Skip to main content

Rhinen

Rhinen 6 dage

I år byder Sørens Rejser endnu en gang på busrejse til Rhinen. Hotellet, vi skal bo på, ligger i den romantiskee by Rüdesheim, og rejsen inkluderer naturligvis en flot sejltur på Rhinen, danseaften, vinsmagning og meget mere. Vort program tager udgangspunkt i det, man som Rhinfarer forventer af et ophold på denne vidunderlige destination. Her møder man livsglæde, ægte tysk folkelighed, stemning, humør, charmerende og idylliske landsbymiljøer omgivet af skrånende vinmarker og den legendariske flod.

I 2023 har vi 2 afgange:

Vinfest i Rüdesheim (På afgangen den 18. august)
Hvert år i August afholder Rüdesheim deres Weinfest”. På torvet i den gamle bydel, vil der være opstillet boder med lokale specialiteter sammen med de forskellige vinbønder der kommer og præsenterer deres vin. Der er stort set underholdning hele eftermiddagen og om aftenen, under vores ophold.

Rhinen i flammer (På afgangen den 8 september)
Vi skal på en storslået aftensejlads. Turen foregår med én af de mange illuminerede både, og det bliver en betagende og uforglemmelig oplevelse med oplyste borge og slotte langs oden. Et spektakulært fyrværkeri er et ekstra krydderi. Fra højdedragene, byerne og borgene stiger raketter mod himlen, og guldregnen spejler sig i Rhinens bølger.

1. dag - Danmark - Rüdesheim
Efter endt opsamling kører vi med indlagte pauser sydpå, og først på aftenen ankommer vi til Hotel Trapp i Rüdesheim. Her venter de os med udsøgt mad og komfortable værelser på et af byens bedste hoteller.

Byrundtur og Skt. Hildegard Klosteret
Vi begynder dagen i Rüdesheim med en rundtur til fods som en lille appetitvækker til, hvad byen har at byde på. Derefter tager vi med bussen op gennem vinmarkerne til Skt. Hildegard Klosteret, hvis historie går 900 år tilbage, og køber måske et par asker af klosterets egen vin. Produktionen, forestået af nonnerne, er på 70.000 liter årligt. Caminoen sydpå går i øvrigt igennem klosteret. Dagens program er afslappende, og rejselederen fortæller om egnen og historien.

“Deutsches Eck” og Mosel
Vi kører en panoramatur til Koblenz, der med sine 2.000 år er en af Tysklands ældste og smukkeste byer, omgivet af vinskråninger og skove. Her yder Mosel ind i Rhinen. Man kan – mod egen betaling – tage svævebanen til Deutsches Eck (Unesco-arv), hvor delstatsag og nationalaget omkranser rytterstatuen af Kejser Wilhelm I, 37 meter over havet. Alternativt kan man køre med bussen ned til oddalen, hvor vi samles. Turen forsætter langs Mosel gennem et malerisk landskab med skrånende vinmarker og små vinbyer til middelalderbyen Cochem med velholdte bindingsværkshuse og middelalderslottet Reichburg, der troner højt over oden. Her er der mulighed for byvandring og via “Hochwasser”-markeringer se, hvor højt vandet har stået ved oversvømmelser. Vi går gennem den gamle bydel med torvet og promenerer langs oden, hvor vi holder frokostpause, måske ledsaget af et glas liig Mosel-vin. Midt på eftermiddagen fortsætter vi via den lave bjergkæde Hunsrück til færgen Bingen Rüdesheim.

En afslappende fridag
Ferien byder på en fridag uden program. Man kan blive på vort hyggelige hotel i Rüdesheim eller bevæge sig rundt i byen. De seværdigheder der kan nås til fods er f. eks. Siegfried´s Musikmuseum, Tysklands første, med omkring 350 selvspillende mekaniske musikinstrumenter fra 3 århundreder, cognac-fabrikken Asbach-Uralt, slentre igennem Drosselgasse og tage et lille hvil på en af gadens mange vinbarer med udendørs servering eller bruge dagen på en udflugt til vinbjergene omkring Rüdesheim med det lille tog ”Winzerexpress”.

Loreley og Germania
Vi kører langs Rhinen til Sct. Goarhausen. (På afgangen den 18. august sejles der)
Sct. Goarhausen er kendt for statuen af Loreley og den imponerende klippe, hvor der er en fantastisk udsigt. Vi kører af baglandet på til det imponerende monument “Germania”. Et fantastisk mindesmærke, som er smukt beliggende i vinmarkerne over Rüdesheim. Vi nyder den enestående udsigt. Her kan man vælge mellem at tage svævebanen over byens vinmarker eller man kan følges med bussen.

6. dag - Rüdesheim - Danmark
Efter morgenmaden tager vi afsked med Hotel Trapp og Rüdesheim. Vi passerer grænsen sidst på eftermiddagen og forventer at være hjemme først på aftenen.

 

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2023

18/8 - se afgangstider6Rhinen - VinfestHotel TrappMere end 86.395,-BestilMere information

September 2023

8/9 - se afgangstider6Rhinen - Rhinen i FlammerHotel TrappMere end 86.395,-BestilMere information

Hotel

Hotel Trapp

Hotel Trapp

Godt hotel, beliggende i rolige omgivelser, tæt på Drosselgasse. Alle værelser har bad/wc, hårtørre, tv og telefon. God forplejning og service i top. Hotellet har i øvrigt følgende facilitetter: Eleva...
  • Rejsekatalog logo