Skip to main content

Schweiz

Bernina Express - ad verdens stejleste jernbanespor
Bjergenes magi eller pulserende byliv? Den ældste by i Schweiz byder på begge dele. Gader med maleriske huse, moderne indkøbscentre, trendy restauranter og spændende muséer. Der er udsigt til sneklædte tinder og vandring i uspoleret natur omkring byen. Det er en meget kort beskrivelse af Chur (udtales Kur): Den er, så vidt vides, Schweiz' ældste by med hen ved 5.000 års historie bag sig. Fortiden gennemsyrer de gamle bygninger i brostensbelagte gader. Vi får tid til at nyde det alt sammen, da vi skal bo centralt i den bilfrie, gamle bydel.

1. dag – Danmark – Midttyskland
Vi kører til grænsen, hvor vi holder en lille pause. Derefter fortsætter vi med passende stop til vores overnatningshotel midt i Tyskland, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

2. dag - Midttyskland – Chur
Efter en god nats søvn og et godt morgenbord, tager vi plads i bussen og fortsætter sydpå over Ulm forbi Bodensøen. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Chur, som ligger i 593 meters højde i den østlige del af Schweiz. Chur er hovedstad i kantonen Graubünden og har ca. 34.000 indbyggere. Den blev i 451 det første kristne bispesæde nord for Alperne og dermed en religiøs højborg og samtidig et vigtigt trafikalt knudepunkt. 

Til tops på Brambrüesch
Rejselederen inviterer dem, der har lyst, på en lille spadseretur hen til svævebanen op til plateauet Brambrüesch, 1.600 meter over havet. Heroppe bliver der tid på egen hånd til at opleve bjergets smukkeste blomsterenge, enestående alpeflora og nyde panoramaudsigten. Her er talrige cykel- og vandrestier og om vinteren skilift helt op til toppen 2.000 meter over havet. Resten af dagen tilbringes i byen, som man kan udforske på egen hånd – alternativt booke en rundvisning med en passioneret lokal guide.

Fra gletsjere til palmer med Bernina Express
På de højeste jernbanespor i Europa og de stejleste i verden tager Bernina Express sine gæster med på en unik rejse gennem 55 tunneller og over 196 broer. Fra den ældste by i Schweiz gennem vilde kløfter, forbi beundringsværdige ingeniørkonstruktioner op til gletsjerens evige is og tilbage ned til palmerne i Tirano, Italien. Ingen jernbanestrækning krydser Alperne på en så spektakulær måde. De moderne, komfortable panoramavogne bringer os helt tæt på det storslåede landskab, så man næsten mister pusten. Siden 1973 har Bernina Express bjergtaget gæster fra hele verden på sin rejse gennem Graubünden-alperne. Bussen henter os i Tirano og bringer os tilbage til Chur.

San Bernardino pass - Den Italienske Vej
”Den italienske Vej” – dagens rute – har ikke forandret sig meget siden det 19. århundrede. Den eventyrlige tur byder på betagende panoramaer igennem den måske smukkeste del af Schweiz med små søer, skummende vandfald og stejle slugter. Denne historisk bjergvej, der har været en vital handelsrute i århundreder, kaldes San Bernardino-passet og forbinder Hinterrhein- og Mesolcina-dalene i De schweiziske Alper. Passets lange historie går tilbage til middelalderen, da det fungerede som en vigtig handelsvej mellem Schweiz' italiensk- og tysktalende regioner. Det tjente også som en militær rute i det 19. århundrede og var ekstremt vigtig under både Første og Anden verdenskrig. Vejen bliver lukket hver vinter. Når vi er på den anden side af passet, kører vi gennem en 6,5 km lang tunnel tilbage til vores hotel.

Togtur til Arosa
Rejsen får en rolig start gennem Chur. Men pludselig begynder det røde tog at kravle op i bjergene, hvor byen Arosa venter med frisk bjergluft og solskin – velvære for både krop og sjæl. Den 26 km lange togrejse varer ca. en time og går gennem afvekslende natur. Vi kommer bl.a. over Plessur-floden via den 62 meter høje og 284 meter lange bro. Efter et lille ophold i Arosa tager vi med toget retur og nyder resten af dagen i Chur.

7. dag – Chur- Midttyskland
Vi pakker bussen efter morgenmaden, tager afsked med hotellet og kører med passende pauser til et overnatningshotel i Midttyskland.

8. dag – Midttyskland – Danmark
Turen går videre nordpå efter morgenmaden. Vi holder pause ved grænsen, før vi fortsætter til vores hjembyer, som vi når først på aftenen.

Valuta: Euro og Schweizerfranc (CHF)

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2024

11/8 - se afgangstider8SchweizHotel ChurFuldbooket, venteliste9.899,-Book på ventelisteMere information

August 2025

24/8 - se afgangstider8SchweizHotel ChurMere end 810.995,-BestilMere information

Hotel

Hotel Chur

Hotel Chur

3-stjernet hotel med central beliggenhed lige ved indgangen til Churs gamle bydel. Værelserne har skrivebord, garderobe, fladskærms-tv, wifi, badeværelse. Der er elevator, bar, restaurant og wellness...

Rejsekalender

16/4Fødselsdagstur - Sørens Rejser 55 årFra 445,-
17/4SprogøFra 895,-
17/4Wellness i Polen 5 dageFra 3.395,-
19/4Porto Santo - Rejsen for krop & sjælFra 7.795,-
23/4REGAN VestFra 795,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo