Skip to main content

Sørens Togtur - Prag

- Sørens togrejse til Prag ”Den gyldne stad”

Byen ligger på syv højdedrag ved floden Moldau, er rig på historie og kultur og har altid tiltrukket digtere, malere og fotografer. Prag er gennemsyret af musik og en række store komponister som W. A. Mozart, Antonin Dvořák og Gustav Mahler blev inspireret til at skabe nogle af deres største værker her. I Prag foregår musiklivet ikke kun i koncertsale og operahuse med etablerede orkestre. Det kan også opleves på festivaler, på byens paladser, kirker og under åben sommerhimmel. Seværdighederne er mange og på denne togrejse skal vi bl.a. se historiske bygninger, hyggelige og romantiske gader, forgyldte tårne, sejle på Moldau, opleve et ægte folkloreshow og naturligvis spise og bo rigtig lokalt i hjertet af den gamle by.

På denne rejse bor vi i centrum, spiser ude i de lokale restauranter i byen og oplever byen sammen med vores rejseleder til fods og med sporvogn.  

1. dag - Togtur til Prag
Efter opsamling kører bussen til Tyskland, hvorfra vi skal med formiddagstoget. Rejselederen finder vores pladser og hjælper med det praktiske i toget, som bringer os til Prags centrum. Undervejs spiser vi frokostpakker. Vi ankommer til Prag først på aftenen og tager direkte til vores hotel. Aftensmaden er bestilt på en nærliggende restaurant.

2., 3., 4. og 5. dag
Vor dansktalende lokalguide viser os Prags centrum, som blev Unesco Verdensarv i 1992. Det foregår dels til fods, dels med sporvogn. Under hele opholdet har vi ubegrænset adgang til sporvognene i byen. Vi skal naturligvis besøge Prags mest
besøgte turistmål: Det gamle centrum med Wenzelspladsen, den gamle markedsplads med rådhuset og en af byens mest kendte seværdigheder, det astronomiske ur, der også viser planeternes stilling.

Under sejlads på Moldau oplever vi byen fra en helt anden vinkel. Vi ser bl.a. Karlsbroen, borgen Hradcany, kulturhuset Rudolfinum, som også rummer en smuk koncertsal, Nationalteatret, Dansehuset med kælenavnet Fred and Ginger ved floden – en kontorbygning der kan minde om et par dansere – og slottet Vyšehrad.

På én af udflugterne skal vi med på en historisk tur med sporvogn, som tager os med til Prags Borgområde. Her besøger vi blandt andet Sankt Vitus-katedralen og de historiske borggårde.

En af aftenerne byder på folkloreshow med traditionel folkemusik, danseshow og underholdning, imens vi nyder en 3-retters middag inkl. øl, vand og vin i 3 timer.

Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd, slentre rundt som man har lyst, se på folkelivet og evt. lægge vejen omkring Prags ældste plads, Staromestske Namesti, og Týnkirken, hvor vores verdensberømte landsmand astronomen Tycho Brahe, blev begravet i 1601. Han blev genbegravet i 2010, efter hans kiste var blevet åbnet, for at et dansk-tjekkisk forskerhold under ledelse af middelalderarkæolog, lektor Jens Vellev fra Aarhus Universitet, havde fået tilladelse til at undersøge hans fysiske rester. Udvalget af beværtninger og små bryggerier er stort i Prag, så mon ikke det skal testes om tjekkerne, som de selv hævder, laver verdens bedste øl.

6. dag - Hjemrejse
Vi spiser morgenmad på hotellet, inden vi tager med morgentoget hjemad. Undervejs igennem Tyskland nyder vi en sandwich. Vi ankommer til Danmark, hvor en bus fra Sørens Rejser kører os det sidste stykke vej hjem. Vi forventer at være i vores hjembyer sidst på aftenen.

Bemærk: Vi tager forbehold for evt sporarbejde som kan resultere i togskifte i Tyskland. 
Vi anbefaler man pakker let, da man selv er ansvarlig for at kunne håndtere sin bagage på togrejsen til og fra Prag. 

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

September 2024

8/9 - se afgangstider6Sørens Togtur - PragIbis Praha Old Town67.495,-BestilMere information

Hotel

Ibis Praha Old Town

Ibis Praha Old Town

Hotellet er beliggende i hjertet af Prag, blot 100 m fra den gamle bydel. Na Porici, det største butiksstrøg, ligger kun få skridt derfra. Torvet i Den Gamle By, Wenzelspladsen og det jødiske kvarter...

Rejsekalender

13/7Cirkusrevyen 2 dageFra 2.499,-
13/7Østrig - FeldkirchFra 8.199,-
14/7Flodkrydstogt på Rhinen & Mosel Fra 13.495,-
15/7Bornholm - 5 dageFra 5.695,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo