

I prisen er inkluderet:
2 x Hotelovernatninger
2 x Morgenmad
2 x Aftensmadmad
1 x Frokost på Den Gode Viking
1 x Frokost på Halsnæs Bryghus
1 x Eftermiddagskaffe med kage
Frokostpakke (3. dag)
Guide Orø
4 x Færger
Entré Birkegårdens Haver
Besøg og fortælling Lammefjordens Spisekammer

Valuta:
Danske kr.
Opsamlingsrute
Viborg Eksercerpladsen 06.00
Kjellerup Sørens Rejser 06.30
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.50
Århus Musikhuset 07.00
Skanderborg Banegården 07.20
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.40
Vejle DTC, v/Trailervej 08.00

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)