Vandretur på Caminoen | Sorensrejser.dk
1 dag - Sidste stop inden mål

Caminoen 2021 - Sarria - Santiago

- Den perfekte smagsprøve på Caminoen

Tag med på vandreferie i Spaniens nordvestlige hjørne, med storslåede udsigter, fantastiske oplevelser samt historiske indtryk. Turen går fra Sarria til Santiago de Compostela, langs Caminoen, og opnå ‘La Compostelana’ - pilgrimsbeviset. Turen er perfekt for den, som ønsker at prøve kræfter med Caminoen for første gang. Vi ved det, da vi selv har været der.

1. dag
Efter tidlig opsamlingen, kører vi samlet til Billund Lufthavn, hvorfra vi flyver via Frankfurt til Santiago. Herfra kører vi i egen bus til vores første hotel i Sarria, undervejs nydes en frokost på lokal restaurant. Ankomst til hotellet sidst på eftermiddagen. Aftensmad på egen hånd.

2. dag – Sarria – Portomarin (23 km.)
Galicien er en af de smukkeste regioner i Spanien, både hvad angår natur men også tradition. På dagens etape stiftes yderlige bekendtskab med de herlige traditioner. Dagens etape er en af de smukkeste etaper på hele pilgrimsruten; en rejse gennem grønne skove, græsklædte enge, frodige frugtplantager og enkle stenbyggede landsbyer. Fælles middag om aftenen.

3. dag - Portomarin – Palais de Rei (25 km)
Terrænet bliver fladere, dog stadig bakket. Området er smukt og frodigt. Ruten fortsætter langs markveje og rolige landeveje gennem det frodige galiciske landskab til Palais de Rei. Palais de Rei er en lille landsby med omkring 2000 indbyggere, med en spændende historie. Fælles middag om aftenen.

4. dag – Palais de Rei – Arzúa (27 km)
Terrænet ligner det fra de sidste dages vandring, med et utal af historier, som du kan læse om undervejs. Dagens rute er ingen undtagelse. Fælles middag om aftenen.

5. dag – Arzúa – O Pedrouzo (20 km)
Den næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning. I byen Pedrouzo som vi når sidst på eftermiddagen smages der på hele den franske camino! Vi prøver oste og vine fra de forskellige regioner caminoen går gennem. Vi prøver således vine fra Navarra, Rioja, Ribera del Duero, Bierzo og Rias Baixas i Galicien. En herlig måde at opleve en vigtig del af Caminoen på.
Stedet omkring O Pedrouzo er kendt for sine hekse-traditioner og heksedyrkelse. En af ”renselsesmetoderne” er at drikke en såkaldt Queimada, som selvfølgelig skal prøves. Fælles middag om aftenen.

6. dag – O Pedrouzo – Santiago de Compostela (20 km)
Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.
Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter. Vi får en guidet rundvisning i katedralen. Omkring katedralen findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Efter rundvisningen i katedralen er der Tapassmagning.

7. dag – Santiago de Compostela og Finisterre
En rigtig pilgrimsvandrer afslutter sin rejse i Finisterre. Turen går i bus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen.
På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sinpilgrimsvandring.
Aftenen nydes i Santiago de Compostela. Fælles afslutningsmiddag.

8. dag – Hjemrejse
Efter morgenmaden er formiddagen på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores bus og kører den korte tur til lufthavnen. Flyet afgår fra Santiago via Frankfurt og ankommer til Billund sidst på aftenen, hvorfra bussen vil køre det sidste stykke hjem.
Afrejse/hjemkomst:
24/04 - 01/05 2021 8 dage
02/05 - 10/05 2021 9 dage
10/05 - 17/05 2021 8 dage
13/05 - 21/05 2021 9 dage
28/05 - 04/06 2021 8 dage
 
Pris for 9 dage: kr.  10.995,-
 
Afgang 24/5 - 1/5: kr.  10.195,-

Bemærk:
Ture på 9 dage: Flyafgang fra Hamborg. Overnatning i Hamborg inden afrejse.

Ruten er flad, med enkelte mindre stigninger. Ingen steder vandres der langs stejle klippesider. Der benyttes kun gode og oftest brede stier.

For yderligere oplysninger kontakt Helle på kontoret på 86 88 18 17
Hun gik turen i 2017, 2018 og 2019

I prisen er inkluderet:
7x overnatninger
7x morgenmad.
1 x frokost, inkl. lokale drikkevarer
5 x aftensmad., inkl. lokale drikkevarer
1 x tapassmagning i Santiago
Bustransport, til/fra Billund Lufthavn
Flybilletter tur/retur
Lokal Bustransport, Oste og vinsmagning i Pedrouzo
Bagagetransport mellem hotellerne (Én enhed á maks. 20 kg)
Finisterre-dagstur med guide
Guidet rundtur i Santiago med besøg i Katedralen
1 guidebog pr. booket værelse, med hotelkort samt diverse informationer

Valuta:
Euro
Finisterre Start på turen 125 KM til mål Udsigt fra ruten
Opsamlingsrute 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Randers Gasværksgrunden Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg Ansvej 98 Fr*
Billund Lufthavnen Fr*

 
*fremsendes
Finisterre - Udsigt kysten Katedral i Santiago - Mål sidste dag 5 Finisterre - Udsigt kysten

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)