Flodkrydstogt Rhinen | Sørens Rejser.dk
Flodkrydstogt Rhinen

Flodkrydstogt Rhinen

- Stemningsrig tur på vandet

Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder. Vi sejler med det dejlige skib MS Leonora og oplever, fra vandvejen, den skønne natur, de hyggelige vinmarker og de historiske byer på sejlturen mellem Strasbourg og Amsterdam. Det smukke landskab, der omgiver Rhinen, har givet inspiration til mange myter og legender, der bidrager til områdets spændende historie.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med gode oplevelser.

Strasbourg – Mannheim – Koblenz – Köln – Arnhem - Amsterdam

1. dag - Check-in på skibet i Strasbourg
Vi kører med passende pauser gennem Tyskland til Strasbourg, hvor vi ankommer til Skibe MS Leonora først på aftenen. Kort efter check-in bliver der serveret velkomstdrink og aftensmad. Skibets Cruise Manager byder velkommen, ligesom sikkerheds procedurer og praktiske informationer ombord gennemgås.

2. dag - Strasbourg
Efter morgenmaden går vi i land og besøger bl.a. det smukke Petit France, som ligger i det velbevarede centrum. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace og har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader, samt en gammel by med bindingsværk, små gyder og smalle kanaler. Vi vender tilbage til skibet til frokost.

3. dag - Strasbourg - Mannheim
I Mannheim går vi fra borde og kører til Heidelberg, som er en af Tysklands smukkeste byer. Her er et væld af charmerende huse, og hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin bliver produceret. Byen er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og der er liv og glade dage.

4. dag - Mannheim – Koblenz
I Koblenz er der mulighed for en aftentur på egen hånd langs floden. Den berømte rytterstatue af Kejser Vilhelm 1, der markerer Deutsches Eck (stedet hvor Mosel løber ind i Rhinen) ligger et par hundrede meter fra skibet.

5. dag - Koblenz – Köln
Både morgenmaden og frokosten nydes på skibet, mens det smukke landskab glider forbi. Tidligt på eftermiddagen ankommer vi til Køln. Vi går i land og følger rejselederen på en byvandring, hvor vi blandt andet besøger byens berømte katedral. Den smukke Kölner Dom er byens vartegn og kirken slap mirakuløst næsten uskadt, fra de allieredes bombardementer under 2. Verdenskrig. Der bliver tid til at shoppe eller slukke tørsten med et friskskænket glas Kølsch, i en af byens ølstuer. Middagen spiser vi ombord, og bagefter fortsætter vi i loungebaren, hvor der er mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans.

6. dag - Köln – Arnhem
Vi kører på udflugt til The Airborne Museum i Oosterbeek, der ligger en halv times kørsel fra centrum, hvor MS Leonora er lagt til. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerede som hovedkvarter for The British 1st Airborne Division, der spillede en afgørende rolle i Slaget ved Arnhem. Museet fortæller historien om et af de mest berømte slag i slutningen af 2. Verdenskrig. Efter besøget på Hartenstein Museum, er der afsat tid til et besøg i selve Arnhem. Byen har en spændende og lang gågade med mange dejlige butikker.

7. dag - Arnhem – Amsterdam
I dag ser vi nærmere på Amsterdam. Byen er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, og det giver den sin helt egen karakter og charme. En god måde at opleve Amsterdam på er en kanalrundfart, hvor vi oplever de snævre kanaler og se de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen. Tilbage på MS Leonora hygger vi os med frokost. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk, eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen ombord på skibet, og efterfølgende får vi kaffen serveret i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans.

8. dag - Amsterdam
Et uforglemmeligt flodkrydstogt er til ende for denne gang, og det er nu tid til at tage afsked med skibet og besætningen. Der køres mad passende pauser mod Danmark. Hjemkomst midt på aftenen.

Livet ombord
Atmosfæren ombord er afslappet, og det anbefales at man medbringer afslappet tøj og en varm jakke eller trøje for kølige sommeraftener. Der henstilles til at herrerne bærer lange benklæder til middag. Til kaptajnens middag anbefales jakkesæt og/eller pænt tøj.
Afrejse/hjemkomst:
22/07 - 29/07 2020 8 dage Ring
 
Pris for 8 dage: kr.  9.750,-
Tillæg for enekahyt: kr.  2.895,-
Tillæg for kahyt på mellemste dæk: kr.  780,-
Tillæg for kahyt på øverste dæk: kr.  1.250,-

Bemærk:


I prisen er inkluderet:
7 x Overnatninger i kahytter på hoveddæk
7 x Morgenmad
6 x Frokost
7 x Aftensmad
1 x Kanalrundfart
Drikkepenge til personalet (ca. 500 kr. pr. pers.)
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro

Hotel:
MS Leonora

Skibet
MS Leonora har 67 dobbelt kahytter og 2 suiter fordelt på tre dæk. På skibet findes reception, souvenir shop, restaurant, lounge, bar og soldæk. Alle kahytter er med bad, hårtørre, telefon, TV og elektronisk deponeringsboks.
Opsamlingsrute 1 (2020)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 05.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 05.20
Århus Musikhuset 05.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 05.20
Skanderborg Banegården 05.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 06.00
Vejle DTC Trailervej (OBS Betaling) 06.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 06.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 07.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 07.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)