Skip to main content

Flodkrydstogt - Det bedste af Rhinen & Mosel

Rhinen og Mosel danner på denne tur rammen om det skønneste krydstogt, hvor naturen og omgivelserne er som taget ud af et maleri. Floden bugter sig igennem omgivelserne, hvor grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborge og store skove er en fryd for øjet. Skibet glider stille fra den ene charmerende vinby til den anden, og vinsmagninger indgår selvfølgelig i programmet.

Ruten er flg: Koblenz – Rüdesheim - Alken - Zell - Traben-Trarbach - Mehring - Bernkastel - Cochem - Koblenz

Læs mere under dagsprogram om ruten. 

Søg rejse

Dagsprogram • 1. dag - Udrejse - Koblenz
  Efter opsamling køres med passende pauser mod Rhinen og Koblenz, hvor vi går ombord på M/S Leonora og får aftensmad efter check-in. Skibet bliver liggende i Koblenz natten over.

  2. dag - Koblenz - Rüdesheim
  Først på morgenen stævner M/S Leonora ud på Rhinen. Strækningen fra Koblenz til Rüdesheim er kendt som ”Den Romantiske Rhin”. Langs bredden ligger gamle borge og ruiner og små, hyggelige vinbyer som perler på en snor. Hele området er én storslået blanding af dramatisk historie og flot natur og opleves allerbedst fra flodsiden. Undervejs passerer vi den sagnomspundne Loreley-klippe, der rejser sig stejlt 130 meter over vandet, inden vi ankommer til Rhinens mest kendte vinby, Rüdesheim. Her venter bussen og tager os med til toppen af vinmarkerne bag byen, hvor vi hilser på det enorme monument Germania, der markerer samlingen af det tyske rige efter den fransk-preusssiske krig 1870-71. Skulle du have lyst, kan du tage svævebanen tilbage til byen, hvor der bliver tid til at nyde stemningen, spadsere en tur i den brostensbelagte gågade Drosselgasse med 3 millioner årlige besøgende og smage på byens fremragende vine. Skibet bliver liggende til den lyse morgen, så vi efter aftensmaden kan tage på endnu en lille bytur og måske finde en vingård med levende musik og dans.

  3. dag - Rüdesheim – Alken
  Hele formiddagen kan vi nyde synet af de stejle skiferklipper, vinmarker, borge og bindingsværksbyer langs med Rhinens bugtede løb. Ved Koblenz runder vi ”Det tyske Hjørne” (Deutsches Eck, Unesco-arv) og drejer ind på Moselfloden, hvor vi lægger til i den lille vinby Alken, hvis historie går tilbage til romertiden. Her bliver der tid til at nyde livet langs floden i den hyggelige by og eventuelt besøge den særprægede ”dobbeltborg” Thurant, der fra sin klippetop stolt våger over byen. Borgen er en af de ældste langs Mosel, og alene udsigten ned over floden og dalen er hele besøget værd
  4. dag - Alken - Zell – Traben-Trarbach

  Formiddagens sejlads byder på den smukkeste del af Moselflodens løb forbi stejle vinmarker og charmerende små byer. Klimaet i Moseldalen er mildt, og fra skibets soldæk har vi den dejligste udsigt. Vi passerer 5 sluser på vor vej til vinbyen Zell, der er verdensberømt pga. historien om ”Zeller Schwarze Katz” og hvidvinen af samme navn. Vi fortsætter sejladsen gennem de maleriske landskaber og ankommer sidst på eftermiddagen til endnu en betagende vinby, nemlig Traben-Trarbach. Den er egentlig to byer, som ligger på hver sin side af floden, men de blev forenet, da en bro blev bygget i 1898. Der bliver tid til at gå på opdagelse i dobbeltbyen og måske nyde et glas kølig moselvin på en af byens hyggelige beværtninger.

  5. dag - Traben-Trarbach – Mehring – Trier
  Tidligt på morgenen sætter M/S Leonora kursen mod Tysklands ældste by Trier. Vi går i land i den lille vinby Mehring og kører herfra med vor bus til Trier ved grænsen til Luxemborg. Byen blev grundlagt af romerne, og der er rester af amfiteater, romerske bade og den romerske byport Porta Nigra, byens vartegn og den bedst bevarede byport fra antikkens verden. Vi kører en lille tur rundt om byen og fortsætter derefter til fods ind til bykernen med den livlige gågade. Her ser vi bl.a. de borgerhuse på markedspladsen og den imponerende domkirke St. Peter, Tysklands ældste. Der bliver selvfølgelig også tid til shopping.

  6. dag - Mehring – Bernkastel-Kues
  Endnu en skøn formiddag på floden venter os, og nu sejler vi med strømmen til Mosels mest kendte bindingsværksby Bernkastel- Kues, to byer på hver sin side af floden forbundet med en bro og smeltet sammen. En ubeskrivelig charmerende by med en marked¬splads, der er berømt verden over. Her er store og små, skæve og spidse bindingsværkshuse, som tilsammen skaber en sand even¬tyrkulisse omkring pladsen. De smalle gader og stræder folder sig ud fra markedspladsen og er fyldt med bedårende huse, fortovsca-féer og butikker. Bernkastel-Kues er på alle måder en eventyrlig by.

  7. dag - Bernkastel-Kues – Cochem
  Kursen er sat mod Moselflodens udmunding i Rhinen, men for at komme i niveau med Rhinen skal vi i dag gennem 4 sluser. Under¬vejs lægger vi til i den spændende by Cochem, der er kronet af den storslåede Borg Reichsburg, som nu er museum. Der bliver god tid til at spadsere en tur i den livlige gågade og nyde stemningen og livet langs den flotte flodpromenade. Når vi vender tilbage til skibet, byder aftenen på afskedsmiddag med underholdning, sang og musik.

  8. dag - Koblenz - Hjemrejse
  Vi forlader M/S Leonora efter morgenmaden og sætter kursen mod Danmark med hjemkomst midt på aftenen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2021

14/88FlodkrydstogtMS LeonoraMere end 89.450,-BestilMere information

Hotel

MS Leonora

MS Leonora

Sørens Rejser er glade for at kunne præsentere M/S Leonora. Dette enestående flodkrydstogtsskib er bygget i 2008 og fremstår med en moderne, men samtidig varm, indretning og atmosfære. Med en venlig b...

Rejsekalender

10/8Sørens 1ér 2 dagsturFra 1.995,-
5/9Ud i det BlåFra 4.950,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo