Flodkrydstogt Rhinen | Sørens Rejser.dk
Flodkrydstogt Rhinen

Flodkrydstogt Rhinen

- Det bedste af Mosel og Rhinen

Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. Vi sejler med det dejlige skib MS Leonora og oplever, fra vandvejen, den skønne natur, de hyggelige vinmarker og de historiske byer på sejlturen mellem Amsterdam og Strasbourg. Det smukke landskab, der omgiver Rhinen, har givet inspiration til mange myter og legender, der bidrager til om­rådets spændende historie. Området er på UNESCOs Verdensarvsliste og flere af de forposter, som romerne an­lagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer.

Koblenz – Alken – Zell – Traben Trarbach – Trier – Bernkastel/Kues – Cochem – Rüdesheim – Koblenz

1. dag – Danmark – Koblenz – Alken
Vi kører til Koblenz og går ombord på MS Leonora, hvor der kort efter check-in vil serveres velkomstdrinks og kanapéer i salonen. Skibets Cruise Manager byder velkommen, ligesom sikkerheds­pro­cedurer og praktiske informationer ombord gennemgås. Vi sejler ca. 20 kilometer ind på Mosel til den lille by, Alken, hvor vi lægger til for natten. Vi afsejler igen fra Alken tidligt næste morgen.

2. dag – Alken – Zell – Traben Trarbach
Den smukke sejlads nydes på soldækket. Vi skal igennem 5 sluser, før vi når frem til den lille, hyggelige vinby, Zell, der for altid vil være forbundet med sin verdensberømte hvidvin ”Schwarze Katz”. Om eftermiddagen fortsætter sejladsen gennem Mosels smukke landskab, indtil vi sidst på eftermiddagen, når frem til endnu en betagende vinby, Traben-Trarbach. Her besøger vi en af byens mange vingårde.

3. dag – Traben Trarbach – Mehring (Trier)
Om eftermiddagen lægger vi til i den lille by, Mehring. Efter en kort bustur ankommer vi til Tysklands ældste by, Trier. Vi indtager denne fantastiske by, der blev grundlagt af den romerske kejser, Julius Cæsar. Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og byen blev regionshovedstad for den galliske del af Romerriget. Trier oser af kultur og tysk-romersk historie, der går helt tilbage til år 100 efter Kristi fødsel.

4. dag – Mehring – Bernkastel/Kues
Atter en herlig formiddag med sejlads. M/S Leonora sejler nu medstrøms til ”Mosels Perle” Bernkastel/Kues. En ubeskrivelig charmer­ende by, hvis bygninger kan dateres tilbage til den sene middelalder. Ud fra den gamle markedsplads går små gader og stræder med bedårende huse, fortovscaféer og butikker.

5. dag – Bernkastel/Kues – Cochem
Vi fortsætter ad Mosel. I dag skal vi gennem 4 sluser, hvor skibet sænkes ned for at komme i niveau med Rhinen, men inden vi når så langt, lægges der til i Cochem, som er smukt beliggende ved flodbredden, nedenfor borgen Reichsburg der stolt knejser over byen.

6. dag – Cochem – Rüdesheim
Vi forlader den smukke Mosel for at sejle ind på den del af Rhinen, der er bedst kendt som ”Den romantiske Rhin”, og som for et par år siden blev sat på UNESCO’S lister over ”verdens kulturarv”. På vej ind på Rhinen runder vi ”det tyske hjørne ” Deutches Eck, hvor en ridende Kejser Wilhelm den 1. troner over sammensmeltning­en af de to floder. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Loreley klippe. Ifølge myten var Loreley en troldkvinde, der bedårede søfolkene og afledte deres opmærksomhed, så de forliste på de farlige klipper.

7. dag – Rüdesheim – Koblenz
Gense Loreley klippen og de fantastiske borge på vejen retur til Koblenz, Odyssèen er nu ved at være slut, tilbage hvor den be­gyndte. Efter ankomsten til Koblenz er dagen på egen hånd til en sidste shoppingtur i byen, inden ugens afskedsmiddag om bord med underholdning, sang og musik.

8. dag – Koblenz – Danmark
Et uforglemmeligt flodkrydstogt på Mosel og Rhinen er til ende for denne gang. Bussen sætter kursen mod Danmark. Hjemkomst midt på aftenen

Livet ombord
Atmosfæren ombord er afslappet, og det anbefales at man medbringer afslappet tøj og en varm jakke eller trøje for kølige sommeraftener. Der henstilles til at herrerne bærer lange benklæder til middag. Til kaptajnens middag anbefales jakkesæt og/eller pænt tøj.
Afrejse/hjemkomst:
03/08 - 10/08 2019 8 dage Udsolgt
 
Pris for 8 dage: kr.  9.100,-
Tillæg for enekahyt: kr.  2.795,-
Tillæg for kahyt på mellemste dæk: kr.  700,-
Tillæg for kahyt på øverste dæk: kr.  1.100,-

Bemærk:
Ændringer af rute samt tider, kan forekomme, grundet vandstand.

I prisen er inkluderet:
7 x Overnatninger i kahytter på hoveddæk
7 x Morgenmad
6 x Frokost
7 x Aftensmad
7 x Drikkepenge til personalet
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro

Hotel:
MS Leonora

Skibet
MS Leonora har 67 dobbelt kahytter og 2 suiter fordelt på tre dæk. På skibet findes reception, souvenir shop, restaurant, lounge, bar og soldæk. Alle kahytter er med bad, hårtørre, telefon, TV og elektronisk deponeringsboks.
Opsamlingsrute 2 (2019)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)