Skip to main content

Sørens Togtur - Prag

Tag med på Sørens togrejse til Prag ”Den gyldne stad”.

Den ligger på syv højdedrag ved floden Moldau, er rig på historie og kultur og har altid tiltrukket digtere, malere og fotografer. Prag er gennemsyret af musik, og en række store komponister som W. A. Mozart, Antonin Dvořák og
Gustav Mahler blev inspireret til at skabe nogle af deres største værker her. I Prag foregår musiklivet ikke kun i koncertsale og operahuse med etablerede orkestre. Det kan også opleves på festivaler, i byens paladser, kirker
m.v. Og under åben sommerhimmel. Seværdighederne er mange, og på denne togrejse skal vi bl.a. se historiske bygninger, hyggelige og romantiske gader, forgyldte tårne, sejle på Moldau, opleve et ægte folkloreshow og naturligvis spise og bo rigtig lokalt i hjertet af den gamle by.

På denne rejse bor vi i centrum, spiser ude de lokale restauranter i byen, og oplever byen sammen med vores rejseleder til fods og med sporvogn.  

 

Se deltaljere program nedenfor. 

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Togtur til Prag

  Efter opsamling kører bussen til Kolding, hvorfra vi skal med formiddagstoget mod Hamborg. Rejselederen finder vore pladser og hjælper med togskifte i Hamborg til et tjekkisk tog, som bringer os direkte til Prags centrum. Undervejs krydres togturen med frokost i spisevognen. Vi ankommer til Prag først på aftenen og tager direkte til vort hotel. Aftensmaden er bestilt på en nærliggende restaurant.

 • 2., 3., 4. og 5. dag

  Vor dansktalende lokalguide viser os Prags centrum, som blev Unesco Verdensarv i 1992. Det foregår dels til fods, dels med sporvogn. Under hele opholdet har vi ubegrænset adgang til sporvognene i byen. Vi skal naturligvis besøge Prags mest besøgte turistmål: Det gamle centrum med Wenzelspladsen, den gamle markedsplads med rådhuset og en af byens mest kendte seværdigheder, det astronomiske ur, der også viser planeternes stilling.

  Under sejlads på Moldau oplever vi byen fra en helt anden vinkel. Vi ser bl.a. Karlsbroen, borgen Hradcany, kulturhuset Rudolfinum, som også rummer en smuk koncertsal, Nationalteatret, Dansehuset med kælenavnet Fred and Ginger ved floden – en kontorbygning der kan minde om et par dansere – og slottet Vyšehrad.

  Aftensmaden indtages på lokale restauranter, og en af aftenerne byder på folkloreshow med traditionel folkemusik, danseshow og underholdning, imens vi nyder en 3-retters middag inkl. øl, vand og vin i 3 timer.

  Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd, slentre rundt som man har lyst, se på folkelivet og evt. lægge vejen omkring Prags ældste plads, Staromestske Namesti, og Týnkirken, hvor vor verdensberømte landsmand, astronomen Tycho Brahe, blev begravet i 1601. Han blev genbegravet i 2010, efter at hans kiste var blevet åbnet, for at et dansk-tjekkisk forskerhold under ledelse af middelalderarkæolog, lektor Jens Vellev fra Aarhus Universitet, havde fået tilladelse til at undersøge hans fysiske rester. Udvalget af beværtninger og små bryggerier er stort i Prag, så mon ikke det skal testes, om tjekkerne, som de selv hævder, laver verdens bedste øl.

 • 6. dag - Hjemrejse

  Vi får morgenmad på hotellet, inden vi tager med morgentoget hjemad. Undervejs igennem Tyskland serveres frokosten i spisevognen. Efter et hurtigt togskifte i Hamborg når vi Kolding, hvor Sørens Rejsers bus venter på os og kører os det sidste stykke vej hjem med ankomst sidst på dagen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2022

21/8 - se afgangstider6Sørens Togtur - PragHotel MerkurMere end 86.595,-BestilMere information

Hotel

Hotel Merkur

Hotel Merkur

Hotel info: Hotels ligger blot et stenkast fra fra den gamle rådhusplads ved ​​portene til Prags historiske centrum, og blot 200 m fra metro- og busstationen Florenc. Alle værelser har tv,...

Rejsekalender

30/6FurFra 575,-
30/6Mols BjergeFra 675,-
3/7Dronningens HaveFra 895,-
4/7BornholmFra 5.095,-
4/7HarzenFra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo