Skip to main content

Fjordenhus, Hopballe Mølle og Kongernes Jelling

Efter endt opsamling kører vi mod Vejle. Inden vi ankommer, nyder vi en kop kaffe og et smurt rundstykke. Vi kører gennem Grejsdalen, som er en af landets dybeste og smukkeste dalstrøg med stejle bakkeskrænter og Grejs Å. Ved Fjordenhus skal vi på en guidet tur rundt i dele af Olafur Eliassons enorme bygningskunstværk. Vi oplever de fantastiske kunstværker i den åbne stueetage, får den fascinerende historie om design- og byggeprocessen og kommer med en tur under vandet og ser udstillingen i kælderen. Her ser vi bl.a. se en række af de unikke møbler Eliasson har skabt, specielt til Fjordenhus.

Vi kører ad de smukke veje mod Hopballe Mølle, som ligger ved Grejs Å mellem Vejle og Jelling, i den nordlige ende af det naturskønne Grejsdal. Gården er en gammel selvstændig mølleejendom, hvorpå der igennem næsten 600 år har været mølleri. Vi skal have den berømte Hopballe kylling i Restaurant Møllesøen, inden vi får mulighed for at besøge deres Gårdbutik.

Vi forsætter til Jelling-monumenterne som er Europas fornemste fra vikingetiden og er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Foruden selve stenen og kirken tager vi et kig i oplevelsescenteret Kongernes Jelling, som er placeret lige ved Jelling-monumenterne. Dette sted er kendt for sin enestående og højmoderne digitale sanseoplevelse, der centrerer sig om vikingetidens liv og skikke. Efter besøget kører vi ad andre veje hjemad, vi finder et passende sted til en kop kaffe og kage fra bussen. Forventet hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Maj 2024

30/5 - se afgangstider1Fjordenhus, Hopballe Mølle og Kongernes Jelling8895,-BestilMere information

September 2024

5/9 - se afgangstider1Fjordenhus, Hopballe Mølle og Kongernes JellingMere end 8895,-BestilMere information

Rejsekalender

23/4REGAN VestFra 795,-
23/4Retro Museet & TV Midtvest - Pensionisthøjskolen HedenstedFra 775,-
24/4Folketinget & Nordisk FilmFra 950,-
24/4Ud i det blå Fra 795,-
30/4Madame ButterflyFra 3.195,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo