Det bedste af Vadehavet 2020 | Sørens Rejser.dk
Det bedste af Vadehavet

Det bedste af Vadehavet

Fanø - Mandø - Rømø

Vadehavet strækker sig fra Ho Bugt ved Esbjerg og helt ned til den hollandske by Den Helder. En kyststrækning på ca. 600 km. Vadehavet og marsken gennemskæres af et system af render, der ved ebbetid leder vandet ud i havet. Herved blotlægges havbunden for 6 timer senere at blive overskyllet igen af tidevandet. På denne tur besøger vi 3 danske ø’er i Vadehavet - Fanø, Mandø og Rømø.

1. dag - Fanø og Rømø
Vi kører til Esbjerg, hvor vi tager med færgen til Fanø. Her stiger en lokal guide på bussen. Ved middagstid nydes vores medbragte frokostpakker. Vi får en guidet rundtur med mange indtryk på den naturskønne ø. Vi følger de små veje rundt på øen, hvor vi bl.a. passerer nogle af de mange kunsthåndværksbutikker mm. Vi lægger også vejen forbi den gamle havn og stormflodssøjlen. Vi sejler tilbage til fastlandet og fortsætter herfra til Rømø. Øen ligger ca. 10 km ude i Nordsøen, og er forbundet med fastlandetmed Rømø-dæmningen. Vadehavet omkring Rømø er fredet, idet det indgår i den store Nationalpark Vadehavet. Med åbningen af Rømødæmningen i 1948 og Rømø Havn i 1964 begyndte de nye tider på Rømø. I dag ernærer Rømøs befolkning sig af turisme og industrifiskeri. Her køres en lille rundtur, med et lille stop ved Lakolk, inden vi fortsætter til Agerskov Kro, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

2. dag - Mandø
Efter morgenmaden køres til Vester Vedsted og her stiger vi på Mandøbussen. Turen varer ca. 45 min. Bussen kører igennem Nationalpark Vadehavet. Hvert forår og efterår er der besøg af ca. 12 millioner vadefuglearter, som er på træk. De bruger Vadehavet, som rasteplads på deres lange rejse fra de kolde områder i nord, til de varme ynglepladser i syd. Nationalparken rummer mere end 30 små øer. Sammenligner man Fanø og Rømø med Mandø, ses det tydeligt, at Mandø har været en fattig ø i forhold til naboøerne, idet Mandø aldrig har haft en havn. Øen er afskåret fra fastlandet 2 gange i døgnet pga. tidevandet, så her er det tidevandet, der bestemmer køreplanen. På Restaurant Mandø bliver der serveret en 2-retters middag. Vi får eftermiddagskaffe med kage inden der køres tilbage til Vester Vedsted. Herfra fortsætter vi mod vores hjembyer.
Afrejse/hjemkomst:
24/08 - 25/08 2020 2 dage
 
Pris for 2 dage: kr.  1.995,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  300,-

Bemærk:
Ingen opsamling syd for Kolding

I prisen er inkluderet:
1 x Hotelovernatning
1 x Morgenmad
1 x Aftensmad
1 x Kaffe og rundstykke ved bussen
1 x Frokostpakke på 1. dag
1 x 2-retters menu på Mandø
1 x Eftermiddagskaffe med kage
1 x Sejltur til og fra Fanø
Lokal guide på Fanø
Kørsel med Mandø Bussen
Opsamlingsrute 2 (2020)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC v/Trailervej 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)