Skip to main content

Isefjorden

- Fjorden rundt med 3 færger
Næppe noget sted i Danmark findes en smukkere og mere afvekslende natur, end i Fjordlandet med kilometerlange sandstrande, skove og landskaber med herregårde, kirker, landsbyer og købstæder med gallerier, seværdigheder og andre attraktioner. Isefjorden - der adskiller Odsherred fra Hornsherred, er ca. 35 km lang. I nord munder den ud i Kattegat og ved Kulhuse løber den sammen med Roskilde Fjord. Der er i alt 5 kommuner omkring Isefjorden: Halsnæs, Frederiksund, Lejre, Holbæk og Odsherred.

1. dag - Orø og Holbæk Fjord
Turen går over Storebæltsbroen til Hammer Bakke i De Sjællandske Alper. Undervejs finder vi et passende sted til vores morgenkaffe med et smurt rundstykke. Vi skal på sejltur nr. 1 med trækfærgen til Orø. Det tager ca. 6 minutter. I Næsby er der frokost på byens hyggelige kro. Derefter stiger vores lokale guide på bussen og fortæller om livet på Orø. Vi skal rundt til de 4 byer som øen har, nemlig Bybjerg, Brønde, Gamløse og Næsby. Vi kører tilbage til kroen, hvor vi får kaffe og kage. Sidst på eftermiddagen sejler vi med turens 2. færge til Holbæk. Vi kører nordpå til Hotel HøjbySø i Odsherred i et landskab, der rummer hele Danmarks natur. Hotellet ligger midt i Geopark Odsherred, som støttes af Unesco og er Danmarks første af slagsen. Vi tjekker ind på hotellet, hvorfra der kun er et par hundrede meter til Højby Sø og mødes til aftensmad i hotellets hyggelige restaurant.

2. dag - Hundested, Isefjord og Lammefjorden
Efter morgenmad på hotellet begynder dagens program med sejltur nr. 3, på den nordligste rute Rørvig-Hundested. Vi får lidt tid til at se os omkring i Hundested, som danske lystsejlere i 2013 kårede som Årets Havn. Frokosten spiser vi på Halsnæs Bryghus, hvor man kan smage og købe bryghusets eget øl, som alt sammen er ufiltreret. Vi kører via Frederiksværk og krydser Roskilde Fjord via den nye Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund. Turen går videre langs de tre fjorde: Isefjord, Holbæk Fjord og Lammefjorden og tilbage til Hotel HøjbySø, hvor aftensmaden venter.

3. dag – Zen-Garden og Kragerup Gods
Efter morgenmaden på hotellet kører vi til Zen-Garden, der er som et paradis med vandfald, grotter, koi damme, store volierer med ara papegøjer, inca kakaduer, smukke stensætninger og et væld af planter, træer og blomster. Zen-Garden er en privat have, der er bygget op af Jørgen gennem 35 år. Haverne passer Jørgen og hans datter Mette selv. Det er også dem der tager imod havens gæster. Zen-Garden består af to haver, den gamle have og den nye have. De er ca. 24.000 kvadratmeter tilsammen. Jørgen har rejst meget i Østen bl.a. Himalaya, hvorfra en del inspiration til havens bjergformationer er kommet. Vi spiser vores frokostpakker fra hotellet i haven. Vi kører videre til Kragerup Gods hvor en spændende rundvisning venter os. Kragerups historie kan føres tilbage til 1327. Siden 1801 er Kragerup Gods gået i arv gennem 9 generationer til den nuværende ejer Regitze Dinesen. Forfatteren Karen Blixen, født Dinesen (1885-1962), hører også til familien og hun er derfor kommet en del på godset i sine unge dage. Vi slutter besøget af med kaffe og kage, inden turen går hjemad.

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2024

1/7 - se afgangstider3Isefjorden - Fjorden rundt med 3 færgerHotel HøjbySøMere end 83.895,-BestilMere information

September 2024

2/9 - se afgangstider3Isefjorden - Fjorden rundt med de 3 færgerHotel HøjbySø13.895,-BestilMere information

Hotel

Hotel HøjbySø

Hotel HøjbySø

Hotellet blev renoveret i begyndelsen af 2012 og fremstår moderne og hyggelig med maritim stemning. Hotellet ligger kun 250 m fra Højby Sø og 5 minutters gang fra Højby Station. Rastauranten serverer...

Rejsekalender

28/3Påskefrokost på Skivum KratFra 500,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo